Siirry pääsisältöön

ajatuksia polkujuoksusta ja valmistautumista loppi extremeen

Moi!
On mennyt niin upeasti viimeiset treeni viikot , että harmittaa kovasti kun pieni kesäflunssa iski kyntensä minuun. Eilen alkoi kutisemaan kurkku ja yskittää ja muutenkin oli vähän hutera olo. Mitään pahempaa ei ollut, niimpä menin illalla kevyelle ja rauhalliselle polkulenkille lähimetsään.
Olin ilmoittanut lenkistä helsingin polkujuoksu ryhmässä ja sinne oli joitakin ilmottautunut. Järjestän mielelläni myös polkulenkkejä, vaikka metsässä samoilu ei ole minulle kovin ominaista. Eksyn helposti, niimpä on käytävä monesti tutkailemassa reittiä ennenkuin voin muita viedä sinne. Lähimetsässä on monta ihanaa polkureittiä, osan osaan paremmin osan heikommin, mutta noi metsiköt on aika pieniä, eikä pitempiaikaista eksymistä voi tapahtua.
Olen Juossut poluilla pari vuotta. Alkuun menin yhteislenkille, mutta vauhti oli turhan kova ja päätin treenata. Mulla on onneksi pari kaveria joitten kanssa mentiin kalkkiruukin luontopolkua ja muita sipoonkorven lenkkejä. Kun menee rauhassa ja sillä ajatuksella, että pienet eksymiset ei haittaa, kaverien kanssa reitteihin tutustuminen on kivaa.
Polkulenkit on ihanaa vastapainoa asfalttijuoksulle jonka koen kuitenkin enemmän omakseni. Poluilla on enemmän haasteita ja ylläreitä. Eiliselläkin tutulla pätkällä oli kaatunut puita reitille, tulipahan pientä estejuoksua ;) Polkujuoksussa saa enemmän haastettua koko kropan ja pitää keskittyä paremmin ettei lennä nurin kompastuttua juureen yms.
Poluilla on myös usein kauniimmat maisemat. Jopa lähimetsään sukeltamalla tuntuu kuin olisi satumaailmassa. Sitäpaisti, en olisi muuten tiennyt että mustikat alkaa olemaan jo kypsiä, eilen saatiin evästä kesken reitin.
Olen epävarma omista taidoistani polkujuoksijana , enkä ole uskaltautunut osallistumaan kuin yhteen polkujuoksutapahtumaan, viime syksynä helsinki city trail 11.5km. Se oli rankkaa mutta kivaa. Tänä vuonna saan takomorunnersin kautta mahdollisuuden osallistua kahteen tapahtumaan. loppi extreme http://lopensamoojat.net/loppi-extreme/ 29.7 lopella. Siellä on mahdollista juosta kilpasarjassa 24km tai kuntosarjassa 12.5 km. Mä osallistun lyhyempään parin ystäväni kanssa. Loppi extreme järjestettiin viime vuonna ekaa kertaa ja nyt ovat vähän muuttaneet reittiä, enemmän polkuja ja vieläkin vähemmän tieosuuksia. Mulla oli pari kaveria viime vuonna tuolla ja tykkäsivät kivasta lämmintunnelmaisesta pikku tapahtumasta. Nyt pääsen itse aistimaan tunnelmaa.Osittain uusittu reitti. Viime vuoteen verrattu vähän lisää matkaa, polkua ja extremea, entistä vähemmän tietä.
Kilpasarjojen 25 kilometrillä kokonaisnousua on 680 metriä ja alamäkeäkin on ihan yhtäpaljon. Harrastelijasarja on 12,5 km, kokonaisnousua 340 metriä.
Kuivaa kangas- ja harjumaastoa, vuorotellen loivapiirteisiä vauhdikkaita polkuosuuksia sekä jyrkkiä nousuja ja  laskuja, joissa vaaditaan kuntoa ja varovaisuuttakin. Reitti on hyvin juostava, sillä kivikoita ja jyrkkiä laskuja on vähän. Kengät eivät kastu kuin hiestä ja mahdollisesta sateen aiheuttamasta kosteudesta.
Kilpailukeskuksena toimii 70 -vuotias, päivitetty metsäkämppä, Kalamajan Kämppä. Reitit sijaitsevat  Luutaharjun Samo -luontopolun ja Poronpolun upeimmissa maisemissa Komion luonnonsuojelualueella. Lisänä vielä nostalgisia vanhoja tukinajoreittejä ja vähän uudempiakin. lainattu loppi extremen sivuilta.
Elokuussa tulee myös himostrail jonne menen nautiskelemaan ;) 8km matkalle. Siihen valmistautumisesta sitten lähemmin.
Lähestyvän polkutapahtuman takia tein yhden polkulenkin viime viikolla ja tällä viikolla kävin portaissa treenaamaassa 5kierroksen verran. Sit eilen oli tuo reilu 7km lenkki. Flunssanpoikasesta johtuen lepäilen loppuviikon ja skippaan treenit,  toivottavasti pääsen sunnuntaina suunnittelemalleni pitkälle ja rauhalliselle n. 3h lenkille vantaanjoen varteen.
Tän viikon treenit thän mennessä:
ma: aamukävely Sarin ja Mirvan kanssa vantaanjoen varressa n 7km
illalla Tiinan ja Kristan kanssa 3.3km kävely ja Kristan kanssa Keinukallion portaissa kävelyä 5kierrosta.

Ti lepoa, venyttelyä ja rullausta
Ke 7.6km rauhallinen metsälenkki 1h27 min.
Tykkäätkö sä enemmän poluilla vai asfaltilla juoksusta?
Mä palaan taas!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…