sunnuntai 17. marraskuuta 2019

liikettä marraskuussa, viime viikon tärkeimmät

Moi! Taas vierähti liian kauan edellisestä postauksesta, sori siitä! Mulla on ollut tätä alati sairasta menoa viimeaikoina.. On ollut polven sivun kipeytymistä, olkapäävaivaa, migreeniä, korkeaa verenpainetta ja virtsaputkentulehduskin oli ekaa kertaa aikuisiällä. Että tällaista täällä. Marraskuun liikuntahaaste Liiku marraskuussa on kuitenkin sujunut hyvin. Ihan joka päivä en ole liikkunut, mutta 4h viikkohaaste on paukkunut yli kummallakin viikolla. Toissa viikolla tuli pieni tauko, kun oli tosiaan virtsaputkentulehdus, mutta sen jälkeen olen päässyt taas kivasti liikkeelle. Melkein viikko meni juoksematta, mutta kävelyä ja lihaskuntoa ja kehonhuoltoa tuli tehtyä. Nyt taas olen päässyt juoksemaankin ja ensi viikolla pääsen taas Pt Annan tekemän ohjelman kimppuun ja meillä on yhteistreeni kuntosalilla tiistaina. Palautin terveellisen syömisen päivittäiseksi rutiiniksi taas ja se tuntuu hyvältä!


Nyt syksyllä on ollut haastavaa palata /pysyä terveellisissä ja hyvissä ruokailutottumuksissa. Olen suurinpiirtein pysynyt, mutta herkkujen syömistä ja liian pitkiä ruokailuvälejä on tullut liikaa. Heti kun palasin tasaiseen ruokarytmiin ja pidin koko viikon herkuttomana (vasta viikonloppuna herkkuja) olo parani. Tää siis sopii mulle, vaikka vaatiikin tahdonvoimaa, että saan terveelliset syömiset normaaliksi arjeksi, eikä tarvitsisi miettiä kokoajan valintojaan.
Tässä viime viikon tärkeimmät :
Ma: illalla 4.5km kävely podcastia kuunnellen ja sen jälkeen 25 min lihaskuntotreeni

Ti: 45 min rauhallinen kävelylenkki kaverin ja hänen pikkukoirien kanssa. Sen jälkeen 25 min venyttely ja 15 min yin jooga.
Ke: eskarien kanssa luistelua 1h, erittäin matalatehoista, mutta liikuntaa kuitenkin.3.1km/31 min  kävely illalla

ja 23 min koko kropan kehonpainotreeni ja 15 min liikkuvuus ja koordinatiotreeni.
To: päiväkodissa eskarien kanssa 20 min tanssivideoiden tahdissa tanssimista (you tubesta just dance haulla löytyy ns tanssipelejä, minkä tahdissa on kiva jorata) Illalla 6km juoksulenkki kuusijärvellä , 39,54min.

Pe: Siskon pojat tuli yökylään. Nuoremman 4vn kanssa käytiin polskimassa uimahallissa 45 min. Ei mitään hurjaa liikuntaa, mutta hauskaa ajanvietettä yhdessä. Illalla 15 min rullailu.
La: siskon poikien kanssa Tropicariossa katsomassa mtelijoita yms.
Muuten rentoa olemista koko päivän.
Su: 12.00 tunnin Hcrd yhteislenkin veto. Hitaimman ryhmän kanssa kiva leppoisa lenkki keskuspuistossa 8km 1h2min.
klo 16.00 opaslenkki Helsingin keskustassa. 10km 1h31min hölkkäkävelyä.
Kaunis helsinki oli saanut jo jouluvalaistusta, sopii hyvin tähän pimeään aikaan.
Kiva viikko siis takana . Lepoa ja liikettä sopivasti. Nyt on pakko lähteä nukkumaan, arki koittaa taas aamulla. Kivaa viikkoa sulle, mä palaan pian!

1 kommentti:

  1. Kiva että alat olla terve. On sulla ollutkin vaivoja. Hyvää syksyä ja hyviä treenejä. Itselläkin alkaa taas treenit tällä viikolla. Lomat on nyt lomailtu.

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!