Siirry pääsisältöön

juoksua näkövammaisen ihmisen kanssa

pari viikkoa sitten yhdellä juoksusivustolla silmiini osui ilmoitus jossa näkövammainen nainen etsi itselleen juoksu opasta.kiinnostuin heti kun hän kirjoitti,ettei siinä tarvitse osata mitään erityistä,juostaan yhdessä ja välissä on lenkki,hänen tapauksessaan hikinauha josta kumpikin pitää kiinni.opas kertoo käännokset ja hoitaa väistämiset.ilmottauduin kokeilemaan,kiva jos omasta kivasta harrastuksesta voi olla hyötyä toiselle ja mähän muutenkin tykkään etsiä uusia kivoja juoksukavereita.tänään oli sitten tapaaminen,menin savelaan autolla ja onnistuin eksymään heti autosta noustessani.soitin uudelle lenkkikaverilleni ja hän neuvoi minut perille..ajattelin jo,että miten ihmeessä voin opastaa toista kun en itsekään löydä mihinkään..lähdimme kävellen liikkeelle,molemmilla oli heijastin liivit,minulla luki opas omassani.kävellessä ote oli niin,että kaveri piti minua käsivarresta ja käveli perässäni.lähdimme juoksemaan ja otimme väliimme hikinauhan(joustava froteinen panta)kaveri siis minun takanani ja minä edessä ja pidimme lenkistä kiinni.alussa mentiin hiljaa ja opeteltiin sama tahti ja sitten löydettiin kiva ja rauhallinen rytmi.aluksi en muistanut ihan kaikista asioista mainita,mutta pian opin,että minun piti olla silminä kummallekin.yritin kierrättää meidät ohi lätäköitten ,mutta se oli melko haastavaa,kun lätäköitä oli paljon.suurimmilta vesivahingoilta vältyttiin kuitenkin.aina kun tuli töyssy tai käännös,kerroin hänelle siitä ajoissa(yritin ainakin)välillä käsivarret osuivat yhteen,mutta yleisesti ottaen onnistuttiin juoksemaan erikseen vain pitämällä lenkistä.juostiin vantaan joen rantaa pitkin ohi malmin uimarannan ja siitä siltaa pitkin toiselle puolelle jokea ja takaisin savelaan.kummallakin mittarit sekoilivat,mutta n.52minuuttia ja n.7km oli lenkki tänään.alku matka sujui tosi hyvin,pientä sadetta,muuten ok keli.takaisin päin olikin vastatuuli ja huomattavasti haastavampaa ja sadekin tuntui enemmän kun tuuli paiskoi sitä naamaan.
oikein kiva lenkki oli,minä tapani mukaan pälpätin jatkuvasti,mutta kyselin kaveriltakin asioita ja annoin hänellekin puheenvuoroja(yritin ainakin..)uudelleen lähdetään varmasti!ihanaa,että näkövammainen ihminenkin voi juosta,ilman apua se ei onnistu,miksen minä voisi olla yksi hänen oppaistaan?
marrasputki jatkui siis rauhallisella lenkillä ja punnerrushaasteessa oli vuorossa 20 punnerrusta.kolmessa osassa tein ne 20.huomenna olis tarkoitus mennä lenkille aamulla ennen töitä,saa nähdä jaksanko..
öitä!

Kommentit

  1. Vautsi, tosi esimerkillistä toimintaa! :) Ilmeisesti tämä näkövammainen tykkäsi myös sun lenkkiseurasta? ;)

    VastaaPoista
  2. toivottavasti tykkäsi!ainakin lupasi lähteä uudelleenkin mun kanssa...oikein mukava ihminen,muutenkin tykkään etsiä uusia juoksukavereita itselleni sosiaalinen kun olen..kirjoitin tästä siksi,että helpolla tavalla voi auttaa toista,kun on samat harrastukset!enkä ole nostamassa itseäni millekään jalustalle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…