Siirry pääsisältöön

kausi ohi, mitä nyt?

Moi!
Takomorunnersin Sini-Marja heitti blogi haasteen ilmoille. Päätin tarttua siihen . Eli miten syksyn tultua ja talvea odotellessa treenit muuttuu, vai muuttuuko?
Mulla on kausi sujunut hyvin, pieniä vastoinkäymisiä lukuunottamatta . 10km , puolikkaalla ja koko maratonilla on ajat parantuneet ja ensimmäinen jänisjuoksu ja polkujuoksukisa on takana onnistuneesti. Mitä nyt sitten?
Aloin haaveilla tallinnan keskeytyksen jälkeen kaarinan puolimaratonista, mutta nyt olen flunssassa ja se olisi jo tulevana viikonloppuna. Muutenkin aloin tulemaan siihen tulokseen, että puolikkaat ja kokonaiset enkka mielessä jää ensi vuoteen... Eihän sitä tietty tiedä , mutta nyt näyttää siltä.
Aktian talvijuoksu sarja juostaan joka kuun puolessa välissä marraskuusta-maaliskuuhun. Sinne olisi tarkoitus mennä, ainakin joihinkin. Siellä voi juosta 10km tai 5km. Se juostaan tossa ihan mun nurkilla, joten matkakaan ei ole este. http://www.ku-58.fi/kilpailut-ja-tapahtumat/aikuisten_kilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/
Muuten treenit on vielä auki. Juoksut jatkuu, vähän ehkä rennommin ja vähemmän suunnitellusti, noin 2-4 lenkkiä viikossa. Marraskuussa tosin ajattelin yrittää marrasputkea, johon olen osallistunut jo kahtena vuotena. Siinä on tarkoitus juosta joka päivä vähintään 20min lenkki. Lenkkejä voi myös kerätä ja juosta monta päivässä. Se sopii mulle hyvin, koska marraskuussa helposti alkaa kyllästyttää ja olisi helppo lötkähtää sohvalle, mutta marrasputki kannustaa juoksemaan edes pikku lenkin päivässä.
toissa vuoden marrasputkesta..heijastinliivi tulee olemaan taas tärkeä
Kuntosalin aloitus on ollut mielessä jo jonkin aikaa, ja nyt se on tullut ajankohtaiseksi. Otan kuukausi kortin hakunilan uimahallin salille, koska se on lähellä ja hyvä sali ja siellä voi käydä myös uimassa ja vesijuoksemassa samalla kortilla. Se on myös siitä hyvä, että ei velvoita vuodeksi kytkykauppaan tms , vaan voi pitää tauon kun haluaa. Uimista olen miettinyt ottaa enemmän vaikka viikottaiseksi harrastukseksi, mutta pitäisi mennä uintitekniikka kurssille, koska mun sammakkotyylillä tulee niska kipeäksi. Salille nyt ainakin menen ja otan tavoitteeksi käydä siellä 2-4krt viikossa. Tarvitsen voimaa jalkoihin ja takapuoleen, se tuli selväksi viimeistään Helsinki city traililla. Yläkropan kunnosta puhumattakaan.. Ongelma alueita on siis runsaasti ja aionkin ottaa melko kattavan ohjelman salilla. Salilla voi välillä myös juosta, koska siellä on juoksumatot.
Kehon huoltoa jatkan ja yritän myös lisätä.
käytän usein kehonhuollossa erilaisia palloja ja pilatesrullaa yms..
Terveelliset elämäntavat on jo melko hyvin hallussa, paremminkin voisi mennä, eli siihen panostan edelleen. Puolen vuoden karkkilakko päättyi viime viikolla, mutta maltoin ottaa tosi rauhassa ilman ahmimista ja se onnistui hyvin. Seuraava karkkipäivä on marraskuussa. Muutenkin herkuttelen maltilla, eikä mitään övereitä ole tullut.
Juoksut jatkuu siis fiiiksen mukaan nyt ja alkuvuodesta alan katsoa tarkempia treenejä kun ensivuoden kisat valikoituu.
Kesällä piti kokeilla uutta lajia, mutta en saanut aikaiseksi.. jospa talvella kokeilisi jotain.. Ehdotuksia?
Tässä vielä vähän raakileita ajatuksia loppusyksyyn ja talveen... Onko sun suunnitelmat jo selvät vai menetkö fiiliksellä?
Palaan taas!

Kommentit

  1. Mennäänkö yhdessä uimaan joku kerta? Voin yrittää opastaa tekniikassa. 😊

    VastaaPoista
  2. joo,todellakin!!!sovitaan joku aika ;)

    VastaaPoista
  3. Lähdetkö mukaan #oivalluksia-haasteeseen? http://sinneminnelenkkaritvie.blogspot.fi/2016/11/oivalluksia.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

mä meen toukokuussa naisten kympille, haluaisitko sä lähtee ? (arvonta)

Moikka taas! Palasin jo nyt kun sain  takomorunnersin ja naistenkympin yhteistyön takia arvottavaksi naisten kympille kaksi osallistumista. Eli yksi onnekas voittaa osallistumisen itselleen ja kaverilleen/äidilleen /tyttärelleen.
Oon itse menossa siskon kanssa kävelemään. Oon hänen henkilökohtainen treenarinsa ja tsemppari.
Nyt kerkeisi vielä houkuttelemaan kaverin joka tarvitsisi piristystä tai vaikka pientä houkuttelua liikuntaan. Tai onko sulla joku kaveri jonka kanssa käytte kävelyillä tai hölkällä ja naisten kymppi ois siihen just sopiva  reilun kuukauden päästä?
Naistenkymppi on tosi kiva hyväntuulen tapahtuma. Nykyään kaksipäiväinen , lauantaina hyvinvointipäivä
http://www.naistenkymppi.fi/hyvinvointipaiva
Lauantain hyvinvointipäivä on sunnuntain Naisten Kympin osallistumismaksun maksaneille ilmainen (osallistuminen Naisten Kymppi -rannekkeella). Muille koko päivän luentoihin ja kokeilutunteihin oikeuttava osallistumismaksu on 5 euroa. Pääsy tapahtuma-alueelle yhteistyökumppanei…

mieli ja kroppa muutoksessa, minun polkuni terveelliseen elämään

Moi! Ajattelin ryhdistäytyä ja yrittää päivittää blogia vähän useammin kuin viimeaikoina. Elämä pyörii entiseen malliinsa, liikuntaa on mukana sopivassa määrin. Yritän tosiaan opetella kropan tuntemuksien kuuntelua, se on ollut minulle vähän vaikeaa. Koen helposti huonoa omaatuntoa tai syytän itseäni laiskottelusta yms jos en teekään itselleni lupaamaani 4 treeniä viikossa tai jos syönkin pussin karkkia vaikka vielä ei ollutkaan karkkipäivä.Ajattelin kertoa mistä tähän on tultu ja miksi vieläkin tuntuu vaikealta hellittää
Olen kertonut tästä aiheesta jo aiemminkin ,mutta ajattelin porautua vanhaan minääni vähän syvemmälle kuin ennen.
Olin lapsena liikkuvainen ja ehtivä, harrastin paljon monenlaista baletista yleisurheiluun ja discotanssista rytmiseen voimisteluun jos liikuntaharrastuksia listataan. Kaikessa on vaan ollut se sama juttu, kyllästyin helposti ja siihen se sitten tyssäsi. Balettia harrastin 5 vuotta , se onkin ainoa pitempi harrastukseni,muita olen harrastanut vain kauden …

aurinkoa , rakeita ja lämmintä tunnelmaa; kormu run 2017

Moi! Nyt on kausi avattu! Eka virallinen puolimaraton on juostu.Juostiin Tiinan kanssa takomorunnersin edustajina kormu runissa lopella kormun kylällä järjestetyssä pienessä tapahtumassa.
Tässä raportti juoksusta.
Lauantai aamu valkeni puolipilvisenä. Osaan taivaasta alkoi kerääntymään mustia pilviä kun starttasin auton vantaalla klo 8.45. Ajelin sipooseen Tiinan luokse jossa jännäpissalle  jonka jälkeen hypättiin Tiinan autoon ja auton nokka kohti kormun kylää lopelle. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ,jätettiin auto pellolle tehdylle parkkipaikalle heinäpaalien viereen ja käveltiin pientä polkua pitkin kormun koululle joka oli tapahtuman keskipiste.
Haettiin numeroliivit ja ruisleivät kisakansliasta ja suunnattiin yhteen luokkaan tehtyyn pukuhuoneeseen. Jonkin verran naisia oli vaatteiden vaihdossa ja vaihdettiinkin muutamien kanssa innokkaita ja jännittyneitä ajatuksia lähdön lähestymisestä.Vaihdettiin vaatteet ja kiskoin melko pientä kokoa olevan numeroliivin päälleni takin päälle, t…