Siirry pääsisältöön

lomakuulumisia runsain kuvin(enonkoski-hartola)

käytiin katsomassa mummoa enonkosken vanhainkodissa,hän oli iloisella ja hyvällä mielellä ja muisti ja tunnisti melko hyvin,paljon laulettiin ja naurettiin ja vain vähän itkettiin liikutuksesta kun mummo lauloi vuosien jälkeen itselleen tärkeitä lauluja.tämä kuva on mummon talosta,äitini lapsuuskodista.se on ollut tyhjillään jo vuosia.ihania muistoja tuli kun käytiin pojan kanssa katselemassa paikkoja.tuolla vietin useita kesiä.

enoni asuu ihan mummon talon naapurissa ja on rakentanut rantasaunan ja uuden laiturin rantaan.

mun lapsuuden aikaan tässä oli kova virtaus ja annettiin serkkujen ja kaverien kanssa virran viedä ja sitten olikin tekemistä uida takaisin.nyt oli kylmä vesi,en uinut..

mökillä tuli tehtyä töitäkin,tässä pieni osa lataamistani puista,kyllä tuli nosteltua kyykittyä yms hikitreeniä,eilenkin 2.5 tuntia ähisin hiki virraten.

poika haluaa aina pomppimaan hartolan jari-pekka huolto aseman trampalle.houkutteli minutkin mukaan ja siellä me hypittiin ja naurettiin melkein puolituntia.

ollaan käyty mökillä hartolassa yli 10 vuoden ajan,mutta hartolan ympäristössä on vielä paljon paikkoja mitä ei olla nähty.ajettiin auto linna hotellin pihaan ja käveltiin polkuja pitkin kauniisiin joki maisemiin.

siellä oli paljon virvelöijiä ja kalaa varmaan tuli.

tämmöinen riippusilta löytyi melko läheltä hartolan keskustaa.

se vei urheilukentälle ja hyppytorneille.

tällainen ihana rauhan tyyssija löytyi metsän keskeltä vajaa 10 km hartolasta.

tällaisia pyöreitä isoja punaisia kiviä oli metsäjärven vieressä paljon.

taas yksi lettu kokeilu,eilen ajoin pyörällä vajaa 20km ja tein banaani kananmuna lettuja,ei ollut niin hyviä kuin rahka banaani letut,mutta voi niitä uusiksikin tehdä.


mökki visiitit jatkuu loman edetessä.tiistaina poika lähti barceloonaan ja tulee kohta taas kotiin.siksi tulin kotiin tänään nuoremman pojan kanssa.mies jäi mökkeilemään.mä en ole mikään himo mökkeilijä,mies voisi viettää mökillä viikkoja käymättä missään,mun on keksittävä jossain käymisiä ja aktiviteetteja,että jaksan olla siellä pitempään. ke oltiin koko päivä reissussa kaikki muut paitsi mun mies,kun käytiin enonkoskella mummoa moikkaamassa,ja enon luonakin käytiin.torstaina aamulla äiti pyysi minut juoksemaan kanssaan,juostiin 8km lenkki,ensimmäiset 4km yhdessä ja sitten äidin kehotuksesta ampaisin omaan tahtiin.äiti on hyvä kuntoinen,mutta juoksee tosi hidasta vauhtia,jaksaa kyllä sillä meiningillä vaikka 3 tuntia juosta.itse en osaa juosta niin hiljaa,vaan mun oli pakko hyppiä lätäköitten yli ja spurttailla ees taas ja kun lähdin omaan tahtiin sain juosta omaan helppoon rytmiin.vauhti ei päätä huimannut,mulla meni reilu tunti ja äidillä kymmenen minuuttia enemmän.mutta haluan olla yhtä hyvässä kunnossa 65 vuotiaana kuin äitini.polkevat isäni kanssa pitkiä lenkkejä ja harrastavat yhdessä ja erikseen moni puolista liikuntaa.
eilen poljin vajaa 20km ihanassa auringon paisteessa ,eilen alkoi vihdoin helteet!
mökillä minua odotti iso kasa puita jotka piti latoa kottikärryyn ja pinota.2.5 tuntia ähersin kuumassa auringon paisteessa,parissa osassa.välillä käytiin pojan kanssa hartolassa kaupassa ja jätskillä. tänään pitäisi jotain urheilua kehitellä illemmalla täällä koti maisemissa.huomenna takaisin mökille,vika loma viikko starttaa...onneksi kaksi ja puoli viikkoa vain töitä ja sitten taas melkein parin viikon loma!

Kommentit

  1. Ompa kauniita maisemia ja paikkoja!
    Erityisen ihanaa on varmasti kuljeskella lapsuudessakin kuljeskelluissa ympäristöissä.
    Mukavaa Loman jatkoa!

    VastaaPoista
  2. on tosiaan ihana muistella lapsuuden ihania kesiä.ja oli kiva esitellä omalle pojalle,että täällä tehtiin sitä ja tuolla tätä yms!kiitos samoin sulle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…