tiistai 16. maaliskuuta 2021

lauantain 4h pitkä lenkki ja valmistautuminen siihen

Moi! Täällä sitä ollaan! 
Viime viikonloppuna tuli tehtyä tän vuoden ensimmäinen pitempi juoksu . Asetin tavoitteeksi 4h ja se täyttyi.Tässä alla fiilksiä juoksuun valmistautumisesta viimeisen viikon osalta ja itse juoksupäivästä.
Sain pt Oililta ohjeet valmistavan viikon treeneihin ja ruokailuihin , muokkasin niitä kyllä vähän fiiliksen ja migreenin takia.

Ma: sunnuntai - maanantai välisenä yönä heräsin kolmelta karmeaan päänsärkyyn ja se kestikin sitten vuorokauden. Kävin lääkärissäm ja sain pahoinvointilääkkeet burana panadol yhdistelmän lisäksi ja se alkoi vähitellen lievittämään pahaa oloa. Ma ja ti meni levätessä.
Ti: illalla 40 min kevyt kehonhuolto makailun takia kipeytyneen selän vetreyttämiseen. Se tepsi, keskiviikkona selkä oli kunnossa.
Ke: Nukuin yön mainiosti, ja aamulla olo oli tosi hyvä,ja päätin tehdä core treenin. 20 min tehokas keskivartalotreeni, vähän kevennettynä migreenin uusimisen pelon takia.

Olo oli kuitenkin ihan normaali koko päivän. Iltapäivästä asti lisäsin hiilareita aterioihin . Illalla 41 min kävely 4km. Tosi hyvä olo!
To:  Jatkoin hiilarien lisäilyä .


Illalla lasten liikuntaleikkikoulun veto 45 min ja sen jälkeen oma viikon eka juoksu 5km 34 min.

Ennen nukkumaanmenoa 20 min venyttelyt.
Pe: Päivällä normaalit ruokailut, mutta enemmän juomaa niinkuin koko torstainkin. Illalla söin reilun puolikkaan pizzan.

Kylläpä maistui! Illalla 45 min rauhalliset venyttelyt.
La: Runsas aamiainen


ja pienet liikkuvuustreenit 15 min. vissyä ja smoothieta juomaksi. 
Meillä oli treffit Mian kanssa 9.30 ja startattiin juoksuun.


Juostiin hakunilan urheilupuistolta puistolan kautta tapuliin ja sieltä  töyrynummeen ja käytiin mun siskolla vessa ja vesi tauolla. Vähän eri reittiä takaisin hakunilaan. Juoksu sujui hyvin ja juttua riitti. Marika Pia ja tiina tuli 2h 15 min startin jälkeen meitä vastaan ja jatkettiin yhdessä matkaa. Ensin käytiin meillä vessassa ja huoltopisteellä.

Siitä lähdettiin juoksemaan itä hakkilaan ja sieltä sotunkiin ja meille nissakseen vessa ja huoltotauolle ja  kiertotietä takaisin lähtöpaikkaan. Juoksu tuntui kokoajan hyvältä , juttu luisti ja oli kivaa. 

Oltiin lopettamassa 31km kohdalle, mutta kun muutkin juoksivat vielä vähän, pitihän meidänkin :) Juostiin siis 32km. Hetken mietittiin , että olisi enää 10km maratoniin, mutta jätettiin se kuitenkin, jätettiin nälkää keväälle ja palautuminenkin on varmasti nopeampaa 32 kuin 42km matkalta. 32km 4h7 min.Tosi mainio testijuoksu.

Kunto on hyvä ja kestävyys kasvaa. Jaksoin tosi hyvin, eikä tullut yhtään huono olo tai totaaliväsymystä. Uskon, että viimeaikaisilla syömisilläni ja nesteen riittävällä juomisella oli osuutta asiaan. Kotona söin sipsejä (suolaa oli saatava) join vissyä ja join proteiini palautus juoman. Vähän myöhemmin söin ison annoksen lohta ja perunamuussia ja feta salaattia.

Join paljon vettä ja vissyä. Illalla mentiin yökylään siskolle ja siellä herkuteltiin ja juotiin viiniä.

Laulettiin singstaria ja tanssittiin tanssipeliä, eli oikein hyvä palautumis ilta.
Sunnuntain otin rauhassa niinkuin maanantainkin. Sunnuntaina 45 min pitkät rauhalliset venyttelyt.
Tosi hyvä mieli jäi juoksusta. Nyt rauhallisesti kroppaa kuunnellen takaisin treeneihin ja seuraava pitempi lenkki on 11.4 3h. Toukokuussa on edessä ultrajuoksu, eli siksi riittää huhtikuussa 3h lenkki. Ennen sitäkin pitkiä n 1h30 ja 2h lenkkejä.
Miten sun treenit sujuu? MItä suunnitelmia keväälle?
Nyt meen nukkumaan! Palaan pian!

1 kommentti:

  1. T.I. Titanium Bathroom - T.I. & T.I. T.I. T.I. | TITACET
    T.I. T.I.T. is a company titanium trim as seen on tv that titanium sheets develops and titanium connecting rod builds luxury titanium wood stoves products, apparel, and services for the United silicone dab rig with titanium nail States, the world and around the

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!