sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

pitaleivät(resepti)ja piitkä kävelylenkki

tänään tein aamulla pienen rauhallisen kävelylenkin malmin jäähallin lähistöllä.käpyttelin 25 minuuttia tihkusateessa.pienemmällä oli peli ja minä olin siellä toimitsijana.iltapäivällä hain krapulaiselle miehelle mäkkäristä hamppareita ja pojille myös parit juustot ja pirtelöt.itse en ottanut mitään.söin ohra rieskoja.meinasin juuttua sohvalle,kun sisko perheineen tuli yllättäen,mutta lenkkikaverini soitti sovitusti ja sovittiin lenkille lähdöstä.tehtiin melkein 9 km lenkki osittain urheilupuiston kumpuilevassa maastossa ja osittain asfaltilla.ihana raikas tihkusateinen ilma.sade puhdistaa hyvin pöllyävän maan,mutta aurinkoa olisin kaivannut edes hetkeksi.
illalla tein ensimmäisen kerran itse pitaleipiä http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/133710/Pitaleiv%C3%A4t/ ohje oli tuolta,mutta mulla ei ollut durum vehnäjauhoja joten korvasin ne graham vehnäjauhoilla.hyviä tuli,mutta ei kohonneet niin hyvin kuin ohjeessa,saatoin kaulita liikaa,osasta tehtiin sitten iskender kebabia,ja revittiin leivät paloiksi.maukkaita leipiä,parempia kuin valmiit kuivakat pitaleivät.tässä noin ohje,mä en taas kunnolla mitannut vaan mutu tuntumalla mentiin

pitaleivät:
2.5dl kädenlämpöistä vettä
1pussi kuivahiivaa
3tl sokeria
vajaa 1tl suolaa
n.8dl täysjyvä graham vehnäjauhoja
1tl juoksevaa margariinia (lorautin yhden reilun lorauksen en oo varma paljonko oli)

lämmitä vesi kädenlämpöiseksi lisää siihen jauhoja joihin on sekoitettu sokeri ja suola  ja kuivahiiva lopuksi halutessasi loraus juoksevaa margariinia.vaivaa taikinaa kunnolla ja kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhosta jätä kohoamaan liinan alle n.20 minuutiksi.
kun taikina on kohonnut vaivaa taikinaa kunnolla ja tee pieniä palloja,pyöräytä jauhoissa ja kaulitse littanaksi,mutta ei ihan lätyksi,koska silloin ei kohoa kunnolla,n vajaan sentin paksuiset kohosivat kunnolla.
lämmitä uuni 225 asteeseen.anna leipäsien kohota liinan alla n.20 minuuttia ja voitele (sudilla) vedellä.anna paistua 8-10 minuuttia. nauti!

meillä meni siis osa liian littanoiksi ja rapsakoiksi,mutta niistä tuli hyviä paloiteltuina minä lisäsin paljon kasviksia wokki vihanneksia ja vähän kebablihaa kevyitä salaatti juustokuutioita ja kevyempää smetanaa.osan pystyi täyttämään pitaleivän tapaan.
ruokailu meni jostain syystä liian myöhäiseksi,nyt tuntuu maha pinkeältä kun pitäisi mennä nukkumaan.huomenna on muuten viimeinen päivä 39 vuotiaana ja siirryn 40:ten joukkoon.apua!! hyvät yöt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!