torstai 16. tammikuuta 2020

Hcm täältä tullaan !

Moi! Täällä ollaan taas! Huomasin tänään, että nyt on tasan 4kk HelsinkiCityRunningDayhyn. Niinkuin olen kertonut ennenkin, HCRD
on mun lempi tapahtuma. Oon Juossut ensimmäisen puolimaratonin

ja ensimmäisen maratonin tuolla. Ennen tapahtumat on olleet eri aikaan, mutta nyt kun hcm ja hcr juostaan samana päivänä, pitää valita kumman juoksee. Mä ratkaisin ongelman viime vuonna juoksemalla kummatkin samana päivänä, eli doublen. Doublessa juostaan siis ensin hcr puolimaraton ja sitten hcm maraton samana päivänä. Oli mahtava, vaikka rankka kokemus. Olen pohtinut ja puntaroinut kumman juoksisin, ja taidan kallistua hcm maratoniin.
Hcrd tapahtumassa on mahdollista juosta maratonin, puolimaratonin ja doublen lisäksi 5km ja maratonviesti ja tietty aamulla minimaraton. Halusin kuitenkin tänä vuonna juosta hcm maratonin, koska sillä on 40v synttärit😊🎉 maraton on järjestetty siis 39 kertaa ja nyt toukokuussa tulee täyteen 40 kertaa. Mahtavaa! Ja ajatelkaa, 8 juoksijaa on juossut sen kaikkina 39 kertana! Olen vetänyt parina vuonna hcrd yhteislenkkejä ja olen saanut tutustua yhteen kunniamaratoonariin. Ihan mahtava kuunnella miten minäkin vuonna on mennyt, keitä siellä on juossut yms. Pian 73 vuotta täyttävänä, vieläkin hän jaksaa treenata ja aikoo juosta hcm maratonin tänäkin vuonna! Upeaa! Itselleni maraton tulee olemaan 6s. 3kertaa olen juossut hcm llä ja kerran tampereen maratonilla ja kerran Helsinki maratonilla. Olen juossut myös kerran wihalla 50km jossa siis juoksin yli maratonin mittaisen matkan. Maraton on mun lempi matka, ei missään tapauksessa helppo , eikä itsestään selvyys. Mutta 42km aikana ehtii uppoutua ajatuksiinsa, miettiä miksi taas lähti tähän , miten mahtavaa tää on yms. Maaliin pääsy on joka kerta mahtava! Itkettää ja naurattaa ja se ylpeys itseensä on mahtava tunne. Edelleen ajattelen, että maraton on pitkä ja haastava matka, ja kunnioitan matkaa kovasti, vaikka olen pari kertaa juossut pitemmänkin matkan.
Mun loppuvuosi oli huono, oli kaikenlaista kremppaa ja sairastelua. Mutta uskon, että pystyn hyvinkin toukokuussa juoksemaan maratonin. Jos nyt pystyn juoksemaan ja treenaamaan hyvin , niin uskon, että lähelle enkkaakin ( viime elokuussa 4h30min) ja jopa enkka on mahdollinen. Kuitenkin treenasin hyvin ja vaihtelevasti lokakuuhun ja sen jälkeenkin joka kuukausi olen päässyt edes jonkin verran treenaamaan ja juoksemaankin, eli totaalitelakkaa ei ole ollut. Pt Annan ohjelmalla treenailen siis kohti hcm maratonia. Tulee taas olemaan tunteiden vuoristorataa! Ja jos maaliin pääsen , tulee taas olemaan mahtavaa! Tuutko HCRD tapahtumaan? Mille matkalle?
Vielä ehtii hyvinkin treenaamaan HCRD lle. 4kk on hyvää aikaa huoltaa kehoaan, vahvistaa lihaksiaan ja treenata monipuolisesti, valitsi sitten minkä matkan hyvänsä.  Pitää vaan valita itselleen realistinen matka, haastetta saa olla ,mutta ei liikaa, varsinkaan kun aikaa on nyt tuo 4kk. Mä lähden nyt nukkumaan, unikin on todella tärkeää.
Kivaa viikonloppua, palaan pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!