torstai 16. kesäkuuta 2022

Takareisivamma ja verenpaineet korkealla.

 Moi! Pääsin mukavasti vauhtiin treeneissä maratonin jälkeen. Mutta sitten takareiteen tuli vamma kesken lenkin. Tai, on se vamma voinut alkaa ennenkin, mutta kesken lenkin iski kova kipu. Terveyskeskuksessa jalka ultrattiin, mutta ei etsitty sen enempää syitä. Päätin mennä fyssarille omakustanteisesti, koska haluan tehdä kuntoutuksen oikein. Löysin Fysioterapia kroppa, tästä meidän läheltä hakunilasta. 

Oon nyt käynyt pari kertaa fyssarilla ja tuntuu siltä, että kyllä tämä kuntoon saadaan. Vasemmassa jalassa on vanha hamstring vamma (oon luullut piriformis vammaksi) ja nyt uusi jänteen osa repeämä. Alkuun pidin jalassa kylmää 5x10 min illassa ja kävelin 45-75min päivittäin (5 päivää vamman jälkeen aloitin) ja viime viikolla aloitin vähitellen juosta.Ohje oli, ettei kipua saa tuntua ja pitää mennä rauhassa. Juoksu on sujunut hyvin ja tuntunut hyvältä.  Toki takareidessä tuntuu vamma kohdassa ja pakarassa välillä, mutta ei satu. Tällä viikolla sain jumppaohjeet ja olen aloittanut joka toinen päivä takareittä vahvistavia liikkeitä. Aika alusta lähtee jumpat, jalka aika voimaton vamman takia, mutta tästä se lähtee.

Tällä viikolla oli tarkoitus juosta taas 3 lenkkiä, mutta ajelin pyörällä työmatkat


ja vähän muutenkin ja ajattelin juosta to- la ja su, mutta keskiviikkona illalla alkoi huimata ja verenpaineet oli 120/220. Olo paheni hetkessä ja mies vei minut peijakseen. Olin yön valvonnassa ja sain lisä lääkkeitä verenpaineiden laskuun. Huimasi niin paljon, että kävin vessassa rollaattorilla. Kamalaa.

 Paineet laski lopulta lähelle normaalia ja pääsin lähtemään kotiin aamu kuuden jälkeen.


Syy ei selvinnyt. Varaan ajan terveyskeskus lääkärille jossa katsotaan tilannetta. Ehkä syy ei selviäkään. Mutta verenpainelääkitys pitää tarkastaa kuntoon. Sain lisälääkeen nyt tähän väliin, ennen lääkäriin pääsyä.

Eilinen meni nukkuessa, en nukkunut peijaksessa oikeastaan ollenkaan. Olo oli hutera mutta verenpaineet alkoi jo olla lähellä normaalia eikä huimannut.

Tänä aamuna olo on ollut normaali ja paineet hyvät. Olen sairaslomalla tämän päivän ja otan rauhassa. Liikkua saa ja tehdä mukavia asioita, oli lääkärin ohje. "Älä kuitenkaan maratonia juokse heti huomenna". Joo, en juokse. Mutta liikun hyvälle tuntuvasti.

Eli vähän on vastuksia elämässä, Mut kyllä se tästä taas lähtee. Tiistaina alkaa loma!  Miten sun treenit sujuu? Ootko saanut treenata ilman vammoja?

Nyt lepäilen vähän ja kohta lähden pyöräilemään. Kivaa viikonloppua sulle! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!