Lukijat

maanantai 24. elokuuta 2015

paluu maanpinnalle , kohti uusia tavotteita

Fiilis on ollut mainio kokoajan maratonin jälkeen. Ihan kokoajan en viitsi enää pölistä maran kulusta, pientä kyllästymistä on huomattavissa varsinkin perheellä.
Jalat on osoittautuneet ystävikseni. Ne eivät pettäneet nytkään. Kävelin kuin ankka sunnuntain. Venyttelin ja rullailin kevyesti. Maanantaina olin jo melko hyvässä kuosissa ja vesijuoksu ja kävely teki terää. Pidättäydyin kuitenkin juoksulenkeiltä, koska olin lukenut, että jalkojen pitää antaa palautua kunnolla ison rasituksen jäljiltä. Mitään pitkää sairastelutaukoa en oman tyhmyyden vuoksi halunnut. Kävelyt on osoittautuneet mulle tärkeäksi osaksi maralle valmistautumisen viimeisillä viikoilla ja nyt palautumis viikoilla.
kompressiosäärystimet on olleet isossa osassa palautumisessa.

käveltiin kaverin kanssa bisajärvelle ja siellä pieni kierros eli yht. 10km.
Tiistaina 18.8 käveltiin kaverin kanssa 10km lenkki bisajärvelle ja osittain metsässä kulkenut reitti teki hyvää jaloille. Pystyttiin pitämään reipas 6km tuntivauhti.
Keskiviikkona käveltiin rauhaisa 5km ja päätin lähteä kokeilemaan hölkkää. Pieni 3km rauhallinen hölkkä tuntui mukavalta, jalat oli vielä tukkoiset, mutta jo paremmat.
Perjanatina lähdin aamulenkille ennen 9 alkanutta työvuoroa. IHANAA! Jalat toimi hyvin ja mieli sai mitä oli halunnut, juosta. 6.5km 39min eli reippaasti ne jalat vei. Yllättävänkin reippaasti, mutta en pidätellyt kun hyvältä tuntui tuo 6.04min km vauhti.

Olen ihmetellyt nopeaa palatumistani. Kaikki on sujunut hyvin. Kaipasin juoksua pari päivää, mutta maltoin kuitenkin palata rauhassa juoksun pariin.
Seuraava tapahtuma on jo lauantaina , midnight run. Ajattelin ennen maraa, että en pysty sitä varmaan juoksemaan, mutta kyllä nyt tuntuu niin hyvältä, että kyllä se 10km lähtee. Tuskin ennätystä lähden tekemään, mutta tavoitteena tunnin alitus miinkä ei pitäisi vaatia kauheaa raastamista. 56 ja risat on ennätys ja olin ajatellut 55min tavoittelu, mutta kun juoksin juuri ekan maran, otan midnight runin kovana treeninä paria viikkoa ennen tallinnan puolikasta.
käytiin äidin(kuvassa) ja isän kanssa sauvakävelyllä hartolassa mökkimaisemissa la aamuna. 8km.


tein lauantaina mökkijumppaa pihalla yli tunnin, hypin vauhditonta pituushyppyä ilman ja kahvakuulien kanssa, tehtiin myös äidin kanssa erilaisia hyppyjä ja käsiliikkeitä

su aamuna 8km lenkki. eka kilsa rauhassa kolme kilsaa mahdollista 10km kisavauhtia eli alle 6min km ja sitten taas rauhallisemmin. vauhti pysyi kuitenkin hyvänä kokoajan ja tuntui mainiolta. 8km 49.min
Tässähän se aika on taas mennyt ja juoksuun on taas päästy kiinni ja tuntuu melkein normaalilta jo ehkä jos oikein kaivaa, vähän väsyneemmiltä ja kireämmiltä tuntuu jalat, mutta mielestäni melkein tavalliset jo.
Vähän treeniä lauantaita varten, ei kummemmin, annetaan jalkojen lepäillä ainakin pari päivää.
Midnight runissa oin viimevuonna ja se oli ihana tapahtuma, siksikin sinne hauan mennä nauttimaan.
Nyt lähden töihin. Mukavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Helsinki City Double Kuukauden päästä, olenko valmis?

Moi! Täällä ollaan taas! Viikko hujahti vauhdilla. Treenit on sujuneet hyvin, mutta niistä tarkemmin huomenna tai maanantaina kun vedän vi...