Siirry pääsisältöön

ravintoasiat kuntoon ja fiilis energisemmäksi

Terve! Kerroin aikaisemmin ravintovalmentajan tapaamisesta. Kirjoitin hänelle ruokapäivkirjaa muutamalta päivältä ja huomasin itsekin ettei se nyt ihan putkeen mennyt. Ruokailut on ihan retuperällä, syön liian vähän  tavallista ruokaa ja liikaa herkkuja. Herkkujen määrä ei ehkä olisi muuten liiallinen, mutta kun tavoitteena on laihtuminen niin sehän on selvää että ryhtiliike alkaa nyt! Juteltiin Marin kanssa ja analysoitiin mun syömisiä. Mari oli katellut niitä ja laittoi mulle vähän miettimisen aiheita ja "kotiläksyjä" esim herkut pois ja veden juonnin lisääminen (juon todella vähän vettä, nyt pitää skarpata), töissä mulla jää usein eväät kotiin tai en jaksa ottaa niitä ja närkin vaan näkkäriä tms pientä nyt siihen pitää tehdä myös muutos. Marin mielestä mun kannattaa santsata aamupaloihin ja syödä jopa 2 aamupalaa. Yleensä jätän aamupalan kotona syömättä ja syön töissä. Kotona kuulemma olisi hyvä syödä edes jotain pientä. Menin fineli.fi sivuille ja rekisteröidyin sinne ja tein tän päivän ruokapäiväkirjan. Petraamista on, mutta  on helpompi kun saa apua ja tukea samanhenkiseltä juoksua harrastavalta ravintoneuvojalta. Toi finelin sivu on hyvä ja selkeä, aika samanlainen kuin kiloklubi. Tän päivän kalorit jäi 1598 vaikka 1910 ois ollut tänään lepopäivänä mun tiedoilla ok.
tänään tein banaanilettuja ja laitoin mansikoita ja turkkilaista jugurttia kyytipojaksi, nam!

hotelliaamiaisella söin melko runsaasti ja suht järkevästikin.
Mun tavoite on siis saada 5kg pudotettua kesäkuun 17 päivään mennessä. Ei kuulosta pahalta, mutta ei se helppoakaan ole. Tän hetken painoindeksi on vähän yli 25 eli lievä ylipaino.. se herätti, nyt on hyvä muutella tottumuksiaan. Olen siis 164cm ja 68kg.
tän hetken tilanne

toivottavasti juoksu nopeutuu ja kevenee, oman kevenemisen jälkeen ja oikeanlaisen ravinnon mukana.

toiv mahamakkara pienenee ja posket kapenee.
Toivottavasti lähtee hyvin liikkeelle, olen ainakin tosi motivoitunut ja innostunut muuttamaan retuperällä olevia ruokailujani kokonaan enkä kuurimuotoisesti. Tietty olen nyt dieetillä, mutta normi tilanteeseenkin ja painon pitämiseen toivotussa haluan saada tukea.
Haluan laihtua muutaman kilon siksi, etten tunne oloa hyväksi tässä painossa ja tämän näköisenä. Olen myös aina väsynyt ja toivon kunnon oikeanlaisen ravinnon ja rytmityksen auttavan siihen. Mun verenen paineet on koholla ja toivon ravintoasioiden muuttavan sitäkin. Tietty toivon myös juoksun kulkevan paremmin ja keveämmin ja nestevajaus ongelmien loppuvan kun pidän juomisesta huolta jatkuvasti enkä lenkkien jälkeen.
Pienin askelin pysyvään tulokseen on motto. Nyt alan juomaan vettä ja kantamaan pulloa mukana, ja ateriarytmiin kiinnitän huomiota. Laittelen tänne fiiliksiä kevään aikana.
Mites sulla, onko ravintoasiat kunnossa vai painitko ongelmien kanssa?
Palaan taas!

Kommentit

  1. Oon ollut ekana juoksutalvena nelisen kiloa kevyempi kuin nykyään (nyt 169 cm / 69-70 kg), olisi kiva päästä ainakin takaisin siihen. Perussyöminen on kunnossa, syön kotona aamupalan ja töissä on lähes aina eväänä itse tehtyä kotiruokaa. Karkkipäivä on kerran viikossa, yleensä onnistun siinä että ostan pikkupussin Pantteri-karkkeja mutta joskun tulee ostettua puoli kiloa irtokarkkeja... Ja jos töissä on pöydällä keksejä tai muuta herkkua niin niitä tulee syötyä. Istun melko paljon kokouksissa, onneksi niissä on yleensä tarjolla keksien tai pullan lisäksi tai tilalla hedelmiä. Tuo fineli vaikuttaa hyvältä, pitäisi ehkä itsekin rekisteröityä. Eniten mietityttää että saanko ruuasta tarpeeksi energiaa; kehokoostumusmittaus sanoi että perusaineenvaihdunta on 1530 kcal, ja esim. tämän viikon 5 treeniä vei Polarin mukaan 3328 kcal. Arvo on tietysti vain suuntaa antava mutta toisaalta kalorinkulutus ei lopu siihen kun sammutan mittauksen treenin jälkeen.

    VastaaPoista
  2. joo, yllättävän hankalaa on vaikka periaatteessa tietääkin mikä saa painon alas yms.. mulla on ainakin mennyt siihen, että syön liian vähän ja elimistö on säästöliekillä jatkuvasti. ja muutenkin aika sekalaista syömistä. nyt on tekemistä, että sais järkevästi n. 2100 kaloria päivässä vaikka 1400-1700 on jo työn takana... no pienin askelin. tsempit sullekin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

ei ihan helppo reissu, mutta maaliin! (tamperemaraton 2017)

Terve!
Nyt se on juostu, tampere maraton 2017! Huikeaa aikaa en odottanutkaan, mutta en todellakaan uskonut sen olevan niin vaikea reissu kuin sitten oli. Toisaalta hyväkin , etten tiennyt, tuskin olisin lähtenyt matkaan ollenkaan. Lopulta hienoa, että lähdin! Tässäpä raporttia reissusta, varoitan että saattaa sisältää kirosanoja ja itsesääliä ja itsensä ruoskimista ja tästä tulee pitkä kuin maraton.
Mentiin tampereelle sokos hotelli ilvekseen mieheni kanssa jo perjantaina kahdeksi yöksi. Oltiin ajoissa paikalla ja ehdittiin lepäillä mukavassa huoneessa ennen kuin kisatoimisto aukesi ratinan stadionilla.
Jännitys alkoi kuplimaan vatsassa , hitto se on kohta totta , kohta juoksen kokonaisen maratonin . reilu vuosi olikin jo vierähtänyt edellisestä. Mun kaksi edellistä maratonia juoksin hcm.llä helsingissä. Ensimmäinen ja toinen maraton oli helppoja, ei mitään ongelmia ja vauhtikin oli yllättävän hyvä koko matkan. Tämä vuosi on ollut vaikea ja oli jo valmiiksi selvää, ettei ennätykset p…

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …