Lukijat

torstai 20. lokakuuta 2016

kausi ohi, mitä nyt?

Moi!
Takomorunnersin Sini-Marja heitti blogi haasteen ilmoille. Päätin tarttua siihen . Eli miten syksyn tultua ja talvea odotellessa treenit muuttuu, vai muuttuuko?
Mulla on kausi sujunut hyvin, pieniä vastoinkäymisiä lukuunottamatta . 10km , puolikkaalla ja koko maratonilla on ajat parantuneet ja ensimmäinen jänisjuoksu ja polkujuoksukisa on takana onnistuneesti. Mitä nyt sitten?
Aloin haaveilla tallinnan keskeytyksen jälkeen kaarinan puolimaratonista, mutta nyt olen flunssassa ja se olisi jo tulevana viikonloppuna. Muutenkin aloin tulemaan siihen tulokseen, että puolikkaat ja kokonaiset enkka mielessä jää ensi vuoteen... Eihän sitä tietty tiedä , mutta nyt näyttää siltä.
Aktian talvijuoksu sarja juostaan joka kuun puolessa välissä marraskuusta-maaliskuuhun. Sinne olisi tarkoitus mennä, ainakin joihinkin. Siellä voi juosta 10km tai 5km. Se juostaan tossa ihan mun nurkilla, joten matkakaan ei ole este. http://www.ku-58.fi/kilpailut-ja-tapahtumat/aikuisten_kilpailut/aktia_maantiejuoksu_cup/
Muuten treenit on vielä auki. Juoksut jatkuu, vähän ehkä rennommin ja vähemmän suunnitellusti, noin 2-4 lenkkiä viikossa. Marraskuussa tosin ajattelin yrittää marrasputkea, johon olen osallistunut jo kahtena vuotena. Siinä on tarkoitus juosta joka päivä vähintään 20min lenkki. Lenkkejä voi myös kerätä ja juosta monta päivässä. Se sopii mulle hyvin, koska marraskuussa helposti alkaa kyllästyttää ja olisi helppo lötkähtää sohvalle, mutta marrasputki kannustaa juoksemaan edes pikku lenkin päivässä.
toissa vuoden marrasputkesta..heijastinliivi tulee olemaan taas tärkeä
Kuntosalin aloitus on ollut mielessä jo jonkin aikaa, ja nyt se on tullut ajankohtaiseksi. Otan kuukausi kortin hakunilan uimahallin salille, koska se on lähellä ja hyvä sali ja siellä voi käydä myös uimassa ja vesijuoksemassa samalla kortilla. Se on myös siitä hyvä, että ei velvoita vuodeksi kytkykauppaan tms , vaan voi pitää tauon kun haluaa. Uimista olen miettinyt ottaa enemmän vaikka viikottaiseksi harrastukseksi, mutta pitäisi mennä uintitekniikka kurssille, koska mun sammakkotyylillä tulee niska kipeäksi. Salille nyt ainakin menen ja otan tavoitteeksi käydä siellä 2-4krt viikossa. Tarvitsen voimaa jalkoihin ja takapuoleen, se tuli selväksi viimeistään Helsinki city traililla. Yläkropan kunnosta puhumattakaan.. Ongelma alueita on siis runsaasti ja aionkin ottaa melko kattavan ohjelman salilla. Salilla voi välillä myös juosta, koska siellä on juoksumatot.
Kehon huoltoa jatkan ja yritän myös lisätä.
käytän usein kehonhuollossa erilaisia palloja ja pilatesrullaa yms..
Terveelliset elämäntavat on jo melko hyvin hallussa, paremminkin voisi mennä, eli siihen panostan edelleen. Puolen vuoden karkkilakko päättyi viime viikolla, mutta maltoin ottaa tosi rauhassa ilman ahmimista ja se onnistui hyvin. Seuraava karkkipäivä on marraskuussa. Muutenkin herkuttelen maltilla, eikä mitään övereitä ole tullut.
Juoksut jatkuu siis fiiiksen mukaan nyt ja alkuvuodesta alan katsoa tarkempia treenejä kun ensivuoden kisat valikoituu.
Kesällä piti kokeilla uutta lajia, mutta en saanut aikaiseksi.. jospa talvella kokeilisi jotain.. Ehdotuksia?
Tässä vielä vähän raakileita ajatuksia loppusyksyyn ja talveen... Onko sun suunnitelmat jo selvät vai menetkö fiiliksellä?
Palaan taas!

3 kommenttia:

  1. Mennäänkö yhdessä uimaan joku kerta? Voin yrittää opastaa tekniikassa. 😊

    VastaaPoista
  2. Lähdetkö mukaan #oivalluksia-haasteeseen? http://sinneminnelenkkaritvie.blogspot.fi/2016/11/oivalluksia.html

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!

Hcm täältä tullaan !

Moi! Täällä ollaan taas! Huomasin tänään, että nyt on tasan 4kk HelsinkiCityRunningDayhyn. Niinkuin olen kertonut ennenkin, HCRD on mun l...