Siirry pääsisältöön

juoksua, kävelyä ja miniloma pärnussa

Heippa taas! Kesä tuntuu viimein tulleen ja meikäläisen loma alkaa olemaan puolenvälin tienoilla, vähän ylikin jo. Eli kaksi viikkoa lomaa enää jäljellä. Eipä stressata siitä, vaan nautitaan täysin rinnoin näistä päivistä.
Niinkuin viimeksi kirjoitin, olin pe 26.6 yhteislenkillä kpk 24/7  porukan kanssa. Lenkistä teki erikoisen se, että juostiin ilta/yö aikaan. Tavattiin kisahallilla, jonka edessä majaili paljon one directionin teinityttö faneja. Jotkut heistä oli siellä päivystämässä kolme päivää ja yötä.
Lenkille meitä lähti 5 , 1 naisen tunsin ennestään 3 miestä oli ennestään tuntemattomia. Keksittiin reittiä juostessamme ja juoksimme keskuspuiston hiekkateitä pirkkolaan ja sieltä asfalttia oulunkylään ja käpylään ja pasilan kautta takaisin kisahallille. 18.4km tuli matkaksi. Oli hauska kokemus juosta helsingissä yöaikaan. Kaupunki näyttää erilaiselta yöaikaan juostessa. Hyvä idea vaikka kauempaa tulevia vieraita kierrätettäessä, lenkkarit jalkaan ja yöllä liikkeelle.Oli niin kivaa, että kutsuin kokoon jo seuraavan heinäkuun puolen välin jälkeen.
La piti juosta vetoja tai intervalleja, mutta jalat oli ihan tukossa yö pitkiksestä, en viitsinyt raastaa.
Su 28.6 lähdin lenkille ennen seitsemää. Juoksin rennon mukavan herättelylenkin vaihtelevalla vauhdilla. 6km : 1km 6.36 min/km 2km 6.32 3km 5.58 4km 6.12 5km 6.25 6km 5.27.  alku meni fiiliksellä, vikan kilsan menin tarkoituksella kovaa. Oikein kiva herätys matka päivään.

Ehdin käydä suihkussa ja herätellä pojat ja sitten jo lähdettiin vanhempieni luokse, josta startattiin viking linen terminaaliin. 2,5 tuntia merellä ja matka jatkui tallinnan kauppakeskuksen kautta vatsat täynnä kohti pärnua. Ajomatka pärnuun kestää noin puolitoista tuntia.
Reissu meni hyvin, vaikka tiistaina mulle iski kauhea flunssa ja yritin aamulla juosta 5km torille ja pikku ympyrää eestaas..pitempää en olisi jaksanut, olo alkoi olemaan nuutunut. Siskon pikkuvauva ja mun äiti sai myös flunssan. Kellekään meistä ei onneksi tullut ihan tolkutonta tautia, eli pystyttiin lomailemaan kuitenkin. Vauva oli tietysti surkea ja viimeiset 2 yötä nukkui huonosti. Pojat kävi mun äidin ja siskon isomman pojan 6v kanssa vesipuistossa tervis paradisissa. Tykkäsivät kovasti, ja 6v kummipoika innostui niin, että olisi kuulemma mentävä uudelleen ensi viikolla. Kerran käytiin ihanalla rannalla, muuten keli oli huono uimiseen vaikkei satanutkaan. Käveltiin paljon, 6v pojalla oli potkulauta ja sen avulla jaksoi hyvin. Mun vanhemmilla oli pyörät ja he kiertelivät niillä, minäkin kävin yhden pikku lenkin kerran pyöräilemässä. Tää oli kolmas kerta pärnussa, oikein kiva paikka lomailla.
näkymä huoneistomme ikkunasta


pärnussa on paljon puistoja ja suihkulähteitä

rannalla saa kahlata pitkälle ennenkuin tulee syvää


tämän tien varrella meidän porukan kaksi huoneistoa sijaitsi.

lapsille on paljon leikkipaikkoja

pää kävelykatu, ihan meidän kämpän vieressä.

oltiin viimeisenä iltana oluella pikku baarin terassilla, ja siihen tuli tanhu esitys. sitä oli mukava katsella.

Paluumatkalla tultiin haapsalun kautta, vanhemmille tuttu paikka, me muut ei oltu siellä käyty. Kaunis paikka, vaikka rantaa ei löydetty, pikkuinen uimaranta kyllä, en tiedä oliko se ainoa. Linna oli kaunis ja ranta bulevardi. Kolme tuntia ehdittiin olemaan siellä ja syötyämme lähdimme tallinnaan ja sieltä kotiin.
haapsalun linna

sielläkin oli upea leikkipaikka lapsille.

rantabulevardi oli kaunis, vaikka kunnon rantaa ei löydettykään.
Reissu meni hyvin vaikka nuhanenänä sieltä tulinkin.Vähitellen flunssakin alkaa talttumaan, ainakin nyt tuntuu siltä. Perjantaina 3.7 Kävin illalla naapurin kanssa pikku lenkin kävellen ja tänään lauantaina reipasta vauhtia helteessä kävellen 7km.
Kyllä tämä tästä varmaan alkaa helpottaa, toivottavasti kohta pääsen lenkille hölkätenkin.

hakunilan kartanon edessä kesken lenkkä otettu
Helteet kuulemma taas helpottaa, toivottavasti ei kuitenkaan tosi kylmää ja sateista tule. Muutama päivä kotona ja sitten mökille, muuta suunnitelmaa ei ole vielä.
Mukavaa viikonlopun jatkoa ja kivaa uutta viikkoa!Viikko 27, 29.06.2015 - 05.07.2015

Harjoitukset

Päivä Laji Otsikko Kesto Matka Vauhti Syke
tiistai Juoksu pikku nuhanenä lenkki pärnussa 36 min 47 s 5,09 km 7.13 min/km
perjantai Kävely iltakävely 1 h 21 min 6,7 km 12.05 min/km
lauantai Kävely reipas kävely 1 h 9 min 7,3 km 9.27 min/km

Viikkoyhteenveto

Laji Kesto Matka Vauhti
Kaikki 3 h 6 min 47 s 19,09km 9.47min/km
Kävely 2 h 30 min 14km 10.42min/km
Juoksu 36 min 47 s 5,09km 7.13min/km

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ei ihan helppo reissu, mutta maaliin! (tamperemaraton 2017)

Terve!
Nyt se on juostu, tampere maraton 2017! Huikeaa aikaa en odottanutkaan, mutta en todellakaan uskonut sen olevan niin vaikea reissu kuin sitten oli. Toisaalta hyväkin , etten tiennyt, tuskin olisin lähtenyt matkaan ollenkaan. Lopulta hienoa, että lähdin! Tässäpä raporttia reissusta, varoitan että saattaa sisältää kirosanoja ja itsesääliä ja itsensä ruoskimista ja tästä tulee pitkä kuin maraton.
Mentiin tampereelle sokos hotelli ilvekseen mieheni kanssa jo perjantaina kahdeksi yöksi. Oltiin ajoissa paikalla ja ehdittiin lepäillä mukavassa huoneessa ennen kuin kisatoimisto aukesi ratinan stadionilla.
Jännitys alkoi kuplimaan vatsassa , hitto se on kohta totta , kohta juoksen kokonaisen maratonin . reilu vuosi olikin jo vierähtänyt edellisestä. Mun kaksi edellistä maratonia juoksin hcm.llä helsingissä. Ensimmäinen ja toinen maraton oli helppoja, ei mitään ongelmia ja vauhtikin oli yllättävän hyvä koko matkan. Tämä vuosi on ollut vaikea ja oli jo valmiiksi selvää, ettei ennätykset p…

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …