sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

oikeanlaisten kalorien metsästystä , juoksua ja synttäreitä

Moi!
Tässä on harjoiteltu uuden elämän syömisiä..Tai yritän muuttaa syöminkejä järkevämpään suuntaan. Ja se 5kg painonpudotus kesäkuun puoleen väliin mennessä. Keskiviikkona aloittelin merkkaamaan noita syömisiä fineliin. Oon huomannut syöväni edelleen liian vähän. Helkkarin hankalaa syödä paljon kaloreita järkevästi. Tuntuu siltä, että syön kokoajan, mutta silti 2000 kaloria jää haaveeksi. Ollaan sovittu Marin kanssa, että edetään pienin askelin Ja ensiksi ateria rytmi kuntoon , herkut pois ja vettä runsaasti lisää. Kaikki noi tehty, kaksi kourallista poppareita söin synttäreillä, kun oli vieraita..muut herkut jätin kulhoihin.
Täytin siis perjantaina 42 vuotta. Halusin juosta synttärilenkin niin kuin viime vuonnakin. Sain Suvin itselleni kaveriksi ja Juostiin perjantaina 18.30 tikkurilan lähistöllä hyvänmielen lenkki. Vettä ripsutti ja oli aika synkkää mutta ihana fiilis ja mukavasti rullasi.
Lauantaina mietin tarkkaan tarjoiluja kun vanhempani tulivat kahville. Ihan pelkkiä porkkanoita en viitsinyt tarjoilla, mutta kyllä ruuan miettiminen näkyi tarjoiluissa, eikä kukaan valittanut. Tein kahta erilaista pizzaa, jauheliha tonnikala. ja uunijuures ananas. Itse söin vain tota uunijuures vaihtoehtoa, oli hyvää! Juustoksi valitsin kevyempää 15 %  ja käytin sitä maltillisesti. Osan pizzapohja taikinan jauhoista korvasin graham jauhoilla ja leseillä. Ostin kyllä donitseja ja tein mustikkapiirakkaa, mutta en syönyt niitä, eikä tehnyt mielikään kun söin tuhdit aamupalat ja muutenkin olin asennoitunut siihen, että ei ahmimisia. Jos haluaa laihtua, pitää tehdä töitä sen eteen.
 Äiti 67 ja isä 70 v ovat mun esikuvia liikkumisessa ja terveellisessä elämisessä. Hekin ovat aikuis iällä heränneet miettimään valintoja ja ovatkin n. 10 v olleet  kasvis syöjiä ja liikkuvat edelleen runsaasti. Synttäreillekin tulivat pyörillä n. 11km matkan yhteensuuntaan. Lähdin saattamaan vanhempiani juosten. Tavoite oli juosta 6min km vauhtia eli puolimaratoonin tavoitevauhtia. Alku sujui helposti jutellen vanhempien kanssa. Juoksin heidän polkiessa n. 5 km sitten jatkoin omaan suuntaan ja vanhemmat pukinmäkeä kohti. Yksinkin sain vauhdin pysymään hyvin. Välillä kun tuntui hankalalta ja huohotutti, vilkaisin mittaria ja huomasin laukkaavani liian lujaa. 6 vauhdilla syke tuntui pysyvän hyvänä (mittarin patterit loppu.. sport traccer käytössä) Juoksin 10.5km ja keskivauhdiksi tuli 6.03.Jes! Toi antoi uskoa, ehkä mä pystyn juoksemaan 21.1km tolla vauhdilla. Eilen ainakin fiilis oli helppo ja hyvä, ei siis liian helppo ja löysä vaan sopivan vaativa tahti kuitenkin.
Tänään tuli sisko perheineen kylään. Eilenkin tarjoilin porkkanaa ja kurkkua ja paprikaa suikaleina ja tänäänkin ne meni hyvin kaupaksi vaikkei mitään dippiäkään ollut tarjolla. Popcorneja tein tänään ja niitä söin(vähän) kasvisten ja lämpimien kalkkuna juusto ruisleipien lisäksi. Muille oli valmiina ostettua apple pie omena piirakkaa ja vaniljakastiketta ja jaffakeksejä.
Tänään on ollut kaunis ja lämmin keli, mutta jostain syystä en jaksanut hyökätä ulos lenkille. Jätin sitten juoksun suosiolla väliin ja kävin vain pienellä kävelyllä 3.6km illalla. Kilsoja on kuitenkin kertynyt tälläkin viikolla yli 30 eli ei haittaa vaikka yksi lenkki jäi väliin.
Ma 7.7km lenkki sokean sarin kanssa, to aamulenkki erkun kanssa klo 6 7km ,pe  synttärilenkki suvin kanssa 7km ja la 10.5km kovempi lenkki osittain vanhempieni kanssa. Muutama kävelykin on mahtunut viikkoon, eli kivasti on treenit sujuneet.
Jatkan ruokien kirjaamista fineliin. Se tuntuu helpolta ja pystyn seuraamaan miten paljon kaloreita ja vaikka proteiinia saan päivässä kokoon. Aamupalat olen ottanut jokapäiväiseksi, enää en jätä niitä väliin, ja välillä syön kaksikin aamiaista. Veden juontia olen lisännyt paljon ja vieläkin sitä voin lisätä, light limua olen juonut vain kerran ja olen korvannut sen vissyllä. Herkkuja en ole popparien lisäksi syönyt ja välipaljoja olen lisännyt aterioiden väliin. Tästä se lähtee vähä vähältä eteneminen kohti terveellisempää arkea ja juhlaakin. Toki välillä herkkuja, mutta nyt tiukemmin kun painon pudotus on tähtäimessä.
Aurinko piristää mieltä ja antaa lisää puhtia. Treenit maistuu ja muutenkin on kiva fiilis. Oikein mukavaa uutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Lomat ja flunssa lusittu, takaisin arkeen mars!

Moikka! Täällä taas. Oli yllättävän rankkaa palata töihin joululoman ja sairastelun jälkeen. Jaksoin kyllä työt, mutta illat olin aikalailla...