Lukijat

keskiviikko 4. joulukuuta 2019

pikku loma Krakovassa

Moi! Viikko vierähti, polvi edelleen vaivaa, eli juoksu edelleen vähissä. Kävelyä, venyttelyä, vesijuoksua ja lihaskuntotreeniä oon nyt tehnyt. Koskapa liikunnoissa ei ole nyt tapahtunut paljon mitään, kirjoitan Krakovan reissusta , jossa oltiin pe -su.
En ollut koskaan käynyt krakovassa, ihastuin täysin, uudelleen täytyy päästä!Varsinkin Joulun aikaan tunnelma on mahtava, valot ja koristeet, on niin kaunista!
Oli vähän liian vähän aikaa, eikä keritty käymään nähtävyyksissä.  Kierreltiin vanhassa kaupungissa , sen ja joulutorin ympäristössä riitti nähtävää paljon.
Käytiin mielenkiintoisissa baareissa ja ravintoloissa ja ihasteltiin kävellen kaupunkia. Kävelyä kertyi paljon.
Hintataso oli edullinen, n 2.50 3.50 e iso tuoppi ja lasillinen viiniä. syödä pystyi 3 e katugrilli kebabista 12e sinisimpukka annoksiin. Toki sellä olisi ollut kalliimpikin paikkoja, koska krakovassa on useampia michelin tähti ravintoloita. Muutenkin ruokapaikkoja löytyy tosi paljon! Vaikka oltiin juuri joulutorin avajaisien aikaan paikalla ja porukkaa oli paljon, muutaman täyden ruokapaikan jälkeen löytyi melko helposti uusi paikka. Paikkojen nimiä en oikein kunnolla muista, mutta laitan kuviin aina paikan nimen jos sen muistan. Ei saatu miehen kanssa kummaksikin yöksi samaa majoitusta missä sisko ja miehensä ja kaverinsa yöpyivät, eli muutimme yhden yön jälkeen n. 2km matkan toiseen hotelliin. Ensimmäinen hotelli oli batory joka oli kiva 3 tähden hotelli n. 1.2km päässä keskustasta ja joulutorista. Henkilökunta oli mukavaa ja huoneet siistit. Aamiainen oli todella hyvä!
toisen yön hotelli oli hotel maksymilian siisti ja mukava hotelli.
Mukava henkilökunta ja tosi tilavat huoneet ja helppo kulkea alle kilometrin matka aukiolle ja useita raitiovaunuja ja busseja kulki ihan vierestä. Tykkäsimme vähän enemmän tästä hotellista, mutta aamiainen oli Batoryssa parempi, vaikkei Maksymilianin aamiaisesakkaan ollut mitään vikaa. Kummatkin oli edullisia n. 60e yö.
Krakovassakin oli black friday ja lauantainakin vielä paljon alennuksia. Käytiin galeria krakowska ssa ostoksilla. Kauppoja oli paljon ja samoin ruokapaikkoja. Kauppakeskuksen pihallakin oli pieni joulutori ja esiintyjiä.
Mä tein ostokseni aukion lähellä olevissa kauppakujissa. Siellä oli paljon kauppoja ja kojuja. Välillä pistäydyttiin oluella tai kahvilla yms.
Oikein kiva ja kaunis paikka. Kaikkialla oli siistiä ja puhdasta. Uudelleenkin haluan päästä, niin voisin keskittyä nähtävyyksiin. Suosittelen Krakovaa varsinkin joulun aikaan. Uskon, etä kesälläkin paikka on ihana. Tässä vielä fiilistelyjä kuvien muodossa. Mä palaan pian!
mulled wine, eli lämmitetty glögimäinen punaviini, oli ihanaa ostosten ja kiertelyn lomassa

baza bub oli kiva ja erikoinen bubi. siellä soi miellyttävä musiikki tarpeeksi hiljaa, että pystyi keskustelemaanpizzeria vicenti, todella ohuet pizzat ja hyvät simpukkaannokset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Takki tyhjänä 100km jälkeen, mitä seuraavaksi?

Moikka! On taas vierähtänyt aikaa luvattoman kauan. 100km juoksun jälkeen iski väsymys. Siis totaali väsymys. Rämmin töissä haukotellen j...