Siirry pääsisältöön

innostusta, jännitystä ja treeenailua: viimeiset kaksi viikkoa ennen helsinki city trailia

Moi! Nyt se varmistui , mä menen Helsinki city trailiin 15.10. Siistiä ja jännää! Terveys on ollut niin ja näin ja siksikin tämä varmistui vasta nyt. Nyt vasta tuntuu normaalilta ja tuntuu siltä että,  pystyn juoksemaan kevyesti. Takomorunners on tapahtuman yhteistyökumppani ja sitä kautta sain osallistumisen . Kunnosta ei ole tietoa, mutta ei kai se sieltä minnekään ole mennyt. http://helsinkicitytrail.fi/ tuolta löytyy tapahtumasta tietoa, jos suakin kiinnostaa juosta poluilla, melkein keskellä Helsinkiä. https://www.facebook.com/Takomorunners-269894116691718/  tuolta taas löytyy arvonta mistä voi voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen tuonne. Arvonta suoritetaan ma 3.10 eli kannattaa käydä pikapikaa osallistumassa!
Olen juossut poluilla melkein kaksi vuotta. Se on kivaa ja erilaista kuin hiekka ja asfalttijuoksu. Juoksen kuitenkin suurimmaksi osaksi tasaisella, kuukaudessa noin yksi polkulenkki, joskus pari. Polkujuoksu on aika vaativaa ja raskasta, varsinkin jos on paljon nousuja ja juurakoita yms. Kun treenailen metsässä , mun vauhdit tippuu paljon verrattuna tasaisella juoksuun.

Onhan mäkiä tietty maantie juoksussakin, mutta on se silti erilaista. Maasto on epätasaista ja saa olla tarkkana ettei kompuroi ja telo itseään.
 Polkujuoksu on silti tosi kivaa, maisemat on vaihtelevia ja pehmeä ja erilainen maasto on jaloille miellyttävä alusta. Polkujuoksu on myös kokonaisvaltaisempaa ja useammat lihasryhmät joutuu koetukselle ja saa treeniä. Toki riippuu paljon missä juoksee. Ihan vielä tällä treeni määrällä en lähtisi vaativiin vuoristo kisoihin yms, mutta Helsinki city trail tuntuu tosi kiinnostavalta ja sopivan haastavalta tähän väliin.
Juoksut on jäänyt vähiin tallinnan jälkeen. Olen juossut vasta yhden lenkin viime sunnuntaina kalkkiruukin luontopolulla. Toi lenkki oli 11km polkulenkki ja tuntui helpolta ja hyvältä.
Ajattelin juosta ekan polkujuoksukisan myös rauhassa ja nautiskellen. Mulla ei oo mitään aikaa mitä lähtisin tavoittelemaan joten pääsen paineetta liikkeelle. Nyt vaan pitäisi päättää , juoksenko tuolla 21km vai 11km. Ystäväni Tiina on luvannut höntsä seuraa mulle jos lähden puolikkaalle, mutta vähäinen treeni alkaa kallistaa minua 11km matkan suuntaan, saa siinäkin juosta. No mietin vielä hetken ja päätän sitten. Olen kyllä sauvakävellyt ja kävellyt paljon sekä metsässä että asfaltilla ja hiekalla.
Tänään on takomorunnersin yhteislenkki hakunilasta kuusijärvelle, siellä pari kiekkaa ja takaisin yhteensä noin 14km.  Tulevalla viikolla olisi tarkoitus juosta kolme lenkkiä ja ainakin yksi poluilla. Sunnuntaiksi olen sopinut kalkkiruukin luontopolun lenkin. Vika viikko sitten rauhallisemmin.
Näillä ajatuksilla uuteen viikkoon. Ootko sä tulossa Helsinki city trailille? Oletko juossut paljon poluilla?
Kivaa uutta viikkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…