Siirry pääsisältöön

paluu treeneihin ja #hyväjuoksu kirjan arvostelu ja alennus!

Terve!
Tässä suunnassakin on jo selän osalta melko hyvä tunne, mutta sitten iskikin karmea hammassärky jota nyt parantelen särkylääkkeillä ja vahvoilla antibiooteilla, että hammaslääkärissä voi tehdä mitään. Treenata olen pystynyt melko hyvin, kovaa ei pysty, mutta rauhassa kun tekee niin onnistuu. Lääkäri ja hieroja kehottivat vähentämään juoksua selän pahimman jumin ajaksi. Ekan viikon olin kokonaan juoksematta , nyt jo kevyet rauhalliset lenkit on tuntuneet hyviltä. Rapputreenit, kävelylenkit, pyöräily ja lihaskunto treenit (ei vielä täydellä teholla )on korvanneet jonkin verran juoksua ja jatkossakin aion pitää monipuolisista treeneistä kiinni.
Viime viikon treenit oli :
maanantai työmatkapyöräilyä aamulla 8km iltapäivällä siskon luokse lapsen vahdisi suoraan töistä pyörällä 3km ja illalla kotiin 9.5km. kotona vielä 15 min core treeni ja 10 min rullailu
tiistai  työmatkapyöräily yht 16km, illalla 2km kevyttä juoksua 23 min rappustreeniä eri tyyleillä ja 2km kevyttä hölkkää kotiin
keskiviikkona yht tunti kävelyä kevyesti  25 min venyttely ja 10 min rullailu
torstaina  35 min kävely ja illalla 35 min lihaskuntotreeni ja 10 min rullailu
perjantaina 1h aamukävely reippaasti ja illalla tunnin opasjuoksu Sarin kanssa
la lepopäivä
su tunnin yhteislenkki keskuspuistossa ,20 min lihaskunto ja liikkuvuustreeni. 10 min rullailu
juoksua yhteensä 22km
Huomenna hierojalle. Jatkan tällä tyylillä toistaiseksi, hammaskin on saatava kuntoon.

Sain takomorunnersin kautta luettavaksi Kirsi valastin #hyväjuoksu juoksemisen ilo kirjan.
En ole koskaan lukenut juoksuaiheisia kirjoja.  Tykkään kyllä lukea juoksublogeja ja lehtiä, mutta kirjoja en jostain syystä ole lukenut. Nyt kun tarjoutui mahdollistuus tartuin tietysti siihen. Minulla ei siis ole vertailupohjaa.
Tykkäsin kirjasta kovasti.Ahmin sen 3ssa päivässä ja palasin aina johonkin kohtaan takaisin. Kirjan kuvat on hyvät ja selkeät ja siinä on myös ohjeita esim hyppy, lihaskunto ja juoksuohjelmiin.
Kirjassa on vinkkejä ruokailuun, treenien aloittamiseen ja koostamiseen ja kehon ja mielen yhdistämiseen. Ei välttämättä konkareille pelkästään uutta tietoa , mutta selkeästi erilaisia asioita tuotu esiin mielenkiintoisesti. Kirsillä on pitkä ura juoksijana ja hänen kertomisia on helppo uskoa. Mä ainakin tykästyin kovasti tähän ja aioin uppoutua siihen uudelleenkin pienissä erissä.
Halukkaat voivat tilata kirjan kesän kampanjatarjouksella suoraan kustantajan verkkokaupasta, oheisesta linkistä -25% OVH:sta ja ilmaisella toimituksella kotiin. Kirjan hinta kotiin toimitettuna on 22,40€.


mä venyttelen vielä hetken ja lähden nukkumaan. Kivaa viikkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…