https://www.blogit.fi/juoksujalka-vipattaa/seuraa

blogini löytyy myös blogit.fi blogilistalta.

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

yhteislenkkejä , treeni -intoa ja hyvää fiilistä

Moikka! Helmikuun alkua mennään ja treeneissä on menossa tosi hyvä meininki! Tällä hetkellä jaksan hyvin ja lenkille ja kotikuntoiluun ei tarvitse erityistä houkuttelua, enemmänkin pitää vähän hissutella ja pitää huolta lepopäivistä. mun treenit on tällä hetkellä koostunut 3 juoksulenkistä ja 1-2 hiit tai tabata treenistä(hikivakuutus) 2-3 lihaskuntotreenistä. useimmiten teen vain esim vatsa pakara, tai core, pakara jalat, yläkroppa yms. eli treenit on aina maltillisen pituisia. Ne sopii sitten pienten lenkkien päällekin. Kovat lenkit oon toistaiseksi korvannut just noilla hikissillä hiit tai tabata jumpilla, kohta varmaan pitäis alkaa juostakin kovia.
En ole vielä ilmottautunut spring maratonille, mutta sinne kyllä tähtään. Treenit oon alkanut koostamaan niin, että tähtäin on huhtikuun lopulla kokonainen maraton. Edellis viikolla juoksin keskiviikkona 7km töihin ja perantaina vapaapäivänä juoksin 6.1km aamutuimaan ennen menoja.
ja sunnuntaina oli yhteislenkki hakunilassa 14km kiva pitkis mukavassa seurassa.
tässä vain osa 5 hengen pitkisporukasta.
2 kpl 4km kävelyä osan työmatkaa kuului edellisviikkoon myös ja 1hiit ja kolme puolen tunnin lihaskuntotreeniä ja pari kehonhuolto sessiota. Aika hyvä viikko siis!
Viime viikko ei ollut yhtään huonompi. Ma kävelin  3km ja illalla tein tabatatreenin ja lisäksi kyykkyjä ja vatsoja.  Tiistaina juostiin Sarin kanssa opaslenkki 7km .
Oli liukasta ja päätettiin , vaikka meillä oli nastat , ei riskeerata ja korvattiin Sarin ohjelmassa ollut reipas rauhallisella fiilis lenkillä. Keskiviikkona saatiin Amandan kanssa pitkästä aikaa aikataulut natsaamaan, kun Amanda ajeli töistä meille ja minä kerkesin just vaihtaa töiden jälkeen vaatteet lenkkikamoihin. Juostiin 7km mukava lenkki .
Voi miten kiva on omistaa ihania juoksukavereita! Juoksu luistaa mainiosti silloin. Vaikka olisi muuten huono fiilis ,kaverin tai useamman kanssa juoksu auttaa fiiliksen paranemiseen, toki yksin juoksukin tuulettaa ajatuksia, mutta erilailla. Keskiviikkona tein vatsa- pakaratreenin . Yhden kierroksen ilman lisäpainoja ja toisen kierroksen lisäpainoilla nilkoissa. Tosi hyvä setti oli.
Torstaina kävelin 4km töihin ja rullailin illalla. Perjantaina oli lepopäivä, pientä venyttelyä kyllä ja herkuttelua voice of finlandia katsoessa. La kävelin 5.2km kuusijärvelle talvitapahtumaan, missä siskonpojat ja vanhempani olivat. Kiva parin tunnin ulkoilu pikkupoikien kanssa. Iltapäivällä tein vielä liikkuvuus-lihaskunto-hiit treenin treenaakotona.comin ohjelmalla ja siihen päälle kyykkyjä ja vatsoja. 50 min hyvä treeni! Loppupäivä rentoilua.
ihanat siskonpojat nuotiomakkaraa paistamassa.
Tänään olikin 2 juoksulenkin päivä. Juoksukaverini Ira haastoi minut hcr yhteislenkille klo 12 ja jos, menisin sinne niin hän tulisi minun lenkille klo 15 tikkurilaan. Tartuin Haasteeseen ja klo 12 juostiin pirkkolassa Iran johdolla 7 min km vauhtiryhmän kanssa 8.85km (lopulta 6.50 vauhtia) . Hcr yhteislenkit on juoksuliikkeen vetämiä lenkkejä, niissä oli tänään 5.30-6-6.30-7-7.30 vauhti ryhmät. Kaikissa ryhmissä oli mukavasti porukkaa. Vaihdettiin kuivaa päälle , syötiin pientä evästä ja käytiin kahvilla ja sitten olikin tikkurilan lenkin vuoro. Meitä oli 6 Kivaa naista ja lenkki taittui mukavasti. Vähän pakarajumi jumitteli enemmän kuin yleensä, ehkä jäykistyi pienestä välitauosta tai jotain. Päätin juostessani, että vähintään 12.2 km pitää tulla, silloin tämän päivän saldo olisi puolimaraton. Pari pikku kiekkaa jouduttiin lopussa juoksemaan, että toi tuli täyteen. Mutta fiilis oli tosi hyvä kaksois lenkin jälkeen. Ei huono idea ollenkaan.
Huomenna alkaa taas uusi viikko ja uudet kujeet. Tai ei ne kujeet taida uudet olla, samoja hommia tulee tehtyä tälläkin viikolla. Maanantaisin oon tehnyt kovemman hiit tai tabata treenin, ja suunnitelmissa ois sellainen tehdä huomennakin. Se riippuu sitten siitä miten kroppa on palautunut kahden lenkin päivästä. Äsken oli pakko rullailla, vaikka venyttelin aiemmin, jalat on vähän jumiset.
Miten sun treenit on mennyt? Onko sulla ohjelma vai meetkö fiiliksellä?
Kivaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Näyttää näin luettuna taas hurjilta treeni määriltä. Muista nyt kuunnella kroppaa! Kiitos lenkki seurasta 😘 Yritettäiskö joku päivä lähiaikoina toteuttaa semmonen joku 15km lenkki? 😍

    VastaaPoista
  2. todellakin lähetään pitkälle lenkille!! ei ne niin kovia oo, lyhyitä pieniä treenejä vaan ;)

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!

Miten lapsista päästää irti?

Moi! En oo taas saanut kirjoitettua mitään. Viime viikko oli treeneistä kevyempi, kaksi juoksulenkkiä 7.6km poluilla ja 14km asfaltilla. ...