Siirry pääsisältöön

ravintovalmentajan tapaaminen, ensimmäinen hcr yhteislenkki ja muutenkin kurkistus menneeseen viikkoon.

Terve taas!
Reilu viikko meni edellisestä kirjoituksesta ja kyllä siihen kaikenlaista on mahtunut. Olen pystynyt juoksemaan melko hyvin, tämän viikon saldo oli 35km. Menen rauhassa, eli mitään vetoja ja kovempia rykäisyjä ei nyt tule. Käsi on paranemaan päin ja lääkettä ei ole nyt tarvinnut ottaa. Pikku piiperrys ei onnistu edelleenkään kädellä mutta kyllä se siitä kun viikon vielä pidän tätä kipsiä ja sitten alan harjoittelemaan ilman sitä.
Maanantina kävin 1h 50 min hieronnassa relaxi hieronta koulussa vallilassa. Olipas mahtavaa. Sen verran jumeja on, eli teki terää päästä kunnon hierontaan.
Tiistaina juoksin koiran kanssa 5km lenkin.
Keskiviikkona oli odotetut hcr yhteislenkit. Ne on kaikille avoimet ja ilmaiset lenkit eri paikkakunnilla. Hcr streetteamin porukka vetää lenkit omilla paikkakunnillaan ja minä ja Amanda vedetään lenkit vantaalla. Jatkossa lenkkejä on joka toinen keskiviikko. Ekalla kerralla vantaan lenkillä oli mun ja  Amandan lisäksi 5 osallistujaa. Lähtöpaikat on intersportien lähellä, eli me lähdetään aina jumbon intersportin edestä. Porukka oli mukavaa ja oli kiva juosta taas uusissa maisemissa. Juostiin 8km ja vajaa tunti. 30.3 seuraava lenkki, mukaan vaan jos sun läheltä löytyy porukka.
vaasan, Tampereen, hyvinkään, Helsingin, jyväskylän ja vantaan yhteislenkkiporukat. 30.3 mukaan liittyy myös turku ja espoo.
Torstaina juostiin sarin kanssa rauhallinen opaslenkki savelasta käpylään ja takaisin. Oli tosi mukava lenkki.
Perjantaina menin sovitusti kaupunkiin tapaamaan ravintovalmentaja opiskelija Mari Ulkuniemeä. Hän kyseli juoksusivuilla itselleen harjoitteluasiakkaita. Mä tartuin heti haasteeseen, kun tiedän että itse en saa näitä muutamia haasteita selätettyä. Nyt pitääkin miettiä kolmelle kuukaudelle tavoitteet ja haasteet joihin haluan Marin apua. Pidän myös ruokapäiväkirjaa n. 5 päivää, että hän saa kuvan millä mallilla ruokailut on. Tiedän , että suurta ongelmaa ei ole, mutta en ole täysin tyytyväinen tämän hetken painooni ja ruokailurytmiin tms ja jostain syystä en nyt saa itse ongelmaa korjattua. Alustavasti olen miettinyt seuraavia ongelmakohtia. N. 5kg painon pudotus. Riippuu miltä tuntuu ja näyttää. Painon pudotus auttaa myös aikojen paranemiseen juoksumatkoilla. Seuraava kohta voisi olla veden juonnin lisääminen. Lenkeillä tulee helposti nestehukan oireita ja tiedän juovani yleisesti ottaen ihan liian vähän. Painonpudotuksen mukana toivon myös oppivani järkevät ateriavälit. Iltaisin alan kaipaamaan herkkuja , kertoo tod näk liian vähästä syömisestä päivän mittaan. Herkuttelun vähentäminen tulee toivottavasti myös samalla. Nämä asiat ainakin tulee nyt mieleen. Eli ei isoja askelia vaan pienillä muutoksilla parempaan hyvinvointiin. Kirjoittelen edistymisestäni kolmen kuukauden  aikana.
Sunnuntaina käytiin polkujuoksemassa kalkkiruukin luontopolulla 12 juoksijan porukassa. Lenkki hakunilan uimahallilta on noin 11km yhteensä. Pari porukasta halusi tehdä ylimääräisen lenkin luontopolulla ja kun muille sopi lähdin minäkin kiertämään tuon lenkin uusiksi. Matkaa kertyi vajaa 16km ja 2h 26 minuuttia meni.
Oikein kiva viikko takana. Ensi viikolla keskityn enemmän kehonhuoltoon. Oikein mukavaa uutta viikkoa!

  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ei ihan helppo reissu, mutta maaliin! (tamperemaraton 2017)

Terve!
Nyt se on juostu, tampere maraton 2017! Huikeaa aikaa en odottanutkaan, mutta en todellakaan uskonut sen olevan niin vaikea reissu kuin sitten oli. Toisaalta hyväkin , etten tiennyt, tuskin olisin lähtenyt matkaan ollenkaan. Lopulta hienoa, että lähdin! Tässäpä raporttia reissusta, varoitan että saattaa sisältää kirosanoja ja itsesääliä ja itsensä ruoskimista ja tästä tulee pitkä kuin maraton.
Mentiin tampereelle sokos hotelli ilvekseen mieheni kanssa jo perjantaina kahdeksi yöksi. Oltiin ajoissa paikalla ja ehdittiin lepäillä mukavassa huoneessa ennen kuin kisatoimisto aukesi ratinan stadionilla.
Jännitys alkoi kuplimaan vatsassa , hitto se on kohta totta , kohta juoksen kokonaisen maratonin . reilu vuosi olikin jo vierähtänyt edellisestä. Mun kaksi edellistä maratonia juoksin hcm.llä helsingissä. Ensimmäinen ja toinen maraton oli helppoja, ei mitään ongelmia ja vauhtikin oli yllättävän hyvä koko matkan. Tämä vuosi on ollut vaikea ja oli jo valmiiksi selvää, ettei ennätykset p…

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …