https://www.blogit.fi/juoksujalka-vipattaa/seuraa

blogini löytyy myös blogit.fi blogilistalta.

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

mennyttä ja tulevaa miten vuosi meni ja mitä on tulossa?

Moi!
siinä se sitten oli! Vuosi 2016 oli hyvä kaikin tavoin. Pojat kasvaa vauhdilla ja alku vuosi meni rauhassa ihmetellen, että näin helppoako tää teinipoikien äitinä olo välillä onkin. Kesällä sitten tipahdin pilvistä, kun nuoremman herran 13v murrosikä alkoi ryminällä. Hups. Välillä on ollut hankalaa, mutta melko helpolla ollaan päästy kuitenkin. Tarpeeksi on ollut kuitenki taistelua, eikä taida ohi olla vieläkään..
Urheilun saralla onkin mennyt mainiosti ja suunnitelmien mukaanhttp://juoksujalkavipattaa.blogspot.fi/2016/01/tervetuloa-vuosi-2016-haaveita-unelmia.html tuolta voit kurkata suunnitelmia ja haaveita viime vuodelle. Aikoja paransin 10km (56.47)54.37.
21.1km (2.11) 2.04 .42.2km (4.53)4.34.30. Eli suunnitelmien ja haaveiden mukaan menin . Treenasin aikalailla itsekseni 3-5 lenkkiä viikossa, loppuvuodesta 2-3 lenkkiä viikossa tahdilla. Välillä noudatin hcr lehden mukana tullutta ohjelmaa, mutta aikalailla suunnittelin itse miten treenaan ja muokkasin valmiiden treenien pohjalta. Muutaman viikon treenasin myös takomotrainingin miitrin ohjeilla. Tohon maraton aikaan olen eniten tyytyväinen. Ylitin siinä villeimmät unelmatkin. Melko helpon tuntuisella juoksulla paransin vuoden takaista aikaani 19 minuuttia. Nytpä olenkin alkanut haaveilemaan 4h30 alituksesta ensi vuonna.
Ajattelin juosta helsinki spring maratonilla 23.4 2017 kokonaisen  maratonin lapsuus/nuoruus maisemissani. http://www.helsinkispringmarathon.net/  tuolta lisä tietoa. siellä en ehkä vielä alita tota 4.30 aikaa, mutta kun juoksen noin aikaisin maratonin, pystyn juoksemaan toisen vielä tänä vuonna. Sitä en ole vielä päättänyt missä sen toisen juoksen.
Haaveena ja tavoitteena oli juosta eka polkukisa ja sehän tapahtui helsinki city traililla lokakuussa , siitä lisää
 http://juoksujalkavipattaa.blogspot.fi/2016/10/nousujamutaakalliotajuurakoita-kaunista.html  . Kokemus oli rankka mutta mukava, eli ainakin yksi polkukisa tänä vuonnakin.
Treenit jatkuu vaihtelevina, juoksua poluilla ja maanteillä (ehkä joskus matollakin) Kävelyä ja sauvakävelyä vaihtelevissa maisemissa, tykkään kävelystä tosi paljon. Kuntosalikorttia en ole vielä ostanut, kotitreenit on sujuneet loppuvuodesta hyvin.
treenasin fitverstaan nettiohjeilla 6 viikon treenit. tosi hyvät ja vaihtelevat treenit. niillä on lisää uusia treenejä, jotain kokeilen varmasti. http://www.fitverstas.com/ohjelmapaketit tuolta lisää tietoa. Sitten järkkäsin liikuttavan joulukalenterin ja tein itse treenejä tosi paljon kun kokeilin toimiiko mitkäkin liikkeet yhdessä yms. Tykkäsin siitä hommasta niin paljon ,että aloitin tänään tammikuun liikuntahaasteen. juoksujalka vipattaa fb sivuilla https://www.facebook.com/events/1850954241811919/.
Siinä on tavoitteena lisätä tai monipuolistaa liikuntaa. Yleistavoite on 3 tuntia liikuntaa viikossa. Jos se tulee helposti, kannattaa itselle asettaa erilainen tavoite. Mä myös laitan haasteita ja treenivinkkejä tulemaan. ja kerron omista treeneistäni.  Tuu säkin mukaan!
Kehon huolto jatkuu. Rullailen ja venyttelen kotona, en osallistu mihinkään tunneille toistaiseksi. Osteopatille olen menossa ton persusjumin takia.
Puolikkaan juoksen varmaan hcr ssä. toukokuussa ja hhm ssä kesäkuussa. syksyllekin vielä joku puokki. 2 tunnin alitus on haaveena. Kympin aikaan olen tyytyväinen , mutta jos se paranee, on se tietysti tosi hyvä. Aktiassa tammikuussa seuraava yritys, jos estettä ei tule.
Cooperin testin haluisin kokeilla, siitä on kauan jo aikaa, varmaan yläasteella viimeksi juossut.
Lepopäivät tulee tärkeään osaan tänä vuonna. Paljon treeniä, mutta myös lepoa. Tallinnan katastrofaalinen loppu ja neurologiset ongelmat pelotti niin paljon, että on pakko kuunnella kroppaa ja levätä ja nautiskella elämästä. Elämäntaparemontti on hyvällä mallilla, nyt just en jaksa tiputtaa muutamaa ylimääräistä kiloa, mutta ehkä tänävuonna jossain vaiheessa, jatkan kuitenkin terveellisellä linjalla ja karkkia syön vain karkkipäivinä.
olen melko tyytyväinen olooni ja olemukseeni tällähetkellä.
Keskivartalossa roikkuu ja jenkkakahvat tursuaa, mutta pystyn katsomaan itseäni peilistä ilman inhon väristyksiä alastikin. Olen jopa tyytyväinen peilikuvaani, mikä on jo plussaa!
Liikaa en lyö lukkoon , se ei sovi minulle. Mutta suunnitelmia ja haaveita pitää olla. Jatkan yhteislenkkien järkkäämistä. Uusia kavereita on löytynyt paljon ja lisääkin saa tulla! Porukassa on ihana juosta.

Eli tässäpä näitä! miltä sun ensi vuosi näyttää?Oletko buukannut jo paljon tapahtumia vai menetkö fiiliksen mukaan? Noudatatko ohjelmaa vai onko sinulla valmentaja? Vai fiiliksen mukaan siinäkin?
Mukavaa uuden vuoden alkua!

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää sun suunnitelmat ja meiningit! :) Mun ens vuoden tavoite on Nuuksio 70km, jos tuo tapahtuma nyt vain saa lupa-asiat kuntoon. Niin kivaa kun polku-ultran voi juosta täällä etelässä, Nuuksion upeissa maisemissa! :) Fiiliksen mukaan tuohonkin treenaillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, mäkin opettelen kuuntelemaan kroppaa ja menemään fiilispohjalta. hui 70km pöpelikössä on kova juttu!mä oon niin jänishousu, että uskallan korkeintaan puolikkaan poluilla tänä vuonna. epäilen kunnon riittämistä.. tsempit sulle uuteen vuoteen!

   Poista
 2. Ihana Merituuli, kun niin reippaasti järkkäilet yhteislenkkejä ja liikuntahaasteita! :) Hyvältä kuulostaa myös sun tän vuoden suunnitelmat ja hienosti meni viime vuonna! Mä kirjoittelen lähiaikoina myös omista tavoitteista! Kivaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, mun on helpompi tehdä kaikkea kun saan kavereita virtuaalisesti tai oikeesti. erakkoa ei siis musta saa millään. kivaa vuotta sullekin!

   Poista

olis mukavaa saada kommentteja!

Miten lapsista päästää irti?

Moi! En oo taas saanut kirjoitettua mitään. Viime viikko oli treeneistä kevyempi, kaksi juoksulenkkiä 7.6km poluilla ja 14km asfaltilla. ...