sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

kuumaa kyytiä, hhm 2019

Moi! Täällä taas. Viikko meni alakanttiin treenien osalta, mulla oli joku kurkkukipuhäsäkkä su yöstä ja tiistaina oli vähän lämpöä .Makasin koko iltapäivän ja illan ja keskiviikkona olin ihan kunnossa. Kävin nieluviljelyssä, mutta se oli puhdas. Niimpä, kun sain mahdollisuuden juosta hhm puolimaratonin lauantaina , lähdin mielelläni. Toki lopullisen päätöksen tein perjantaina, kun mitään oireita ei enää ollut keskiviikon väsymyksen jälkeen. Kaverini Marika ei päässyt osallistumaan ja sain hänen numeronsa.
Lauantaina heräsin kuudelta ja söin puuroa ja mehukeittoa, join kupin kahvia ja ison lasin vettä ja toisen lasin c poretapletilla.
Puin vaatteet ja rasvasin ihon aurinkovoiteella, oli tulossa kuuma päivä.
Tiina tuli sovitusti seitsemältä koukkaamaan mut kyytiin. Join valmiin smoothien autossa ja join 2dl vettä. Oltiin hyvissäajoin kisapaikalla ja nautittiin tunnelmasta. Tavattiin paljon tuttuja ja tein pienet liikkuvuus ja venytteluliikkeet ja sitten hölkättiin lähtöalueelle. Porukkaa oli paljon ja iloinen ja jännittynyt puheensorina kuului jokapuolelta. asetuttiin 2.20 ja 2.10 jänisten väliin. Lähdettiin liikkeelle rauhassa, oli aikamoinen ruuhka. Mulla lähti kulkemaan melko kovaa ja annoin mennä porukan mukana, kaverit jäi taakse. Tiesin kyllä, etten pysty juoksemaan kovaa, 3 viikkoa ultrasta painoi varmasti. Oli tosi kuuma, vaikka startti oli 8.30. Mulla oli pullovyö johon sain ennen lähtöä Suvilta pikku pullon, kun onnistuin rikkomaan oman pullon vessan lattialle. Join parin kilsan kohdalla jo ekan kerran huikan ja kaadoin vähän vettä käsiin. Ekalla juomapisteellä reilussa 3km otin vettä ja urheilujuomaa, koko urheilujuoma naamariin ja vesi puoliksi suuhun ja puoliksi päähän ja puserosta sisään. Olin päättänyt hidastaa, kuumuus ja voimattomat jalat ei tienneet hyvää juoksuun. Mä tykkään lämmöstä, mutta nyt oli liian kuuma. Hiljensin vauhtia ja jatkoin matkaa. juomapisteillä samat setit kävellen rauhassa ja sitten jatkui matka 5km kohdalla otin geelin ja 7km kohdalla 2 siripiriä, varaamani suolakiteet hävisi jonnekin ja oli pärjättävä ilman. Kauppatorin kohdalla Tiina tuli rinnalle ja tuskailin siinä voimattomuutta ja kuumuutta ja sanoin, että hiljaa menen jos loppuun pääsen. Tiina jatkoi matkaa ja minä jäin sinnittelemään matkaani. 10km kohdalla alkoi huimata ja heittää päässä (ei pahasti, mutta tuntuvasti kuitenkin) aloin kävellä ja oin melko varma, etten jatka loppuun. Otin pari huikkaa vettä ja geelin kävellen ja tein videon instagramiin missä kerroin, että varmaan joudun keskeyttämään. Lopulta kuitenkin helpotti ja aloin vaihtelemaan kävelyä ja hölkkää.

Vauhti pysyi rauhallisena ja matka jatkui. 16km kohdalla aloin tajuta, että ehkä pääsenkin maaliin, hiljaa ja rauhassa. Aloin nauttia maisemista ja kävein kun siltä tuntui ja hölkkäsin kuitenkin suuremmaksi osaksi. Kelloa en katsellut. Ihmisiä oli paljon tuupertunut matkalla, kuumuus oli varmasti monelle liikaa. Kaikilla oli joitakin auttamassa , niimpä jatkoin matkaa. 19km kohdalla tuli ilo, taas yksi puolikas maaliin, hidas kyllä, mutta 21,1km on pitkä matka ja jaksoin sen hellekelillä maaliin asti. Otin matkan aikana 4 geeliä ja 5 siripiriä ja täytin 2dl pullon 2 kertaa ja lopussa join siitäkin kaikki. Juomaa meni paljon ja se oli järkevää, mulle riitti juomaa, valitettavasti kaikille ei riittänyt, mikä oli huono juttu. Pääsin maaliin ja lopussa otin pienen kirin, maalissa! Mahtava fiilis, ajasta viis kukistin kuumuuden. otin maalieväät ja mitalin ja etsin tiinan ja muita tuttuja.

istuskeltiin varjossa juoden vettä ja jutellen kokemuksista. Onniteltiin toisiamme kun vaikeassa kelissä päästiin maaliin.
Kotona suihkuun ja söin sipsejä jotka helpotti heikohkoa oloa. Vettä meni paljon ja kävin ostamassa vissyä myös. Otin päikkärit ja mentiin siskon luo grillailemaan ja viettämään aikaa ja jäätiin miehen ja toisen pojan kanssa sinne yöksi.
Tänään olen ottanut rennosti ja lepäillyt, jalat on ollut yllättävän tönköt, vaikka juoksin hiljaa, olisiko kuumuus vaikuttanut lihasten kipeytymiseen. Kiva tapahtuma ja hyvin meni lopulta kuitenkin. Harmittavan monet oli jääneet ilman juomaa jossain vaiheessa, onneksi mulle riitti, olisin ollut lirissä muuten.
Ensi viikolla toivottavasti taas treeneihin normaalisti kiinni. Ei mulla ole mitään lähi tavotteita tässä, mutta normitreeneihin olisi kiva taas päästä.
Nyt lähden nukkumaan, huomenna ajoissa töihin. Kivaa viikkoa sulle!

1 kommentti:

  1. Oli kyllä kuuma keikka, huh! Onneksi sulle riitti juomista. Mietin ihan samaa, että olisin ollut pulassa ilman, kun mulla ei ollut yhtään mitään omaa syömistä tai juomista mukana. Tämä oli mun 11:s puolimaraton, enkä ole koskaan nähnyt niin paljon juoksijoita tuupertuneina maahan. Osa ihan tajuttomia, osa tuskissaan irvistäen. Onneksi sait oman tilanteesi korjattua ja pääsit maaliin. Onnea vielä! ��

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!