sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Leivonmäen kansallispuisto, mäyränkierros

Moi! Lomaa on lomailu jo viikko ja reilu 2 vielä jäljellä.ilmat on hellineet ja on tullut paljon ulkoiltua, liikuttua ja levättyä.  Ollaan oltu Hartolassa mun vanhempien mökillä.ja muutama yö meidän kaverien mökillä Kangasniemellä. Poika tuli tyttöystävän kanssa torstaina ja lähdetään yhtä matkaa huomenna kotiin. Ensi viikon lomasuunnitelmat vielä auki. Tää onkin lomassa parasta, ei tiukkoja suunnitelmia, vaan fiiliksellä mennään.
Tänään oltiin mun vanhempien kanssa Leivonmäen kansallispuistossa Joutsassa Klik.mun vanhemmat on hyväkuntoisia yli 70v  ja innostuvat helposti ulkoiluideoista. Ollaan pyöräilty täällä yhdessä ja tänään mentiin kansallispuistoon. Hartolasta on matkaa n 60km syysniementielle josta startattiin. Lähdettiin kiertämään punaisella merkattua vaativampaa 4.5km harjunkierrosta, mutta hävitettiin punaiset opasteet aika pian lähdön jälkeen, katsottiin mökillepäin lähtiessä, että merkit oli hyvät, ei vaan oltu tarkkana.
Seurattiin sitten sinisiä merkkejä mäyränkierrosta, joka oli helppo, mutta vähän pitempi, n 5.5km.tosi kiva ja vaihteleva reitti! Kaunista ja melko helppokulkuista reittiä. Välillä kivikkoa, juuria ja pitkospuita, muuten helpompaa polkua ja leveämpää hiekkatietä.


Uudet pitkokset odotteli jo asennusta



Eri kokoisia lampia/ järviä oli reitin varrella paljon.
Pitkospuut oli melko huonot, irrallaan ja heiluivat, uudet oli jo maassa valmiina, ne on siis korjauslistalla syystäkin. Tosin oli niin kuivaa, että pystyi kävellä pitkosten vierellä.välillä mentiin samaan suuntaan keltaisten merkkien kanssa, eli pyöräreittiä, mutta yhtään pyörää ei tullut vastaan tai ohi. Muutenkin oli rauhallista, muutamia kävelijöitä oli reitillä, ei tungosta. Jossain vaiheessa tuli punainen merkki näkyviin ja silloin puikahdettiin  harjunkierroksen reitille, siinä tuli vähän teknisempää,  mutta melko pian reitit yhdistyi ja loppuun kuljettiin samaa reittiä.  Kiva reitti, merkkejä oli usein ja opaskylttejä myös. Parkkipaikan reunalla oli kesäkahvila leivonen , josta ostettiin raparperipiirakat ja pannukahvit, äiti otti pakuriteetä.
kahvila on auki kesällä la ja su 11-15 ja heinäkuussa myös perjantaisin. Parkkipaikan reunalla oli myös vessat, joissa ei ollut paperia, mutta oltiin varauduttu paperilla. Lähdettiin vielä Kahvien jälkeen pikku kiekalle lintuniemen laavulle, jossa oli grillimahdollisuus( nyt on metsäpalovaroitus, tulenteko kielletty) pöydät ja tuolit, telttailumahdollisuus, Ranta
ja vessa.yhteensä tuosta lenkistä tulee 3km. Sininen ja punainen reitti menee myös tästä, mutta me ei poikettu silloin ( meni taas ohi;) ) vaan tultiin erikseen. Yhteensä reiteistä tuli 8.2km ja nousua 166m, meillä meni 2h patikointiin
. Mua jäi kiinnostamaan muutkin noista reiteistä. Siellä oli muutamista lähtöpaikoista useita eri pituisia reittejä. Ylen mennään metsään kiertue oli ollut tuolla myös ja tuolta sivuilta löytyy 3 polkujuoksureittiä . Hartolasta hyvä ja helppo reitti, nelostietä melko pitkälle ja koko tie asfalttia. Helsingistäkin päiväseltään voisi käydä , alle 3h suuntaansa , mutta telttaillen tai muuten majoittuen varmasti mukavempaa ja koluttavaa rittää . Kiva reissu ja suosittelen! Kerro mulle kivoja luontokohteita alle 300km säteellä Hesasta.
Kirjoitin tämän sunnuntaina melkein kokonaan, mutta väsähdin ja kirjoitan nyt ma aamuna tätä kirjoitusta loppuun ja lisään kuvat. Lähdetään kohta ajelemaan kotiin . Kivaa viikkoa sulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!