keskiviikko 17. joulukuuta 2014

herkullinen luukku 17

ullan unelmat sivuilta kopsattu kuva ja resepti.

Jouluhalko



pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

täyte:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljan makuista rahkaa 1 dl luumumarmeladia
½ dl kaakaotomusokeria
½ tl kanelia

kuorrutus:
2 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata sulatettuna

koristelu:
Holly Leaf-lehtiä marsipaanista
punaisia "marjoja" marsipaanista
suklaalastuja tummasta suklaasta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista pohja uunin keskitasolla +225 asteessa noin 6-8 minuuttia.
Vaahdota kerma ja sekoita siihen muut aineet. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja kääri levy rullalle. Leikkaa kääretortun päästä pala pois ja aseta se kääretortun toiselle sivulle "oksaksi".
Valmista kuorrutus, vaahdota kerma ja sekoita siihen sulatettu suklaa, levitä kuorrutus kääretortun päälle.
Sulata suklaa ja kaada se vadilla olevan leivinpaperin päälle, nosta vati hetkeksi jääkaappiin että suklaa jähemttyy hieman.
Vedä jähmettyneestä suklaasta terävällä, leveällä veitsellä rullia ja ripota ne kuorrutteen päälle.
Kauli marsipaani levyksi ja paina siitä Holly Leaf-muotilla lehtiä, pyöritä punaisesta marsipaanista marjoja. Koristele jouluhalko lopuksi niillä.

 Eilen katsoin telkkarista ullan unelmia joulujaksoa ja ihastuin tähän jouluhalko reseptiin.uskon pystyväni tähän..Tuskin väkerrrän mitään erikoisia koristeita .

http://www.ullanunelma.fi/jouluhalko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!