Siirry pääsisältöön

laktaattitestit ja marrasputken aloitus

Mä pääsin laktaattitesteihin koekaniiniksi lauantaina. Ontrailissa minne kirjaan harjoitukseni huuteli eräs mies joka opiskelee liikunta alaa. Hän halusi kokeilla laktaattitestien tekemistä. Koskapa mulle ei ole koskaan testejä tehty, menin innoissani lauantaina liikuntamyllyyn.
Tarkkaan en tiedä miten ja mitä tossa mitattiin.. mutta siinä määritettiin sykerajat joiden mukaan ois tarkoitus alkaa treenaamaan, että kunto ja ajat paranis.
Olin laittanut juoksuenkkani testaajalle ja hän oli asettanut mulle 6x 1000m ajat.
Lähdin juoksemaan 8.34 vauhdilla valojäniksen(punainen valo joka syttyi radan vieressä.) perässä. Se oli hidas ja rauhaisa tahti ja vähän haastavaakin laahustaa hitaasti perässä. 1000m jälkeen sanoin sykkeen (145) ja testaaja otti sormenpäästä verta ja liuskalla katsoi laktaattiarvon, sitten vettä ja takaisin radalle. Yksi minuutti yht taukoa ja kovempaan vauhtiin. toka tonni 7.30 vauhdilla 154 syke. 3.s tonni 6.40 ja syke 174  4 tonni oli jo haastavmpi ja syke 184 5 tonni 5.27 ja syke 193 ja vika 6 tonni oli kova 4.53 vauhtia ja 203 syke.Huh Huh. Ihan kiva kokemus vaikka tunsi juosseensa.
Aerobinen kynnys 6.21 ja syke 178. Anaerobinen kynnys 5.40 syke 189..maksimi 4.53 syke 203. Aika kovat sykkeet , mutta hyvä oli saada rajat ja osviitta millä sykkeillä kannattaa juosta. Oon juossut aika oikeilla vauhdeilla, tosin saan melko kovaa juosta pk tasollakin ja vk eli vauhtikestävyys on  aika kovaa juoksua..


Aloitin eilen marrasputken jossa olin viime vuonnakin. Juoksen joka päivä vähintään 25min ja vauhdilla ei ole väliä. Nyt kasassa on kahdelta päivältä, 11.5km. Viime vuoden marrasputkn saldo oli 226km juoksua kuukauden aikana. Tänä vuonna yritän saada 250km kasaan...saa nähdä, se on aika paljon. Katellaan, stressiä en ota. Tän päivän pikku lenkki 29 min oli eka lenkki jossa katselin sykkeitä tietäen rajani. Keski vauhti oli 6.3 ja syke 166. Helppo ja ihana lenkki.
Illalla kävin vielä siskon kanssa pelaamassa squashia puoli tuntia. Hauskaa hommaa ,vaikka ei sitä kovin hyvin osatakaan. Hiki virtasi ja nauru raikasi, meidän peli on vähän erilaista kuin oikea mistä meillä ei ole hajuakaan..Ainakaan säännöistä yms. Kunhan läiskitään palloa seinään ja yritetään osua toisen lyönteihin.
Uusi viikko ja kuukausi alussa. Tästä se lähtee taas! Hauskaa viikkoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…