Siirry pääsisältöön

juoksutreenejä eri tavoilla

Viikonlopun jälkeen olin jotenkin poikki ja pidin maanantaina lepopäivän, vaikka oli tarkoitus juosta. Oon kuitenkin opetellut kuuntelemaan kroppaani (vaikka en siinä aina hyvin onnistukaan) ja tiedän että sitä ehtii sinne lenkille myöhemminkin. Käytiin kuitenkin pieni 4 ja puolen kilsan lenkki kävelemässä kaverin kanssa niin tuli itellekin parempi fiilis kun tuli jotain tehtyä.
Tiistaina oli vuorossa yleisurheilu, jota mä oon  alkanut odottaa joka viikko. Se on tosi kivaa ja tuo juoksutreeneihin mukavaa vaihtelua.
Juoksin treeneihin reilut 2km ja oli mukava lämpö kropassa kun lähdettiin porukan kanssa puolen tunnin hölkälle ulos. Sisällä oli sitten vuorossa ylämäkijuoksua ja tekniikkatreenejä mäkeen. Pikku tauon jälkeen juostiin melko matalilla aidoilla aita juoksua (ei oo ihan helppoa sekään) ja harpottiin ihan matalien aitojen yli yms hauskaa ja uutta.
Mun koivet oli ihan loppu kun lähdin juoksemaan kotiinpäin ja puolentoista kilsan jälkeen päätinkin kävellä loppumatkan kotiin. Suihkun jälkeen tein pienet venyt, mutta väsähdin niin totaalisesti, että isommat venyttelyt jäi (taas) väliin.
Aamulla oli kuitenkin hyvä olo eikä eilinen tuntunut missään. Töissäkin päästiin ulos kun ei satanut ja päivä sujui aika nopeasti.
Illalla lähdin juoksemaan rauhallista lyhyttä lenkkiä, mutta päätin kuitenkin tehdä hölkkäämisen ohella eri pituisia ja kovuisia vetoja. Aloitin kahden lyhtypylvään välin kovilla vedoilla ja välissä kävelin 2 väliä. Näitä tein 4 kertaa ja siirryin rauhaisaan hölkkään. Hölkättyäni jonkin matkaa tein reilun minuutin kiihtyviä vetoja minuutin kävelyillä näitä 3 ja taas hölköttelin rauhallisesti. Loppumatkasta juoksin kiihtyvästi mäen ylös  ja kävelin vähän ja siirryin hölkkään josta lopulta tein vielä minuutin kiihtyvän vedon ja kävelin kotiin. Hikinen ja mukava treeni yht 7km ja keskivauhdiksi tuli 6.5min km.
Tänään maltoin venytellä paremmin, nyt on huippufiilis!

Huomenna tai pe pitäis tehdä rauhallinen n.8km,mutta jos en jaksa en ota stressiä. Oon nimittäin lupautunut lähtemään lauantaina 25km yhteislenkille keskustasta olympiastadionilta. Koskaan en oo niin pitkään juossut ja vauhtikin on melko kova, n 7min/km eli mulle ja noin pitkään lenkkiin aika kova. Mutta aina pääsee hyppäämään bussiin jos ottaa koville. Yksi nainen ilmottautui juoksemaan mun kanssa samaan tahtiin,ettei muitten kovempien tarvitse lyllertää meidän kanssa.

Huomenna on aamuvuoro ja sovin meneväni katsomaan siskon poikia.
Kivaa loppuviikkoa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…