lauantai 26. elokuuta 2017

polkujen taikaa ja luonnon lumoa himostrail 2017

Moi! On vähän kestänyt tämä himostrailin rapsan kirjoittaminen, ensiksi temppuili kone ja sitten mulle iski pieni, mutta pirullinen flunssa. Makasin kolme päivää täysin paikoillani (kaksi koko päivää kun olin sairaslomalla) ja nukuin tosi paljon. Sitten se tuntuikin menneen ohi.
Viime lauantaina juostiin himoksella ensimmäistä kertaa himostrail polkujuoksutapahtuma. Päästiin tapahtumaan takomorunnersin ja himostrailin yhteistyön kautta. Viikonloppuna oli myös maastopyöräily ja lasten juoksutapahtuma. Lauantaina oli vuorossa polkujuoksut ja vaellus sarjat. Me osallistuimme kaverini Tiinan kanssa 8 km enjoy sarjaan , tarjolla oli myös extreme 24km joka oli tähän hätään liian pitkä ja rankka ja vaellus , johon meidän kartanlukutaidot ei välttämättä olisi riittäneet.. Niimpä 8km oli just hyvä , olihan kummallakin viikko 17 km street runista.
Ajelin lauantai aamuna Tiinan luo ja join kahvit heillä ja lähdettiin ajelemaan kohti jämsää. Jostain syystä sekä minun, että Tiinan miehen mielestä oli jotenkin outoa ajella 240km suuntaansa ja juosta 8km.. Mutta hyvässä seurassa suomen luontoon tutustuminen vaikka 8km kerrallaan, ei kai se voi olla huono? Pysähdyttiin matkalla mukavassa kahvilassa ja syötiin täytetyt leivät ja herkkuja kahvin kanssa ja vähän mukaankin ja niin oltiin tankattu aamupalan päälle hyvin, siitä ei jaksaminen ainakaan olisi kiinni.
Tultiin himokselle n. tunti ennen starttia. Parkkipaikalla meinasi iskeä paniikki, mitä hittoa mä täällä teen.. Oli aika hulppean näköiset nousut heti edessä. Haettiin numerot ja mentiin starttipaikalle. Varttia ennen meitä lähti 24 km extreme sarjalaiset ja seurattiin heidän lähtöään kohti starttia
. Sitten tuli meidän lähtö. Hölkättiin porukassa mönkkärin perässä kohti lähtö paikkaa.  Lähdössä saatiin vielä ohjeita reitille ja lähtölaukauksesta lähdettiin liikkeelle.  Alkuun pientä alamäkeä ja sitten päästiinkin itse asiaan. Ensimmäinen nousu oli aika hurja.Jalat oli viikontakaisesta vielä vähän oudot ja epäilinkin jossain vaiheessa Tiinalle, ettei taida tulla mitään tänään , niin paljon hapotti, vaikka käveltiinkin koko nousu. Pari kilsaa oli aikalailla nousujohteista, ei tietty suoraan ylös vaan vähän kiemurrellen. Kaunista oli kyllä, mitä nyt puuskutukseltani huomasin. Sitten päästiin parin kilsan kohtaan ja nähtiin alas, kaunista! Alaspäin oli osittain kivikkoa ja osittain polkua. sitten alkoikin hienot polkujuoksuosuudet (toki noi nousutkin joku juoksi, en minä ) ja fiilis nousi. Mahtavaa olla täällä, ihan tuntemattomassa metikössä tutustumassa kauniisiin polkuihin.  Reitti oli hyvin merkattu ja toimitsijoita ja kannustajia oli metsässäkin kelloineen kilistelelmässä ja tsemppaamassa. Välillä rämmittiin kurassa nilkkoja myöden
 ja välillä pitkiäkin hyvin juostavia polkuja . Noin puolessa välissä oli juomapiste. Jätin sinne roskikseen pillimehupurkkini jonka olin matkalla tyhjentänyt. Juotiin mehua ja vettä ja syötiin suklaata ja sipsejä, siellä oli hyvät tarjoilut! Jatkettiin matkaa ja loppu menikin kivasti höpötellen.
Lopussa oli vielä mäkiä, ne käveltiin, muuten hölkkäiltiin hyvältä tuntuvaan tahtiin. Just sopivan pitkä matka tähän väliin. Tuntui melko rankalta, mutta oli tosi kivaa!
Tapahtuma oli hienosti järjestetty. Välimatkan tarjoilut oli hyvät ja pastapuffet maistui herkulliselta juoksun jälkeen. Uudelleenkin voisin mennä, mutta ensi kerralla vuokrataan mökki himokselta ja kootaan porukkaa mukaan, pitäähän sitä iltaohjelmaakin päästä katsomaan..
Kotimatka meni höpötellen (niinkuin siis koko matka, heh) ja kotona oltiin valoisan aikaan,. Ei siis hullumpi reissu!
Huomenna olisi tarjolla pitkä lenkki hakunilan urheilupuiston parkkipaikalta klo 14.00 . rauhallinen tahti ja pari tuntia , lähde mukaan! Mulla siis lähenee maraton, enää 3 viikkoa. Tarttis siis varmaan tehdä jotain.. Huomenna piti juosta kolme tuntia, mutta oon ollut kipeä niin en ole varma jaksamisestani. Juoksen pari tuntia ja sit ehkä ekstraa jos jaksan.
Tänään juoksin 5km joka tuntui tosi hyvältä ja kotona tein hiit treenin fit with nanan ohjeilla. Päivän olenkin lepäillyt ja syönyt hyvää ruokaa, illalla tulee vieraita ,mukava ilta tulossa!
Kivaa viikonlopun jatkoa teillekin! palaan taas!

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta toi Himostrail! Tsemppiä maratreeneihin! :)

    VastaaPoista
  2. kiitos! se oli kiva tapahtuma , vois tosiaan mennä uudelleenkin.

    VastaaPoista
  3. Kiva oli tapahtuma, ensivuonna rohkeasti pidemmälle matkalle! Suosittelen kyllä kaikille kyseistä tapahtumaa, onhan tuo paljon lähempänä kuin pohjoisen kisat ja vetää kyllä vertoja niillekin. Hyvin järjestetty ja hieno reitti, no vähän haastava...
    Kyllä meilläkin vähän huomauteltiin tuosta matkasta, varsinkin kun yksin ajeli. Meninkin sitten kaverin luo Jyväskylään joten ei tarvinnut ainakaan saman päivän aikana ajaa eestaas. Mahdettaisiinko jo Tampereella ehtiä vähän juttelemaankin, ettei vaan heilutella mennentullen :)
    T. Kirsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli kyllä tosi mukava tapahtuma! jos ei ole mitään muuta tapahtumaa tossa lähellä, lähen ehdottomasti haastamaan itseni pitemmälle matkalle. joo, pitää sopia treffit tampereelle, meitä tulee sinne useampi.

      Poista

olis mukavaa saada kommentteja!