Siirry pääsisältöön

paluu maanpinnalle , kohti uusia tavotteita

Fiilis on ollut mainio kokoajan maratonin jälkeen. Ihan kokoajan en viitsi enää pölistä maran kulusta, pientä kyllästymistä on huomattavissa varsinkin perheellä.
Jalat on osoittautuneet ystävikseni. Ne eivät pettäneet nytkään. Kävelin kuin ankka sunnuntain. Venyttelin ja rullailin kevyesti. Maanantaina olin jo melko hyvässä kuosissa ja vesijuoksu ja kävely teki terää. Pidättäydyin kuitenkin juoksulenkeiltä, koska olin lukenut, että jalkojen pitää antaa palautua kunnolla ison rasituksen jäljiltä. Mitään pitkää sairastelutaukoa en oman tyhmyyden vuoksi halunnut. Kävelyt on osoittautuneet mulle tärkeäksi osaksi maralle valmistautumisen viimeisillä viikoilla ja nyt palautumis viikoilla.
kompressiosäärystimet on olleet isossa osassa palautumisessa.

käveltiin kaverin kanssa bisajärvelle ja siellä pieni kierros eli yht. 10km.
Tiistaina 18.8 käveltiin kaverin kanssa 10km lenkki bisajärvelle ja osittain metsässä kulkenut reitti teki hyvää jaloille. Pystyttiin pitämään reipas 6km tuntivauhti.
Keskiviikkona käveltiin rauhaisa 5km ja päätin lähteä kokeilemaan hölkkää. Pieni 3km rauhallinen hölkkä tuntui mukavalta, jalat oli vielä tukkoiset, mutta jo paremmat.
Perjanatina lähdin aamulenkille ennen 9 alkanutta työvuoroa. IHANAA! Jalat toimi hyvin ja mieli sai mitä oli halunnut, juosta. 6.5km 39min eli reippaasti ne jalat vei. Yllättävänkin reippaasti, mutta en pidätellyt kun hyvältä tuntui tuo 6.04min km vauhti.

Olen ihmetellyt nopeaa palatumistani. Kaikki on sujunut hyvin. Kaipasin juoksua pari päivää, mutta maltoin kuitenkin palata rauhassa juoksun pariin.
Seuraava tapahtuma on jo lauantaina , midnight run. Ajattelin ennen maraa, että en pysty sitä varmaan juoksemaan, mutta kyllä nyt tuntuu niin hyvältä, että kyllä se 10km lähtee. Tuskin ennätystä lähden tekemään, mutta tavoitteena tunnin alitus miinkä ei pitäisi vaatia kauheaa raastamista. 56 ja risat on ennätys ja olin ajatellut 55min tavoittelu, mutta kun juoksin juuri ekan maran, otan midnight runin kovana treeninä paria viikkoa ennen tallinnan puolikasta.
käytiin äidin(kuvassa) ja isän kanssa sauvakävelyllä hartolassa mökkimaisemissa la aamuna. 8km.


tein lauantaina mökkijumppaa pihalla yli tunnin, hypin vauhditonta pituushyppyä ilman ja kahvakuulien kanssa, tehtiin myös äidin kanssa erilaisia hyppyjä ja käsiliikkeitä

su aamuna 8km lenkki. eka kilsa rauhassa kolme kilsaa mahdollista 10km kisavauhtia eli alle 6min km ja sitten taas rauhallisemmin. vauhti pysyi kuitenkin hyvänä kokoajan ja tuntui mainiolta. 8km 49.min
Tässähän se aika on taas mennyt ja juoksuun on taas päästy kiinni ja tuntuu melkein normaalilta jo ehkä jos oikein kaivaa, vähän väsyneemmiltä ja kireämmiltä tuntuu jalat, mutta mielestäni melkein tavalliset jo.
Vähän treeniä lauantaita varten, ei kummemmin, annetaan jalkojen lepäillä ainakin pari päivää.
Midnight runissa oin viimevuonna ja se oli ihana tapahtuma, siksikin sinne hauan mennä nauttimaan.
Nyt lähden töihin. Mukavaa viikkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…