Siirry pääsisältöön

jännitystä ilmassa, hcr 2017 13.5

Moi!
Täällä taas! Vajaa viikko enää hcr 2017 puolimaratoniin. Yritän parantaa enkkaani (2.04) mikä tietysti tuo lisäjännitystä elämään. Treenit on sujuneet melko hyvin. Alkuvuoden ja nyt alkukevään allergia/tukkoisuus oireet vähän hankaloittaneet, mutta muuten hyvät treenit. Kaikista huolestuttavinta on takapuoli jumitus joka kiskoo alaselkään ja pohkeeseen. Pystyn treenaamaan ja kovemmat treenitkin meni mukavasti, mutta pitkä matka 21.1km kovaa vauhtia jännittää kyllä. Kormu runilla viimeiset 3km oli tosi vaikeita , vaikka mentiin huomattavasti hiljaisempaa vauhtia kuin nyt on tarkoitus mennä. Olen venytellyt ja rullaillut tosi paljon viime viikkoina. Se tuntuu jollain lailla helpottaneen, ja pystyn esim. istumaan pitemmän ajan kerrallaan, se on ollut aiemmin tosi vaikeaa. Hieronnat on tietty auttaneet myös. Kokonaan jumi ei ole pois ja johonkin muunlaiseen hoitoon pitäisi päästä, naprapaatti, osteopaatti, kalevalainen jäsenkorjaaja yms? Oisko sulla suositella hyvää ? Meen siis hcr n. jälkeen . Nyt en enää ehdi. Nyt mennään näillä mitä on . Kompressiosukilla en oo paljoa juossut, mutta viimeaikoina ne on tuntuneet hyviltä, eikä pohje ole vihoitellut niin paljon. Palautumisessa olen käyttänyt niitä ennenkin. Olen myös päättänyt, että väkisin en kisko, jos on vaikea tunne niin hiljennän tai vaikka lopetan jos on pakko.
Jännitys on normaalia ja kuuluu ainakin mun valmistautumiseen. http://juoksujalkavipattaa.blogspot.fi/2016/05/viimeisen-viikon-treeneja-unelmien.html tuolta viime vuoden valmistautumisia. Tänä vuonna muuten takomorunners järkkää muutamilla paikkakunnilla unelmien liikunta päivän toimintaa. Minä järjestän vantaalla eväsretken sipoonkorpeen. Kävellään Polkuja pitkin kalkkiruukin luontopolun alkupäähän laavulle grillaamaan ja syömään eväitä. Sopiva valmistautuminen hcr.ään. Tuu säkin mukaan! Lähtö 10.5 sotungin koululta klo 17.30.
Viime viikon treenejä oli:
maanantaina 1.5 kalkkiruukin luontopolun polku lenkki 10.4km 2h.
tiistaina 2.5 työmatka kävelyä yht 5km ja illalla siskon kanssa 5km kävely muutamalla hölkkä pätkällä. Tehtiin myös vähän liikkuvuus ja koordinaatio harjoituksia.Siskon kanssa on kiva kävellä ja treenailla, on aina hauskaa! Hyvä kun keksin tän naisten kymppi haasteen.
keskiviikkona 3.5 aamulla naisten kymppi hölkkälenkkitöölön kisahallilta. Rauhallinen lenkki 40 min.
Illalla 14km pyöräily.
Torstaina lepopäivä
Perjantaina 5.5 espoon iltajuoksu Sarin oppaana, kiva tapahtuma 7km.
Lauantaina 6.5 vetoja urheilukentällä 5x3 min vedot 2 min hölkkäpalautuksella. Vedot 5.45-5.55 vauhdeilla ja vika 5.35 vauhtia.
Sunnuntaina 7.5 lepopäivä , illalla 3km pieni rauhallinen koiralenkki Katin kanssa.
Venyttelyjä melkein joka päivä. Rullailua ja liikkuvuustreeniä myös.
Ensi viikolla kevyempää. Vain yksi juoksu tiistaina 100min rauhallista Sarin oppaana. Kävelyä, venyttelyjä liikkuvuutta pyöräilyä yms . La sitten nähdään mihin riittää.
Tuutko sä hcr.lle, miten treenit on sujuneet?
Teen vielä pienen venyttelyn ja sitten nukkumaan. Lepokin tosi tärkeää valmistautumisessa. Palaan taas!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…