tiistai 16. kesäkuuta 2020

Pilvijärven luontopolku ,ihana reitti kauniissa maisemissa

Moi! Ihanaa kun kesä on täällä! Kesällä on kiva treenata , juosta, kävellä, huoltaa kehoa yms ulkona. Nauttia luonnosta kaikin aistein.
Tykkään juosta vaihtelevissa maastoissa. Polkulenkit on mieluisia kauniin luonnon ja vaihtelevan maaston takia.
 Olen nyt pari kertaa käynyt Sipoossa kiertämässä pilvijärven luontopolun. Ihana reitti! Vaihtelevaa ja suht helppokulkuista maastoa. Nousua oli mun garminin mukaan 10km kierroksella 196m ja laskua vähän enemmän.kalkkiruukin kierroksella nousua on saman verran 7km kierroksella, eli pilvijärven kierros on tasaisempi ja nousut on loivempia.
Lähdimme Pilvijärven kierrokselle sipoonlahden koululta, neiti miilintie 3.
Pilvijärven uimarannan parkistakin  voi lähteä, 10km reitti menee siitä, mutta kesäisin se on maksullinen.maksu menee paikalliselle urheiluseuralle, eli hyvään tarkoitukseen, ja jos vaikka kiertää kierroksen ja uiskentelee rannalla, voi sen hyvinkin maksaa, nyt ei viitsitty maksaa , kun pelkästään juostiin 10km kierros .
Koululta pääsee hyvin reitille. Merkit löytyy parkkipaikan läheltä. Reitti on todella hyvin merkitty. Välillä merkit on isoissa kivissä, Kalliossa ja puissa. Melko alussa koulun jälkeen täytyy ylittää tie, mutta siinäkin on hyvät opastukset. Me hölkättiin rauhassa reitti ja aikaa kului vähän reilu puolitoista tuntia. Toki pysähdeltiin kuvailemaan, silloin kello oli kiinni.  Reitti on kaunis ja mukava vaikka perheen kävelyretkeksi. Ihan pienille riittää 5km , mutta kyllä isommat lapset jaksaa 10km kiertää, vaikka välillä eväitä syöden tai vaikka uimatauolla. Rattailla tai potkupyörillä tms, ei tuolla pärjää, on sen verran vaihtelevaa.
Suosittelen reittiä! Polkujuoksuun todella kiva, jos tykkää hyvin merkityistä ja helposti kuljettavista reiteistä, toki pitää olla vaihtelevuutta ja vähän haastetta, se on polkujen suola.
Onko pilvijärvi sulle tuttu? Oletko käynyt uimassa vai kiertänyt luontopolun? En kerro sen tarkemmin reitistä, käy kurkkaamassa itse! Reitti on niin hyvin merkitty, että huonommallakin suunnistustaidolla tuolla pärjää. Tässä vähän kuvia reitiltä.
Tässäpä nää, toivottavasti antaa vähän kuvaa reitistä. Palaan pian ! Kivaa viikon jatkoa sulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!