maanantai 25. marraskuuta 2019

juoksijan polvi?Ajatuksia ja ohjeita hoitoon ja viime viikon tärkeimmät

Moi! Viikko vierähti ja taas mentiin melko vähällä juoksulla. Syksy on nyt ollut rikkonainen ja kokoajan on jotain kremppaa. Onneksi kuitenkaan ei mitään vakavampaa, ainakaan ei oo löytynyt. Nyt viimeaikoina on vaivannut juoksijan polven tyyliset oireet tässä tietoa juoksijan polvesta. Virallista diagnoosia en oo saanut, mutta lihaskireyksistä ja pakaralihaksen huonosta aktivaatiosta johtuvaa vaivaa näyttäisi olevan. Työterveysfyssarilla kävin ja hän teki nämä diagnoosit. Lääkäri oli jo aiemmin katsonut, ettei mitään ole rikki ja lähetti fyssarille. Kasa venyttelyohjeita ja jumppaohjeita sain mukaan tässää osittain saman tyyppisiä ohjeita ja vinkkejä klik täältä myös vinkkejä kireyksiin klik. Pt Anna teki jälleen kerran muokatun ohjelman ja kuntouttavia ja pakaraa vahvistavia treenejä. Olen saanut luvan liikkua kivun rajoissa. Huomasin kuitenkin, että juoksulenkit rasittaa jalkaa ja olin viime viikolla 5 päivää juoksematta. Venyttelin, rullailin ja tein jumppaa . Jalka oli sunnuntaina oireeton ja menin opaslenkile sovitusti. Alkuun sujui hyvin, mutta 50 min kohdalla alkoi tuntua jomotusta polven sivussa. Käveltiin loppumatka. Kotimatkalla ei mitään kipua jalassa. Illalla tein kotona kuminauhajumppaa jonka Anna oli tehnyt minulle pakaraa vahvistamaan tässä myös pakaraa aktivoivia liikkeitä klik. Suihkun jälkeen venyttelin ja rullailin 20 minuuttia tässä venyttelyohjeita pakaralle .
Aamulla jalka oli melko hyvä, mutta pientä tunnetta polvessa oli. Tein pienet venyttelyt ja rullaukset tässä rullausohjeita aamukahvin jälkeen 10min. Työpäivän aikana jalassa ei ollut enää mitään kipua.
Tässä jalan tilannepäivitys.Laitan tähän alle minkälainen mun viime viikko oli, eli viime viikon parhaat tässä :
maanantai: laitoin aamulla facebookiin kyselyä, lähtiskö joku juokseman illalla. Sain viis kaveria! Ihana rauhallinen lenkki 8.5km 1h1min.

tiistai: aamulla 15 min kävely. illalla Annan kanss treenit uimahallin salilla.
Pakaran aktivointia kuminauhalla ja muutamia erilaisia kyykkyjä yms. 1h hikistä treeniä.  15 min venyttelyt ennen nukkumanmenoa.
keskiviikko: 1h luistelua lapsiryhmän kanssa, eli erittäin matalatehoista. 25min kävely ja 40 min venyttely ja rullailu illalla.
torstai: 38 min kävely ja 15 min venyttely illalla.
perjantai: 30 min vesijuoksu, olipa hauskaa, vaikka mulla on ollut hankaluuksia saada itseni vesijuoksuun. Nyt tuli hyvä tilaisuus kun vein pojan työpaikalle 6 lta ja oma työpäivä alkoi vasta 7.30. Juoksin altaassa 30 min ja venyttelin kevyesti tyhjässä saunassa. Illalla illanviettoa kavereiden luona, tuli valvottua aamun tunneille asti..Oli kyllä tosi kivaa.
lauantai: pelkkää rötväilyä koko päivä. Olin niin loppu. Anopilla syömässä ja illalla 40 min venyttelyt .
sunnuntai:  Illalla opaslenkki 1h10 min 8.2km .
Kotona 25 min kuminauhatreeni alakropalle. suihkun jälkeen 20 min venyttely ja rullaus.
Tässäpä ne oli. Tän hetken kuulumiset ja viime viikon tärkeimmät. Nyt meen nukkumaan, huomenna jotain aamuliikuntaa, iltavuoroon vasta töihin. Onko sulla ollut jotain urheiluvammoja , tai jotain muita vaivoja? miten kauan meni toipuessa ja hoiditko itse vai kävitkö tutkituttamassa? Mulla jatkuu treenit vähemmillä juoksuilla vieläkin. Toistaiseksi kävelyssä ei ole kipua tuntunut, eli sitä ja muuta korvaavaa juoksun tilalle.
Kivaa viikkoa sulle ja palailen taas pian!

1 kommentti:

  1. Ikävä kuulla, että sinulla on ollut vaivoja polven kanssa. Sisareni myös juoksee paljon, ja hän on miettinyt että etsisi ammattilaisen joka osaisi antaa apua polvivaivoihin. Hän ei kovin kauaa ole juoksenut, joten voi olla että tekniikka on ollut myös väärä ja sillä tavalla vaivat ovat syntyneet. Ikäviä asioita kuitenkin. Hyvä että sait kuitenkin ohjeita.

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!