Siirry pääsisältöön

juoksuilta esport areenalla

heippa taas!päätin kirjoittaa heti samana iltana rapsan juoksutekniikka/vinkki yms illasta esport areenalta,vielä kun muistikuvat on suht selkeät.

 tässä ohjelma mikä saatiin etukäteen .
- ohjattu juoksijan alkuverryttely.

- jalkavenyttely/koordinaatioharjoituksia mm. "tikapuut" lattiassa, lankkua, jne.

- radalla ohjattuja vauhtiharjoituksia. esim. 4-5 * (400m hitaasti hölkötellen, sitten 400m kilpavauhtia), tämän jälkeen lyhennetään matkaa 200 metriin ja sama harjoitus nopeammalla vauhdilla, ja vielä 100m pätkällä vastaava. Harjoitus tähtää oman juoksuvauhdin kehittämiseen.

- harjoituksen ohessa juoksuasentokatselmointia, kysy ohjaajalta vinkkiä.

- loppuun omaan tahtiin loppuverryttelyä rataa ympäri.

Kaiken vauhtiset mahtuvat hyvin mukaan, tästä ei tarvitse olla huolissaan. Jokainen voi juosta radalla omaan tahtiin. Ohjaajaltamme Kimmo Kouruselta kannattaa kysyä vinkkejä omaan juoksuun
 sykesportin sivulta lainattu kuva oma kamera jäi kotiin,enkä ois kovin kummoisia kuvia tossa tohinassa kerennyt napsimaankaan.
menin esport areenalle hyvissä ajoin,melkeimpä suoraan töistä,koska espoo on mulle aika tuntematonta aluetta ja olen kerran ollut pari vuotta sitten siellä ja silloin myöhästyimme pojan ekasta sählypelistä kun en löytänyt paikalle.no nyt oli uusi navigaattori ja paikka löytyi kivuttomasti.
en syönyt välipalalla syömäni parin näkkärin jälkeen mitään,ja ostinkin urheilujuoman heti kun pääsin perille,että jotain energiaa saisin.yllättävän hyvin jaksoin tolla juomalla pinkoa.
mentiin aluksi alakertaan ja treenattiin tikapuilla askelluksia(mä olin suurimman osan ajasta pihalla,mutta liikkeessä kokoajan ,ei vissiin haitannut etten ihan ymmärtänyt mihin jalka meni ja kumpi jalka...pystyssä pysyin ja lämmin tuli.tehtiin myös erilaisia koordinaatio harjoituksia,tasapainopuolikin tuntuu olevan hakusessa..mutta harjoittelemassahan siellä oltiin ja hakemassa vinkkejä.
lämmittelyn jälkeen mentiin ylös juoksuradalle.oli vuorossa 400mvetoja,400mlujaa ja 400m palautellen,kävellen tai hölkäten.
mä ampaisin täysillä matkaan ja parinsadan metrin jälkeen kurkkua kuristi ja henki salpautui..luulin siis olevani sm tason kilpaillija ja hyökkäsin täysillä matkaan..jouduin hidastamaan radikaalisti ja porukkaa vilahti ohi joka suunnasta.olin täysin poikki ja huohottavana aloitin kävelyn..300m kohdalla tunne oli hyvä ja aloitin kevyen hölkän ja lähdin uusin voimin uuteen kovaan juoksuun.seuraavilla kovilla kierroksilla osasin ottaa rauhallisemmin,kovaa ,muttei liian ja lopussa pystyin aina kiristämään.palauttavat kävelin 200-300m ja hölkkäsin 100 tai 200m ennen vetoa.5 ja 5 tuli vedettyä ja sitten oli pieni hengähdystauko ja 200m vedot 200m palautuksilla,taas menin ekan liian lujaa,lopussa osasin taas paremmin.ihan varma en oo monta noita tehtiin ,ehkä 3 kierrosta(1veto ja palautus/kierros) koville otti ja hiki lensi.taas pieni juttelu pysähdys ja 100m vedot 100m palautuksin.100m vedot oli mulle sopivat,mutta 100m palautus oli liian lyhyt mulle.olin poikki vielä edellisestä kun taas piti mennä. lopuksi juteltiin valkun kanssa ja lähdettiin omaan tahtiin loppuverryttelyyn ympäri rataa.bongasin heti treenien alussa sporttaillaan blogin hannan ja vaihdettiin välillä tuntemuksia treenien lomassa.loppukierroksille työnnyin hannan porukkaan ja kierrettiin 2kierrosta rauhallisesti.oli kiva nähdä hannaa livenä,tykkään lukea sporttaillaan blogia.
itsekseen ei tule tehtyä noin kovia treenejä,tai ainakin mulla jää noin kovat treenit vähiin.puhuttiin hannan ja parin muun kanssa,että ois kiva joskus kokoontua jonnekkin radalle ja tehdä yhdessä vetoja yms..yhdessä treenaaminen on kivaa ja vaikka tehdään juttuja omaan tahtiin saa toisista tsemppiä ja jaksaa kovempaa itsekin.
tosi hyvä treeni oli!kiitos järjestäjälle ja uusiksi menen jos joskus järjestetään.vinkkejä treeniin tuli,vaihtelua pitää olla,erilaisia vetoja erilaisin palautuksin yms..niin kovaa menin kokoajan kuin pystyin ja olin tosi hikinen ja poikki..niinhän se pitääkin hyvien treenien jälkeen olla vai mitä?
nyt lähden nukkumaan,huomenna voi olla paikat kipeät..öitä!

Kommentit

  1. Oli kyllä mukava tavata! :) Ja voi, täällä ainakin paikat hellänä eilisestä treenistä.. huh, oli rankkaa mutta kivaaaa! :)

    VastaaPoista
  2. tosiaan kivaa oli vaikka paikoissa tuntuu!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ei ihan helppo reissu, mutta maaliin! (tamperemaraton 2017)

Terve!
Nyt se on juostu, tampere maraton 2017! Huikeaa aikaa en odottanutkaan, mutta en todellakaan uskonut sen olevan niin vaikea reissu kuin sitten oli. Toisaalta hyväkin , etten tiennyt, tuskin olisin lähtenyt matkaan ollenkaan. Lopulta hienoa, että lähdin! Tässäpä raporttia reissusta, varoitan että saattaa sisältää kirosanoja ja itsesääliä ja itsensä ruoskimista ja tästä tulee pitkä kuin maraton.
Mentiin tampereelle sokos hotelli ilvekseen mieheni kanssa jo perjantaina kahdeksi yöksi. Oltiin ajoissa paikalla ja ehdittiin lepäillä mukavassa huoneessa ennen kuin kisatoimisto aukesi ratinan stadionilla.
Jännitys alkoi kuplimaan vatsassa , hitto se on kohta totta , kohta juoksen kokonaisen maratonin . reilu vuosi olikin jo vierähtänyt edellisestä. Mun kaksi edellistä maratonia juoksin hcm.llä helsingissä. Ensimmäinen ja toinen maraton oli helppoja, ei mitään ongelmia ja vauhtikin oli yllättävän hyvä koko matkan. Tämä vuosi on ollut vaikea ja oli jo valmiiksi selvää, ettei ennätykset p…

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …