sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Kohti masokistin unelmaa, kilsojen keräilyä.

Moi! Täällä taas. Oltiinkin tämä toinen lomaviikko kotona. Moottoripyöräilykin jäi kun oli sateista ja muita hommia. Kiva on ollut touhuilla kotona kotihommia ja liikkua ja ulkoilla täälläpäin. Ollaan tavattu kavereita ja nautittu kiireettömyydestä . Mies palaa töihin huomenna, mä jatkan reilun viikon.
Oon alkanut lisäämään juoksu ja kävelykilometrejä. Oon nimittäin ilmoittautunut Masokistin unelmaan. Paloheinässä juostaan vajaa 2km lenkkiä aika monta kertaa, mä oon menossa juoksemaan 100km. APUA! Mietin tätä jo viime vuonna, mutta jätin väliin kun 63km oli sen verran lähellä. Nyt juoksin omatoimimaratonin toukokuun lopussa ja sen jälkeen ajatus taas iski päähäni. Ensin olin jonossa, mutta tuonne lisättiin paikkoja ja pääsin sisään. Hirveästi ei tässä enää ehdi, viiden viikon päästä mennään.
Masokistin unelmassa on aikaa juosta 15h. Ajatuksena pitkä aika, mutta 100km on pitkä matka.lähtö on klo 8 . Siinä saa taapertaa. Ajattelin mennä fiiliksellä , tod näk juoksen enemmän alussa ja lisään kävelyä lopussa , saa nähdä.
Eilen tein ekan tonne masuun tähtäävän treenin. Päätin kerätä kilsoja päivän aikana, useampana lyhyempänä lenkkinä. Oon tehnyt tällaisia treenipäiviä ennenkin ja koen, että palaudun niistä nopeammin kuin esim yhtäjaksoisesta 30km juoksusta. Jonkun pitemmän , yli 20km teen kyllä vielä, mutta toistan tämmöisen pätkä pitkän lenkkipäivän vielä. Eilen aamulla lähdin ekalle lenkille hoitokoiran kanssa vähän ennen yhdeksää , Hölkkä- käveltiin 5km 40min.

  Söin aamiaisen ja pistin pyykit koneeseen ja katselin telkkaria. 11.50 starttasin seuraavalle lenkille.  Nyt en ottanut koiraa mukaan, kun ajattelin juosta koko lenkin. Juoksu kulki, vähän tihkutti, mutta oli lämmin. 10.5km  1h12min .

Join kahvia ja vettä , tyhjensin ja täytin astianpesukoneen ja pötköttelin sohvalla. Jossain vaiheessa pakara vähän vihoitteli, ja venyttelin rauhassa. 15.00 lähdin seuraavaĺle lenkille. Olin ensin kävellyt rauhassa koiran kanssa ja hölkättiin yhdessä 1km sen jälkeen jatkoin yksin. Mulle tuli nälkä ja voimat vähän väheni ja päätin juosta lyhyemmän pätkän. 7.5km 53min riitti tähän väliin, vettä tuli aika lailla.

Vaihdoin vaatteet ja kävin hakemassa mäkkäristä hampparit . Sen jälkeen nukuttiin miehen kanssa päikkärit sohvalla. Tunnin unien jälkeen olin ihan pökkerössä ja oli hankala lähteä mihinkään. Laitoin ice poweria, kun Pohje ja pakara jumitti, vähän dynaamisia venyjä
Ja liikkeeĺle klo 19.30. Ensin oli hankalaa , mutta vähitellen helpotti ja tuntui hyvältä . Menin pitemmän lenkin  kuin olin ajatellut ja päätin, että se riitti . 9km 1h4min oli eilisen vika lenkki.
Neljä lenkkiä päivän aikana . Yht . 32km 3h49min.  Hyvä fiilis! Kävin suihkussa, käveltiin tosi rauhaisa lenkki koiran kanssa ja herkuttelin sipseillä ja karkeilla. Katselin telkkaria, venyttelin vähän ja kahdentoista maissa menin nukkumaan. Jalat särki vähän yöllä, mutta en tarvinnut mitään lääkkeitä, asennon vaihto riitti. Aamulla jalat hyvät ja fiilis energinen! Illalla juoksen rauhaisan polkulenkin, muuten relaan.
Mikä on sun pisin lenkki? Mitä haaveita /tavotteita sulla on ?
Nyt on niin nälkä, että meen syömään jotain. Kivaa sunnuntaita ja ihanaa uutta viikkoa! Palaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!