Siirry pääsisältöön

kausi ohi, mitä nyt?

Moi!
Takomorunnersin Sini-Marja heitti blogi haasteen ilmoille. Päätin tarttua siihen . Eli miten syksyn tultua ja talvea odotellessa treenit muuttuu, vai muuttuuko?
Mulla on kausi sujunut hyvin, pieniä vastoinkäymisiä lukuunottamatta . 10km , puolikkaalla ja koko maratonilla on ajat parantuneet ja ensimmäinen jänisjuoksu ja polkujuoksukisa on takana onnistuneesti. Mitä nyt sitten?
Aloin haaveilla tallinnan keskeytyksen jälkeen kaarinan puolimaratonista, mutta nyt olen flunssassa ja se olisi jo tulevana viikonloppuna. Muutenkin aloin tulemaan siihen tulokseen, että puolikkaat ja kokonaiset enkka mielessä jää ensi vuoteen... Eihän sitä tietty tiedä , mutta nyt näyttää siltä.
Aktian talvijuoksu sarja juostaan joka kuun puolessa välissä marraskuusta-maaliskuuhun. Sinne olisi tarkoitus mennä, ainakin joihinkin. Siellä voi juosta 10km tai 5km. Se juostaan tossa ihan mun nurkilla, joten matkakaan ei ole este. http://www.ku-58.fi/kilpailut-ja-tapahtumat/aikuisten_kilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/
Muuten treenit on vielä auki. Juoksut jatkuu, vähän ehkä rennommin ja vähemmän suunnitellusti, noin 2-4 lenkkiä viikossa. Marraskuussa tosin ajattelin yrittää marrasputkea, johon olen osallistunut jo kahtena vuotena. Siinä on tarkoitus juosta joka päivä vähintään 20min lenkki. Lenkkejä voi myös kerätä ja juosta monta päivässä. Se sopii mulle hyvin, koska marraskuussa helposti alkaa kyllästyttää ja olisi helppo lötkähtää sohvalle, mutta marrasputki kannustaa juoksemaan edes pikku lenkin päivässä.
toissa vuoden marrasputkesta..heijastinliivi tulee olemaan taas tärkeä
Kuntosalin aloitus on ollut mielessä jo jonkin aikaa, ja nyt se on tullut ajankohtaiseksi. Otan kuukausi kortin hakunilan uimahallin salille, koska se on lähellä ja hyvä sali ja siellä voi käydä myös uimassa ja vesijuoksemassa samalla kortilla. Se on myös siitä hyvä, että ei velvoita vuodeksi kytkykauppaan tms , vaan voi pitää tauon kun haluaa. Uimista olen miettinyt ottaa enemmän vaikka viikottaiseksi harrastukseksi, mutta pitäisi mennä uintitekniikka kurssille, koska mun sammakkotyylillä tulee niska kipeäksi. Salille nyt ainakin menen ja otan tavoitteeksi käydä siellä 2-4krt viikossa. Tarvitsen voimaa jalkoihin ja takapuoleen, se tuli selväksi viimeistään Helsinki city traililla. Yläkropan kunnosta puhumattakaan.. Ongelma alueita on siis runsaasti ja aionkin ottaa melko kattavan ohjelman salilla. Salilla voi välillä myös juosta, koska siellä on juoksumatot.
Kehon huoltoa jatkan ja yritän myös lisätä.
käytän usein kehonhuollossa erilaisia palloja ja pilatesrullaa yms..
Terveelliset elämäntavat on jo melko hyvin hallussa, paremminkin voisi mennä, eli siihen panostan edelleen. Puolen vuoden karkkilakko päättyi viime viikolla, mutta maltoin ottaa tosi rauhassa ilman ahmimista ja se onnistui hyvin. Seuraava karkkipäivä on marraskuussa. Muutenkin herkuttelen maltilla, eikä mitään övereitä ole tullut.
Juoksut jatkuu siis fiiiksen mukaan nyt ja alkuvuodesta alan katsoa tarkempia treenejä kun ensivuoden kisat valikoituu.
Kesällä piti kokeilla uutta lajia, mutta en saanut aikaiseksi.. jospa talvella kokeilisi jotain.. Ehdotuksia?
Tässä vielä vähän raakileita ajatuksia loppusyksyyn ja talveen... Onko sun suunnitelmat jo selvät vai menetkö fiiliksellä?
Palaan taas!

Kommentit

  1. Mennäänkö yhdessä uimaan joku kerta? Voin yrittää opastaa tekniikassa. 😊

    VastaaPoista
  2. joo,todellakin!!!sovitaan joku aika ;)

    VastaaPoista
  3. Lähdetkö mukaan #oivalluksia-haasteeseen? http://sinneminnelenkkaritvie.blogspot.fi/2016/11/oivalluksia.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ei ihan helppo reissu, mutta maaliin! (tamperemaraton 2017)

Terve!
Nyt se on juostu, tampere maraton 2017! Huikeaa aikaa en odottanutkaan, mutta en todellakaan uskonut sen olevan niin vaikea reissu kuin sitten oli. Toisaalta hyväkin , etten tiennyt, tuskin olisin lähtenyt matkaan ollenkaan. Lopulta hienoa, että lähdin! Tässäpä raporttia reissusta, varoitan että saattaa sisältää kirosanoja ja itsesääliä ja itsensä ruoskimista ja tästä tulee pitkä kuin maraton.
Mentiin tampereelle sokos hotelli ilvekseen mieheni kanssa jo perjantaina kahdeksi yöksi. Oltiin ajoissa paikalla ja ehdittiin lepäillä mukavassa huoneessa ennen kuin kisatoimisto aukesi ratinan stadionilla.
Jännitys alkoi kuplimaan vatsassa , hitto se on kohta totta , kohta juoksen kokonaisen maratonin . reilu vuosi olikin jo vierähtänyt edellisestä. Mun kaksi edellistä maratonia juoksin hcm.llä helsingissä. Ensimmäinen ja toinen maraton oli helppoja, ei mitään ongelmia ja vauhtikin oli yllättävän hyvä koko matkan. Tämä vuosi on ollut vaikea ja oli jo valmiiksi selvää, ettei ennätykset p…

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …