perjantai 27. toukokuuta 2016

paluu treenenihin kohti seuraavia tavotteita ja uusia jänniä juttuja

Moi!
Hcr 2016 oli ja meni. Palauduin melko nopeasti, vaikka reissu ei ollutkaan helpoimmasta päästä.
Tiistaina oli päiväkodilla kevät juhlat ja pääsin aikaisin kotiin ennen illan juhlia. Kävelin pienen päivälenkin  25 min ja jaksoin hyvin illan hulinat. Illalla vielä Kairen ja Susannan kanssa lenkkeilyä kävellen.52 min ja 4km.
Juhlista alkoikin loma ja keskiviikkona pojan koulupäivän jälkeen startattiin auto kohti hartolaa ja mökkiä. Vanhempani olivat jo siellä ja mies tuli illalla moottoripyörällä. Isompi poika jäi kotimieheksi tyttöystävän kanssa. Illalla käytiin  äidin kanssa sauvakävelyllä 1h2min 6km. Kiva ja reipas lenkki.
To aamu valkeni kauniina ja lämpimänä ja lähdimme äidin kanssa juoksulenkille. Juoksin tasaista rauhaisaa tahtia, oli eka hölkkä hcrn jälkeen. Äiti juoksi omaa intervalliaan eli jäi välillä ja spurttasi kiinni ja taas samaa.. Tosi ihana lenkki1h 13 min 10km . Vietettiin ulkona paljon aikaa ja oli siihen sopivan lämpimät ja kauniit kelit.


tehtiin äidin kanssa kahvakuulajumppaa pihalla auringon paisteessa lenkin jälkeen
Pe aamuna sain houkuteltua miehen pyörällä kirittämään ja tein reippaamman lenkin. Hölkkäsin alkuun ja loppuun ja 5 km menin kovempaa.yhteensä 7km 40.57min.


Mukavasti rullasi ja jalat oli jo hyvät ja toimivat. Tultiin illalla kotiin ja lepäiltiin kotona ihanan mini loman jälkeen.
Lauantaina oli vuorossa pieni sauvakävely yksin ja myöhemmin reipas kävely Susannan ja Kairen kanssa. Illalla pari siideriä Susannan ja Kairen kanssa ja ajoissa nukkumaan , koska aamulla piti herätä hyvissä ajoin.
Heräsinkin ajoissa ja söin rauhassa aamiaista ja join kahvia. Vanhempani hakivat minut yhdeksän aikaan ja mentiin äidin kanssa hakeman numerolaput nikinmäkihölkkään.

Lähdettiin toisessa lähdössä eli hölkkäporukassa ja hölkättiin yhdessä vajaa pari kilsaa ja sitten lähdin omaa reippaampaa. Tarkoitus oli kuitenkin pitää tunne helppona ja hyvänä. Reitti oli melko tasainen ja kiva. Tapahtuma oli pieni ja aika yksin sai taivaltaa. Alitin tunnin, mikä oli ihan hyvä, enkkaa en lähtenyt hakemaankaan. Äiti juoksi 1h 13 , aika mainiosti 67v ekassa lappujuoksussa.
Maanantaina aamulla kävin ravintoneuvojaa tapaamassa ja todettiin, että aikataulussa ollaan. Painoa on pudonnut 3.5kg eli puolitoista kiloa ja reilu kuukausi aikaa. Fiilis elämäntapa remontista on hyvä ja olen jo opetellut uusia tapoja ja ruokailu rytmitys tulee kuin itsestään, samoin veden juonti. Menin myös hierojalle hoidattamaan kireitä jalkoja ja pakaraa. Illalla käveltiin Susannan kanssa hakunilan urheilupuiston mäkisissä maisemissa vajaa 8km ja löydettiin matkalta uusi kuntoilupiste jossa tehtiin muutamia harjotteita.

Tiistaina oli taas arkeen paluu ja työpäivä. Ilaalla Kairen ja Susannan kanssa sama lenkki kuin maanantaina ja pienet kuntoilut.
Tällä viikolla on ollut lämmin. Teinkin juoksulenkit aamulla ennen töitä. Keskiviikkona heräsin ajoissa ja tein mukavan aamulenkin 6.6km ja 46 min. Ehdin hyvin vielä tekemään lihaskuntotreenin treenaa kotona. comissa jota kokeilen viikon ilmaiseksi.
Torstaina tein aamulenkin reippaammin radalla hakunilassa. Hölkkäsin kentälle ja siellä tein 4x 400m rennon kovaa, ei siis täysillä ja 200m hölkkä palautukset.  Kotiin juoksin rauhassa ja kieroteitä, että sain yli 5k saldoksi. 36.2 min ja 5.8km. Aamulenkit on ihania! Varsinkin nyt kun on valoisaa ja lämmin jo aamusta on helppo herätä aiemmin ja startata lenkille ennen töitä. Suihkun ja aamiaisen jälkeen on kiva fiilis mennä töihin ja olo on energinen. Nyt kun on lämmin , on ilmakin viileämpi aamulla ja sekin on hyvä juoksun kannalta.
Sain tällä viikolla yhteydenoton ylen toimittajalta. Hän oli lukenut blogiani ja haluaa haastatella minua radioon. Wautsi minua! Hän soitteli minulle eilen ja sovittiin juoksutreffit ensiviikon maanantaille. Hän haluaa jutella kanssani ennen ja jälkeen lenkin. Voin kuulemma olla esikuva ja malli monelle ihmiselle ja saatan vaikka pystyä innostamaan aloittamaan liikunnan. Olen kuitenkin itse juossut vasta pari vuotta ja muuttanut elämäntapoja samalla. Niin siistiä! Radio suomessa alkaa syksyllä naisille suunnattu terveys ohjelma jonka liikunta osiossa olen minäkin sitten mukana.
Treenit kohti hhm puolimaratonia 11.6 on siis hyvällä mallilla. On intoa ja puhtia ja juoksu kulkee. Yritän myös huoltaa kehoa paremmin ja venyttelen ja teen lihaskuntoa kotona. Ensi viikolla on tunnin hieronta ja uskon jalkojen olevan jo paremmat, joka kerta on tuntunut helpommalta.
Lauantaina Sarin oppaaksi espoon iltajuoksuun 7km matkalle ja sunnuntaina naisten 10 , työkaveri teloi jalkansa ja sain hänen osallistumisen.
Ihanat ilmat , lämpö, vehreys ja valo tekee todella hyvää !! Mä ainakin nautin täysin siemauksin.
Mukavaa viikonloppua!  Onko suunnitelmia viikonlopulle?

2 kommenttia:

  1. Ihan mahtavaa, onnea radioon pääsystä! Eiköhän sun energiasta ja innosta riitä muidenkin motivaattoriksi :) Luin muuten tuossa alussa että kävelit "pienen päivälenkin 25 km", näköjään menee jo kilometrit ja minuutit sekaisin :D

    VastaaPoista
  2. Joo, ihan niin reipas en ole että 25km olis pieni lenkki.. oon tosi innoissaan radio jutusta! Hyvät viikonloput sullekin!

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!

kohti maratonia ja sen yli! (wihan kilometrit 2018)

Moi! Täällä sitä ollaan muina ultranaisina... Juoksin kuin juoksinkin eilen ensimmäisen ultrajuoksuni Tampereella Wihan kilometreillä  tästä...