Lukijat

lauantai 28. helmikuuta 2015

entinen sohvaperuna,nykyinen juoksuun hurahtanut ikiliikkuja

Olin ennen totaali sohvaperuna. Kilot alkoi kertymään parikymppisenä, ja kun pyöräytin alle kolmekymppisenä kaksi poikaa, alkoi paino kohota yli 90kg.
Innostuin välillä jumpista, välillä kuntosalista, Mutta aina ne jäi kuitenkin ja palasin sohvan nurkkaan karkkipussin kanssa.
Otin itseäni  niskasta kiinni 2007 ja pudotin painoa 25kg painonvartijoiden ohjeilla ja juoksu ilon löytämisellä. Muutaman vuoden pysyin kuosissa ja sitten jäin laihiksen kesälomalle (?)ja palasin vanhoihin huonoihin tapoihin..Kiloja alkoi kertymään salakavalasti lisää ja juoksusta tuli satunnaista.
Viime vuonna lopetin hölmöilyn ja nousin sohvalta ja aloin elää terveellisemmin. Liikunta tuli takaisin elämääni ja elämäntaparemppa alkoi hyvin ja paino alkoi putoamaan. Viime vuonna aloin kirjoittamaan myös tätä blogia.
Painoa on edelleen muutama kilo liikaa  (viime punnituksessa maanantaina 67kg) mutta senttejä on lähtenyt viime vuoden alusta vyötäröltä 15 (!) ja reidestä 3cm.tosin reisi on kiinteytynyt ja lihasta tullut,mutta yläkroppaan tarvitsee töitä vielä tehdä paljon.
Nyt on tosi ihana fiilis, juoksu on ihanaa ja pienemmät vaatteet menee päälle tai vanhat näyttää paremmalta uudessa kropassa.
Eilen yllätin itseni juoksemalla aamulla ennen töitä 6km ja olo oli tosi hyvä!
ennen lenkkiä puoli seitsemän jälkeen perjantai aamuna

lenkillä fiilis oli hyvä ja ilme kirkastui!


Tänä aamuna oli kestävyyttä pintakaasulla sivustolla sovittu yhteislenkki kisahallilta. Mua jännitti valtavasti aamulla, ensimmäinen yli 18km lenkki tänä vuonna ja pisin koskaan tekemäni lenkki pitäisi tehdä.. Haluan kehittää itseäni ja siksi otan haasteita vastaan. Suunitelmissa oli 25km 7min /km vauhdeilla ja jännitin ,jaksanko. Onneksi Jaana samoilta sivuilta otti minuun yhteyttä ja sovittiin,että jos hyydytään  ootetaan toisiamme.
Lähdin autolla liikkeelle ja olin paikalla hyvissä ajoin. Porukkaa oli helppo tunnistaa, vaikkei koskaan ennen oltu nähtykään. Oltiin kisahallin aulassa ainoat juoksuasuiset .. Paikalle tuli Sami(joka järkkäsi testilenkin)  Jussi, Marjukka, Eleonoora .Jaana ja minä- Juoksenneltiin uutta hcm reittiä, onneksi muut, varsinkin eleonoora oli tietoisia reitistä.. Mä oisin eksynyt alkumetreillä. Aivan mahtavaa oli juosta uudessa kivassa porukassa, ja toisaalta tuntuu kuin tuntisi muita, kun ollaan samoilla juoksu sivuilla pyöritty ja itsestämme jotain kertoneet siellä. Puhetta riitti ja vessa taukoja pidettiin muutama. Marjukalla oli ollut flunssaa ja hän vähän jäi välillä,mutta aika hyvin jaksettiin kaikki. Jussi ja Marjukka lähtivät puolessa välissä omaa reittiä,  Jussilla oli menoa ja Marjukan lapsi sairaana kotona, kiva kun olivat mukana osan lenkistä, aina on kiva nähdä uusia ihmisiä. Neljä meistä jatkoi koko lenkin. Siljan  terminaalin kohdilla tuli puoli maratoni täyteen ja tuuletuket minulta! Enkka oli syntynyt. Välillä lauleskeltiin väinämöistä samin kanssa (kalevalan päivä)  ja jossain vaiheessa Sami kyseli musiikkiaiheisia tietokilpailu kysymyksiä.. Mä olin muuten aika hyvä.. Oli hauskaa kun oli muuta ajateltavaa, ei tuntunut matka pitkältä! Uudet maisemat myös tekee terää,, oli kiva juosta keskusta tuntumassa ja osittain meren äärellä,kaunista oli!
Hyvin jaksoin ja uusi pituus ennätys lenkeissä on 26km! Loppuporukka pysyi hyvin kasassa ja reilu 3 tuntia meni! 
Sohvalle palaan vain  hetkittäin , mutta vanhoja tapoja en ota takaisin.. On tää liikkuminen vaan niin kivaa!!!!!

4 kommenttia:

 1. Mahtava lenkki ja fiilis!! Hyvä Merituuli, huippua! :)

  VastaaPoista
 2. jesss!kiitos! fiilis on vieläkin tosi hyvä!

  VastaaPoista
 3. Hyvä pitkis! Löysin tämän blogisi vasta eilen, kun kerroit siitä. Olisi kiva kuulla tarkemmin tuosta painonpudotusprojektista. Oikeaoppinen ruokailu on ainakin itselleni haastavaa, kun liikun niin paljon. Voisitko vaikka kertoa tyypillisestä päivästäsi, mitä syöt päivän aikana, kun on juoksupäivä? Ja jos on lepopäivä, syötkö eri tavalla? Kiitti!

  t. Jaana A.

  VastaaPoista
 4. oli tosi kivaa! jos selaat tätä blogia alkuun viime vuoden alussa kerroin ruokailuista enemmän. voisin kyllä tehdä postauksen tän hetkisistä syömisistäkin,hyvä idea! tulee siis pian sellainen kirjoitus!
  ja lähdetään joskus jaana uusiksi yhteislenkille vai mitä?

  VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!

huh mikä reissu! Helsinki City Double

Moi! Täällä sitä ollaan, muina ultrajuoksijoina. Hitto, mä tein sen! Juoksin eilen 63.3km! Tässä rapsaa eiliseltä, se on varmasti sekava ja ...