https://www.blogit.fi/juoksujalka-vipattaa/seuraa

blogini löytyy myös blogit.fi blogilistalta.

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

lomakuulumisia runsain kuvin(enonkoski-hartola)

käytiin katsomassa mummoa enonkosken vanhainkodissa,hän oli iloisella ja hyvällä mielellä ja muisti ja tunnisti melko hyvin,paljon laulettiin ja naurettiin ja vain vähän itkettiin liikutuksesta kun mummo lauloi vuosien jälkeen itselleen tärkeitä lauluja.tämä kuva on mummon talosta,äitini lapsuuskodista.se on ollut tyhjillään jo vuosia.ihania muistoja tuli kun käytiin pojan kanssa katselemassa paikkoja.tuolla vietin useita kesiä.

enoni asuu ihan mummon talon naapurissa ja on rakentanut rantasaunan ja uuden laiturin rantaan.

mun lapsuuden aikaan tässä oli kova virtaus ja annettiin serkkujen ja kaverien kanssa virran viedä ja sitten olikin tekemistä uida takaisin.nyt oli kylmä vesi,en uinut..

mökillä tuli tehtyä töitäkin,tässä pieni osa lataamistani puista,kyllä tuli nosteltua kyykittyä yms hikitreeniä,eilenkin 2.5 tuntia ähisin hiki virraten.

poika haluaa aina pomppimaan hartolan jari-pekka huolto aseman trampalle.houkutteli minutkin mukaan ja siellä me hypittiin ja naurettiin melkein puolituntia.

ollaan käyty mökillä hartolassa yli 10 vuoden ajan,mutta hartolan ympäristössä on vielä paljon paikkoja mitä ei olla nähty.ajettiin auto linna hotellin pihaan ja käveltiin polkuja pitkin kauniisiin joki maisemiin.

siellä oli paljon virvelöijiä ja kalaa varmaan tuli.

tämmöinen riippusilta löytyi melko läheltä hartolan keskustaa.

se vei urheilukentälle ja hyppytorneille.

tällainen ihana rauhan tyyssija löytyi metsän keskeltä vajaa 10 km hartolasta.

tällaisia pyöreitä isoja punaisia kiviä oli metsäjärven vieressä paljon.

taas yksi lettu kokeilu,eilen ajoin pyörällä vajaa 20km ja tein banaani kananmuna lettuja,ei ollut niin hyviä kuin rahka banaani letut,mutta voi niitä uusiksikin tehdä.


mökki visiitit jatkuu loman edetessä.tiistaina poika lähti barceloonaan ja tulee kohta taas kotiin.siksi tulin kotiin tänään nuoremman pojan kanssa.mies jäi mökkeilemään.mä en ole mikään himo mökkeilijä,mies voisi viettää mökillä viikkoja käymättä missään,mun on keksittävä jossain käymisiä ja aktiviteetteja,että jaksan olla siellä pitempään. ke oltiin koko päivä reissussa kaikki muut paitsi mun mies,kun käytiin enonkoskella mummoa moikkaamassa,ja enon luonakin käytiin.torstaina aamulla äiti pyysi minut juoksemaan kanssaan,juostiin 8km lenkki,ensimmäiset 4km yhdessä ja sitten äidin kehotuksesta ampaisin omaan tahtiin.äiti on hyvä kuntoinen,mutta juoksee tosi hidasta vauhtia,jaksaa kyllä sillä meiningillä vaikka 3 tuntia juosta.itse en osaa juosta niin hiljaa,vaan mun oli pakko hyppiä lätäköitten yli ja spurttailla ees taas ja kun lähdin omaan tahtiin sain juosta omaan helppoon rytmiin.vauhti ei päätä huimannut,mulla meni reilu tunti ja äidillä kymmenen minuuttia enemmän.mutta haluan olla yhtä hyvässä kunnossa 65 vuotiaana kuin äitini.polkevat isäni kanssa pitkiä lenkkejä ja harrastavat yhdessä ja erikseen moni puolista liikuntaa.
eilen poljin vajaa 20km ihanassa auringon paisteessa ,eilen alkoi vihdoin helteet!
mökillä minua odotti iso kasa puita jotka piti latoa kottikärryyn ja pinota.2.5 tuntia ähersin kuumassa auringon paisteessa,parissa osassa.välillä käytiin pojan kanssa hartolassa kaupassa ja jätskillä. tänään pitäisi jotain urheilua kehitellä illemmalla täällä koti maisemissa.huomenna takaisin mökille,vika loma viikko starttaa...onneksi kaksi ja puoli viikkoa vain töitä ja sitten taas melkein parin viikon loma!

2 kommenttia:

  1. Ompa kauniita maisemia ja paikkoja!
    Erityisen ihanaa on varmasti kuljeskella lapsuudessakin kuljeskelluissa ympäristöissä.
    Mukavaa Loman jatkoa!

    VastaaPoista
  2. on tosiaan ihana muistella lapsuuden ihania kesiä.ja oli kiva esitellä omalle pojalle,että täällä tehtiin sitä ja tuolla tätä yms!kiitos samoin sulle!

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!

Miten lapsista päästää irti?

Moi! En oo taas saanut kirjoitettua mitään. Viime viikko oli treeneistä kevyempi, kaksi juoksulenkkiä 7.6km poluilla ja 14km asfaltilla. ...