Siirry pääsisältöön

pientä jännitystä ja viimeisen viikon suunnittelua, hcm 2016

Moi!
Nyt alkaa taas jännittää. Viikon päästä on siis vuoden jännittävin koitos, hcm Helsinki city maraton. Viime vuonna juoksin ekan kerran maratonin, just samaisessa tapahtumassa. http://juoksujalkavipattaa.blogspot.fi/2015/08/arkealomaa-ja-hcm-maratoniin.html tuolta voit kurkata viime vuoden tunnelmia valmistautumisesta.
42km on pitkä matka. Niin pitkä ja pelottavakin, etten pari vuotta sitten olisi uskonut koskaan sitä juoksevani. Nyt olen menossa toiselle kokonaiselle ja jännittää kyllä muttei pelota, ei se matka tapa vaan vauhti. Vauhtia olen yrittänyt miettiä. Viime vuonna juoksin maratonin aikalailla puolimaraton treenin pohjalta. Helmikuussa olin juossut kerran 25km mutta muuten en yli 22km. Hyvin jaksoin, pidin vauhdin rauhallisena ja kun oli eka maraton, ajalla ei ollut väliä vaan maaliin pääsyllä. Haaveilin viiden tunnin alituksesta ja 4.53 oli kyllä tosi hyvä aika mulle tuolloin.Nyt oon treenannut paljon ja maratonia silmälläpitäen. Olen juossut toukokuussa ja kesäkuussa puolikkaat(enkat kummassakin) ja heinäkuussa jänisjuoksu Keuruulla, siellä en juossut omaa kovaa vaan tasaista hyvää treeni vauhtia. Yhden 25km kilometrin lenkin juoksin Tiinan kanssa pari viikkoa sitten. Muuten olen juossut kesällä 28-55km viikkoja. Olen myös ottanut treeniohjelmaan venyttelyjen lisäksi säännölliset lihaskunto treenit kehonpainoilla. Heikot lihakset aiheuttaa kremppaa sinnetänne. Hiit treenit on nyt tän hetken suosikki treenejä, 4-6 lihaskunto/hyppy/liikkuvuus liikettä 20 sekuntia tms ja 4-5 kertaa sarja.hiki lentää ja tulee tehtyä punnerruksia ja ¨kyykkyjä ja vatsoja. Teen lisäksi jalkatreenejä hyppytreenejä ja muita oman kehon painoilla tehtäviä treenejä.
Olen asettanut tavoitteeksi 4.45 Haaveilen sen alituksestakin hyvänä päivänä. Toki kaikki alle 4.53 on ennätys ja tyytyväinen pitää olla. https://www.mcmillanrunning.com/ olen laskenut tuolla olevalla laskurilla maraton aikaani. kympin ennätyksellä laskuri antoi huiman 4.12 ajan johon en todellakaan tähtää. Puolimaratonin ajalla antoi 4.22 ajan. En silti uskalla lähteä repimään liian kovaa. Alun kova vauhti voi kostautua matkalla. Maraton on muutenkin kova ja pitkä matka, pitää olla itselleen armollinen vaikkei pääsisikään tavoitteeseen.
Kivalta silti tuntuu valmistautua maratoniin. Jännitys ja perhoset vatsassa kuuluu asiaan. Tänään on viimeinen pitempi lenkki, takomorunnersin yhteislenkki hakunilan urheilupuiston parkkipaikalta klo 17.00.  Juostaan rauhassa noin 12km. Huomenna aamulla mennään Erkun kanssa n. 40 min aamulenkille kello 6. Menen töihin 8.40 eli ehdin hyvin käydä suihkussa ja syömään aamiaisen ennen sitä. Tiistaina on juoksuliikkeen pop up treenit pirkkolassa jonne olisi tarkoitus lähteä street teamin porukan kanssa.Sitten yksi lyhyt lenkki ja kehonhuoltoa . Tankkaus alkaa huomenna, se on ollut minulle vaikeaa tän kevyemmän ruokavalion ollessa kuvioissa.  Mutta tiedän sen olevan tärkeää ja panostan siihen. Urheilujuomaa kannan mukana töissäkin. Loppuviikosta paluu normaaliin ruokavalioon. Tässä siis suunnitelmia viimeiseen viikkoon. Toiv kaikki menee hyvin valmistautumisessa ja tietty itse maraton myös. Menen muuten maraton aamupäivällä siskon kanssa siskonpoikien kaveriksi minimaratonille. On varmaan kiva mennä 7 ja 1,6v poikien kanssa mukavaan hulinaan, ei ehkä muista jännittääkään.
Hauskaa uutta viikkoa!!!
 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…