Siirry pääsisältöön

lisääntyvä aurinko ja treenimotivaatio sekä tulevan keuruun yömaratonin jänistelyn fiiliksiä.

Moi!Kesälomlla ollaan, ja näköjään aika sujahtaa kovaa kyytiä enkä ole ehtinyt kirjoittaa tänne.
  Aivan mahtavaa on ollut! Perhejuhannus oli tosi kiva ja kauan australissa ollut serkkuni ja australialainen miehensä pitivät myös mökkijuhannuksesta.
 Välillä satoi ja välillä paistoi, enemmän kuitenkin oli poutaa. keskityin aikalailla lepäilyyn. Kummipojan 8v kanssa tuli pompittua trampalla moneen otteeseen, se kävi urheilusta. kaksi leikkimielistä kiekkaa hartolan urheilukentällä oli ainoat juoksut.

Viime viikolla Juoksin 12.5km ja 8km johon sisältyi kovempia vetoja pyramiditreeninä. Su kotiin tullessa tein hiit treenin. Ihan tyytyväinen tohon saldoon.
Mulla oli hemoglobiini alhainen ja luulen että kova väsymys johtui siitä. Nyt olen syönyt rautaa tupla annoksena pian kolme viikkoa ja tällä viikolla on ollut energinen ja hyvä fiilis. Tän viikon liikuntasaldokin näyttää hyvältä ja on ollut helppo lähteä liikkeelle. Ma oli lepopäivä, ti aamulla klo 5.50 lähdin aamulenkille ja kevyt ja mukava olikin askel! 6.2km 42.35 min 10 min kuminauhatreeni yläkropalle kotona.
Ke kaverin kanssa aamutreffit, lähdettiin kumpikin kotoa klo 6.00 , juostiin yhdessä n. 5km ja mulla oli niin hyvä fiilis, että juoksin vielä pikku lenkin yhteensä 8.4km ja taas pieni yläkropan kuminauhatreeni
.Tänään to lähdin vasta klo 8.40 ulos treenaamaan.
Löysin Anna Saivosalmen instagramista videon kiinnostavasta ulkotreenistä jonka hän oli tehnyt jalkapallokentän laidalla. http://blogit.kauneusjaterveys.fi/annasaivosalmi/kesatreeni-ulkona-kehonpainolla/ Päätin tehdä sen läheisellä suurella nurmikentällä. Huhhui!  Treeni oli tosi tiukka, mutta kivan monipuolinen.Jouduin vähän muokkaamaan sitä, mutta melko hyvin kykenin tekemään,43 min hiki jumppa auringonpaisteessa , mikäs sen parempaa aamulla lomapäivänä! Huomenna kevyempi päivä ja la pitkä yhteislenkki klo 11.00 hakunilan uimahallilta (tuu mukaan!) sunnuntaina lähdetäänkin perheen kera pärnuun ja toivottavasti pääsen sielläkin treenaamaan.
Tullaan to pärnusta ja lauantaina mennään parin muun jänisjuoksijan kanssa keuruulle yömaratonille jänisjuoksijoiksi. Olin tuolla viime vuonna ja se oli kivaa! Tapahtuma oli mukava ja reitti kiva myös. Se juostaan 10km lenkkeinä eli puokilla 2 kierrosta ja kokonaisella 4. Viime vuonna satoi melkolailla, se vaikutti siihen, etten viitsinyt jäädä fiilistelemään tunnelmaa enää jälkeenpäin. Yövyttiin miehen ja pojan kanssa nyyssäniemen leirintä alueella jonne menemme nytkin naisten kanssa.Siellä on kaunis ranta ja toivon , että ilmat on paremmat ja päästäisiin uimaan.
Tänä vuonna juoksen 2.40 ajan jäniksenä puolimaratonilla.  Jos haluat kuunnella jatkuvaa pälpätystä ja tsemppausta iloisella ja rennolla otteella, lähde mun peesiin! Lupaan, että tulee olemaan kivaa.  Reitillä on pari nousua jos en väärin muista, pieniä nyppylöitä varmaan enemmänkin , mutta kierroksilta jäi mieleen kaksi pidempää mäkeä. Ne ei ole jyrkkiä , eikä mitenkään mahdottomia, oikein juostavia siis. Reitti kulkee asfaltilla ja hiekalla maalaismaisemissa. Maraton lähtee klo 20 ja puolimaraton ja kymppi 20.30. Eli myös kympillä voi seurata jänistä , me mennään samaan aikaan samaa reittiä.
Oletko juossut jäniksen peesissä, tai ollut itse jäniksenä?
Mä palaan taas!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ei ihan helppo reissu, mutta maaliin! (tamperemaraton 2017)

Terve!
Nyt se on juostu, tampere maraton 2017! Huikeaa aikaa en odottanutkaan, mutta en todellakaan uskonut sen olevan niin vaikea reissu kuin sitten oli. Toisaalta hyväkin , etten tiennyt, tuskin olisin lähtenyt matkaan ollenkaan. Lopulta hienoa, että lähdin! Tässäpä raporttia reissusta, varoitan että saattaa sisältää kirosanoja ja itsesääliä ja itsensä ruoskimista ja tästä tulee pitkä kuin maraton.
Mentiin tampereelle sokos hotelli ilvekseen mieheni kanssa jo perjantaina kahdeksi yöksi. Oltiin ajoissa paikalla ja ehdittiin lepäillä mukavassa huoneessa ennen kuin kisatoimisto aukesi ratinan stadionilla.
Jännitys alkoi kuplimaan vatsassa , hitto se on kohta totta , kohta juoksen kokonaisen maratonin . reilu vuosi olikin jo vierähtänyt edellisestä. Mun kaksi edellistä maratonia juoksin hcm.llä helsingissä. Ensimmäinen ja toinen maraton oli helppoja, ei mitään ongelmia ja vauhtikin oli yllättävän hyvä koko matkan. Tämä vuosi on ollut vaikea ja oli jo valmiiksi selvää, ettei ennätykset p…

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …