sunnuntai 3. marraskuuta 2019

outoja oireita ja liiku marraskuussa haasteen aloitus

Moi! Kuukausi vaihtui ja mulla jatkuu oudot vaivat. Olkapää vaivaa edelleen, nukun jo melko hyvin (herään kyllä aina kun kierähdän kipeälle puolelle) Käsi ei nouse kunnolla ja joudun ottamaan särkylääkettä. Viime sunnuntaina käveltiin 2 tunnin kävely

ja illalla oikean polven sivu kipeytyi. Kävelin jalka suorana ja kummastelin, mistäs tuo nyt tuli. Maanantaina heräsin ilman polvikipua ja tein alakropan treenin hiit treeninä.

Illalla jalka kipeytyi taas ja linkuttelin koipi suorana ja kummastelin oloani. Keskiviikkona poljin kuntopyörällä 45 min intervallitreenin,
hikoilu teki hyvää!! Polvi oli ihan oireeton, turvotusta siinä kyllä oli jo tuolloin, mutta muuten ok. Kävelin ja otin pieniä juoksupätkiä 12 min juoksumattojäähdyttelyssä. Illalla 30 min venyttely.
Torstaina Menin pitkästä aikaa opaslenkille hernesaareen suoraan töistä. Käveltiin reippaasti 1h 5 min. Oli tosi mukava iltalenkki.
Jalassa ei ollut mitään ongelmaa.
Perjantaina kävelin aamulla 35 minuuttia, osan työmatkaa. Illalla oltiin Paloheinän kuntoportaissa neljän naisen voimin. Osa hölkkäsi, mulle riitti portaiden kävely ja kerran hölkkäsin ylös. Alas tultiin hölkötellen rauhassa.
Loppuun hölkkää tasaisella rauhallisesti. 6.5km 1h4 min. Illalla 25 min venyttely.
Lauantaina kävelin arabianrannassa ja vanhankaupungin koskella 45 minuuttia. Iltapäivällä hoidin kummitytön 2v poikaa ja mentiin yhdessä syömään mun vanhempien luokse.
Illalla Kotona 40 min venyttely ja rauhaisaa oleskelua.
Sunnuntaina aamusta Lähdin Tiinan ja Erkun kanssa Rauhalliselle lenkille. Tiina katsoi , että hänen sykkeet pysyivät matalina, eli mentiin ihan hiljaa, mullakin pysyi sykkeet kurissa. Juoksin Kotoa Erkulle, eli mulle tuli vähän pitempi reissu. Juostiin Husön ulkoilualueelle ja siellä lähistöllä, mulle ihan uusia reittejä, tosi kaunista, vaikkakin viileä ja sumuinen keli.






16.5km 2h18 minuuttia. Lenkin aikana koipi alkoi tuntumaan taas jäykältä. Lenkin jälkeen kävin pikasuihkussa ja lähdin hakemaan siskon 10v poikaa kanssani leffaan.
Flamingossa jalka oli jo jäykkä ja linkutin koipi suorana. Jos jalkaa ei taivuta, ei satu, jos yrittää taivuttaa, kirpaisee polven sivuun ja taakse. Linkutin monta tuntia, kun pidin 20 min kylmä pussia jalassa , se helpotti vähitellen. Nyt se tuntuu taas melko hyvältä. Nyt ihan rauhallista venyttelyä ja sitten unille. Toivottavasti nämä oudot kivut helpottaa pian.
Viikko oli tosi hyvä (jos mun outoja kipuja ei lasketa) Sain treenattua, vaikkakin vähän soveltaen ja lepäsinkin mukavasti.
Aloitin Blogin facebook sivuilla Liiku marraskuussa haasteen. Marraskuussa on paljon erilaisia liikkumaan motivoivia tempauksia ja mulla on ollut tämä jo ainakin kahtena aikaisempana vuotena. Voi valita joko vähintään 30 min liikuntaa päivässä tai viikkotavoitteen, jonka minä valitsin ja siinä pitää liikkua vähintään 4h. Ensimmäisen viikon 4h on jo täynnä, vaikka vielä on aikaa kerätä viikko liikuntaa torstaihin, perjantaina vaihtuu viikko.
Onko sulla vaikeuksia liikkua marraskuussa, vai oletko aina yhtä motivoitunut? Osallistutko sä johonkin haasteeseen tänä vuonna?
Mä meen nyt venyttelemään ja kohti sänkyä. Huomenna taas arki. Kivaa viikkoa sulle!

4 kommenttia:

  1. Onko polvi kipeä ulkoreunasta? Minulla samantapainen hassu, kipeytyi treenatessa. Kävin KERRAN hieronnassa, lihaskalvot piti venyttää.

    VastaaPoista
  2. Joo ulkoreuna ja polven takaosa.outo on.pitää käydä hieronnassa. Kiitti vinkistä !

    VastaaPoista
  3. Mä voisin osallistua sun marraskuun viikkotavoitteeseen! 4 h on helppo kerätä, mutta 30 minuuttia päivässä ei aina toteudu. En laske sitä kun kävelen 20 minuuttia bussille ja toiset 20 minuuttia kotiin, koska yleensä pelaan siinä samalla Harry Potteria tai Pokemonia :D

    Toivottavasti kivut menevät ohi pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mukaan vaan! marraskuussa on kiva, kun on joku motivaattori..

      Poista

olis mukavaa saada kommentteja!