Lukijat

maanantai 2. marraskuuta 2015

laktaattitestit ja marrasputken aloitus

Mä pääsin laktaattitesteihin koekaniiniksi lauantaina. Ontrailissa minne kirjaan harjoitukseni huuteli eräs mies joka opiskelee liikunta alaa. Hän halusi kokeilla laktaattitestien tekemistä. Koskapa mulle ei ole koskaan testejä tehty, menin innoissani lauantaina liikuntamyllyyn.
Tarkkaan en tiedä miten ja mitä tossa mitattiin.. mutta siinä määritettiin sykerajat joiden mukaan ois tarkoitus alkaa treenaamaan, että kunto ja ajat paranis.
Olin laittanut juoksuenkkani testaajalle ja hän oli asettanut mulle 6x 1000m ajat.
Lähdin juoksemaan 8.34 vauhdilla valojäniksen(punainen valo joka syttyi radan vieressä.) perässä. Se oli hidas ja rauhaisa tahti ja vähän haastavaakin laahustaa hitaasti perässä. 1000m jälkeen sanoin sykkeen (145) ja testaaja otti sormenpäästä verta ja liuskalla katsoi laktaattiarvon, sitten vettä ja takaisin radalle. Yksi minuutti yht taukoa ja kovempaan vauhtiin. toka tonni 7.30 vauhdilla 154 syke. 3.s tonni 6.40 ja syke 174  4 tonni oli jo haastavmpi ja syke 184 5 tonni 5.27 ja syke 193 ja vika 6 tonni oli kova 4.53 vauhtia ja 203 syke.Huh Huh. Ihan kiva kokemus vaikka tunsi juosseensa.
Aerobinen kynnys 6.21 ja syke 178. Anaerobinen kynnys 5.40 syke 189..maksimi 4.53 syke 203. Aika kovat sykkeet , mutta hyvä oli saada rajat ja osviitta millä sykkeillä kannattaa juosta. Oon juossut aika oikeilla vauhdeilla, tosin saan melko kovaa juosta pk tasollakin ja vk eli vauhtikestävyys on  aika kovaa juoksua..


Aloitin eilen marrasputken jossa olin viime vuonnakin. Juoksen joka päivä vähintään 25min ja vauhdilla ei ole väliä. Nyt kasassa on kahdelta päivältä, 11.5km. Viime vuoden marrasputkn saldo oli 226km juoksua kuukauden aikana. Tänä vuonna yritän saada 250km kasaan...saa nähdä, se on aika paljon. Katellaan, stressiä en ota. Tän päivän pikku lenkki 29 min oli eka lenkki jossa katselin sykkeitä tietäen rajani. Keski vauhti oli 6.3 ja syke 166. Helppo ja ihana lenkki.
Illalla kävin vielä siskon kanssa pelaamassa squashia puoli tuntia. Hauskaa hommaa ,vaikka ei sitä kovin hyvin osatakaan. Hiki virtasi ja nauru raikasi, meidän peli on vähän erilaista kuin oikea mistä meillä ei ole hajuakaan..Ainakaan säännöistä yms. Kunhan läiskitään palloa seinään ja yritetään osua toisen lyönteihin.
Uusi viikko ja kuukausi alussa. Tästä se lähtee taas! Hauskaa viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

huh mikä reissu! Helsinki City Double

Moi! Täällä sitä ollaan, muina ultrajuoksijoina. Hitto, mä tein sen! Juoksin eilen 63.3km! Tässä rapsaa eiliseltä, se on varmasti sekava ja ...