perjantai 15. tammikuuta 2021

tavotteita ja haaveita vuodelle 2021

Heipparallaa!

Ollaan tammikuun puolessa välissä ja ajattelin avata vähän tämän vuoden suunnitelmia. Pääasiallisesti liikunnallisia, mutta vähän myös muitakin. En tee suoranaisia uudenvuoden lupauksia, mutta mietin ja summailen, mitä voisi ehkä tehdä toisin tai mitä todellakin kannattaa jatkaa samaan malliin. 

Viime vuonnakin monia asioita mietin, kaikki ei toteutunut, eikä tarvitsekaan.Paljon muutakin kuin suunniteltuja juttuja tulee tehtyä vuoden aikana. Mutta on kiva miettiä vuotta etukäteen ja unelmoida ja haaveilla.

Juoksun ja liikunnan ulkopuolelta olen tehnyt jo pientä muutosta arkeen. Meidän perhe asuu ihan pikku kaupan vieressä. Se kauppa ei ole ihan pienimmästä päästä, mutta on kuitenkin melko kallis,eikä sieltä löydy kaikkea tarvittavaa. Olen kuitenkin melko laiska ja päädyn miltei aina ostoksille lähikauppaan. Mua suututtaa aina, etten suunnittele ostoksia etukäteen vaan menen nälkäisenä kauppaan ja ostan mitä löydän. 

Nyt päätin tehdä muutoksen. Olen alkuvuodesta asti suunnitellut ostoksia etukäteen ja ostanut useamman päivän ruokia etukäteen isommasta kaupasta. Tulee säästöä ja saa vaihtelua ruokiin enemmän kun valikoima on isompi. Oon käynyt parin viikon aikana lähikaupassa vain kaksi kertaa, ostamassa maitoa tms pientä puuttuvaa. Tästä aion pitää kiinni. 

Lukeminen oli viime vuoden tavoite, mutta sekin jäi vähiin. Sen sijaan löysin äänikirjat ja niitä ahmin paljon. Sitä jatkan mytös. Äänikirjat toimii mulla lenkeillä


ja myös telkkarin tilalla relauksena. Myös siivotessa ja touhutessa on kiva kuunnella kirjoja. Oon kuunnellut kirjoja laidasta laitaan, jännitystä ja roomaaneja ja elämänkertoja. 

Opiskelu on kiinnostanut mua pitkään, nyt olen ottanut pieniä verkkokursseja lasten liikunta kasvatuksesta, kokeilen vähän miltä opiskelu tuntuu. Viime vuonna opiskelin myös mobility ohjaajaksi ja sain siitä hyviä vinkkejä ja ohjeita kehonhuoltoon.

Nyt sitten liikuntaan ja hyvinvointiin. Juoksu on ja pysyy ykkösenä. Se vaan on mun juttu. Mutta muutakin voi ja pitää tehdä. Edelleen etsin monipuolisempaa tapaa treenata . Kävin viime vuonna juoksijan voimavalmennus kurssin ja se oli antoisa kurssi, missä opeteltiin juoksijalle tärkeitä voimaliikkeitä kotiin ja salille. Se oli antoisa ja hyvä kurssi.En kuitenkaan ole saanut tehdyksi tarpeeksi usein lihaskuntoa. en tiedä mikä siinä mättää. Hain  https://www.fitverstas.com/palvelutestaaja pt palvelu testaajaksi. Pääsin mukaan ja 3kk palvelutestaus starttaa maanantaina. Personal trainerikseni sain https://www.fitverstas.com/oili Oili Erosen. Hän toimii jyväskylässä, mutta valmennus toimii verkon välityksellä, niin välimatka ei haittaa. Ollaan puhuttu kerran puhelimessa ja sain hyvän kuvan Oilista ja uskon että yhteistyömme onnistuu hyvin. Hain testaajaksi suurimmaksi osaksi ravintopuolen takia. Haluaisin laihtua muutaman kilon, mutta kaikkein tärkeintä olisi löytää vaihteleva ja riittävä ruokavalio paljon liikuntaa sisältävään arkeeni. Usein syön päivisin liian vähän ja illat herkuttelen. Eli viilausta ruokailuihin ja monipuolisempaa treeniä tukemaan juoksua. Tulen päivittämään fiiliksiä testauksen edistymisestä somessa.

Juoksussa jatkan kilometrimäärien lisäämistä vähitellen. Tällä hetkellä olen suunnitellut meneväni  https://helsinkicityrunningday.fi/  hcrdlle 15.5 juoksemaan doublen eli ensin puolimaraton ja sitten kokonainen maraton. Juoksin sen toissa vuonna ja siitä jäi hyvät fiilikset.


  Hcrd on mun lemppari tapahtuma. Olen saanut kunnian olla hcrd street teamissa jo muutaman vuoden ja tänä vuonna ekaa kertaa ollaan ambassodereita eli lähettiläitä. Pääsen ilmaiseksi tapahtumaan ja saadaan yhteistyökumppaneilta erilaisia tuotteita. Minä lähettiläänä kerron tapahtumasta ja treeneistä kohti Hcrd päivää. Nyt siis treenaan kohti doublea 63.3km. Vielä on hyvää aikaa treenata ja vahvistaa itseään pitkää matkaa varten. Voi olla, että osallistun johonkin puolimaratoniin ennen sitä ja johonkin kymppeihin myös. En nyt ole ilmottautunut mihinkään, kun koronan takia asiat on aika auki, mutta toivotaan, että tapahtumat saadaan järjestettyä. Siitä sitten hcrdn jälkeen riittävän levon jälkeen alan treenata vähitellen kohti elokuun  masokistin unelmaa ja 100km matkaa. Viime vuonna juoksin sen ja nyt haluaisin treenata kunnolla kohti pitkiä matkoja ja tavoitella ehjempää suoritusta, etten väsyisi niin totaalisesti ja alittaisin 15 tunnin aikarajan. Viime vuonna juoksin 16h 18 minuuttia.

Nämä kaksi tapahtumaa ja matkaa on minun tämän vuoden päätavoitteet. Niitä kohti treenaan. Muitakin tapahtumia tulee varmasti, mutta nyt olen päättänyt nämä kaksi.

 Jostain syystä maratonit ja niitä pitemmät matkat on mun juttu. Nautin itseni ylittämisestä ja minusta tuntuu, että diesel tyyppinen koneistoni herää henkiin ja lämpenee pitkillä matkoilla. Talven ja kevään treenit tähtää doubleen ja vahvistan keskivartaloa ja muutenkin lihaksia tukemaan juoksua. Lisään myös monipuolista juoksuharjoittelua vähitellen ja keväällä haluaisin juosta 50-70 km viikkokilometrejä, että olisin valmis doubleen. Kesän aikana lisään kilometrejä niin, että vähitellen juoksen 80-100km viikossa.Onneksi tykkään juosta, muuten tulisi tylsää ;) . 

Kehonhuollosta tuli viime vuonna tärkeää mulle ja sain sen arkeeni.



Nyt jatkan samaan malliin. Teen usein aamulla pienen kropan avauksen ja kiertoliikkeitä. Muutaman kerran viikossa teen pitemmän venyttely ja liikkuvuustreenin tai joogaan. 

Perhettä ja ystäviä haluan tavata enemmän. Varsinkin ystäviä olen nähnyt tosi vähän, koronan takia. Toivotaan , että päästään pian normaaliin.

Minkälaisia suunnitelmia sulla on vuoden varrelle? Mulle muuten saa ehdottaa uusia lajeja kokeiltaviksi ja tuu ihmeessä mun kanssa testaamaan niitä!

Tää saa riittää nyt, palaan kyllä vuoden aikana näihin, kun treenikuviot ja tapahtumat vielä tarkentuu.

Nyt pienet venyttelyt ja nukkumaan. Kivaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!