lauantai 9. syyskuuta 2017

mikä saa mut liikkeelle?

Moi!
Multa usein kysytään, teenkö koskaan mitään muuta kuin juoksen tai että mikä saa mut liikkeelle. Olen itsekin miettinyt syitä mikä saa minut liikkeelle vaikka väsyttäisi tai vaikka keli ei houkuttaisi ulos ollenkaan.
Ajattelin avata vähän omia ajatuksia ja tapoja millä mä olen itseni saanut liikkeelle. Nää toimii mulla ja kaikkien on hyvä etsiä omia keinoja, mutta ehkä näistä löytyy sullekin jotain vinkkiä.
Suunnittelu:

en noudata mitään ohjelmaa tällä hetkellä, mutta teen viikottain löysähkön suunnitelman jota noudatan välillä tiukasti välillä vähän fiilistellen.
Yleensä mietin viikonloppuna millainen treeni olisi sopiva, onko jotain kisoja yms tulossa. Keskimäärin juoksen 3-4 lenkkiä ,yksi niistä on pitempi (1h20 min-2h.30min  tavoitteesta riippuen) ja muut lyhyempiä (30-70 min) ja välillä juoksen eri pituisia vetoja tai intervalleja tai mäkivetoja.
Olen ottanut ohjelmaan myös lihaskuntotreenin ja niitä tulee tehtyä 2-4 eri pituista treeniä viikossa, välillä omana treeninään ja välillä yhdistettynä juoksulenkkiin.
Olin suunnitellut tälle viikolle 2 alle tunnin lenkkiä joista toinen intervalli ja yksi tunnin lenkki rauhassa. ja 2 jumppaa sekä yksi rappustreeni.
Tällä hetkellä on toteutunut seuraavat treenit : sunnuntaina peruuntunut pitkä lenkki siirtyi maanantai aamuun ja juoksin 8.5km ja 59 min eli en tehnyt pitkää mutta treeni oli hyvä. tiistaina oli lepopäivä (no 4km iltakävely oli ) keskiviikko aamuna 6km reipas lenkki 6.36 min km keskivauhdilla ja sen jälkeen noin parikymmentä minuuttia coretreeniä. Torstai aamuna kävelin metsässä n. 40 min rauhallisesti nauttien . Perjantaina tein koko vartalon aamutreenin vajaa 30 min. Tänään lepoa ja huomenna juoksuliikkeen yhteislenkin 7.45 vauhtiryhmän veto. Olen myös tehnyt kehonhuoltoa rullaillen ja venytellen. Ei ihan suunnitelmien mukaan, mutta ihan hyvin. Viikon päästä on maraton, liika treeni tässä vaiheessa voi enää vaikeuttaa juoksua 16.9.
menneen miettiminen :

muistelen välillä mistä olen lähtenyt, reilu ylipaino ja sohvaperunana olo. ei enää ikinä takaisin.
 Hyvä fiilis:

Yleinen olotila on hyvä, jaksan paremmin ja energiaa riittää muuhunkin kuin liikuntaan. Liikunnan jälkeinen fiilis on mahtava!! Aamulenkkien ja treenien jälkeen jaksan todella hyvin töissä.  Jos laiskottaa ja tiedän ettei ole mitään oikeaa syytä perua treeniä, teen sen harvoin.
Uni:

olen aina ollut hyvä nukkumaan, mutta nukun nykyään levollisemmin enkä heräile öisin kovinkaan usein.
jos olen väsynyt nukun myös päiväunet, tarvitsen paljon unta.
Tavoitteiden asettaminen:

tapahtumiin ilmottautuminen ja tavoitteet niihin, tällä hetkellä maratonin läpipääsy hyvällä fiiliksellä tavoite, ei niinkään aika. Yritän etsiä monipuolisesti tapahtumia joihin menen treeni tai aika mielessä. Kun tiedän mitä on tulossa on helppo tehdä ohjelmaa niitä silmälläpitäen.

Vaihtelevuus:

olen viimeaikoina pyrkinyt tekemään monipuolisempaa treeniä.
kehonpainotreenit , kuminauha ja hiittreenit yms.  Kävely ja sauvakävely juoksun ohella. Lenkit eri maastoissa ja maisemissa.  Kun lenkit on vaihtelevia jaksaa paremmin.
Samanlaisiin lenkkeihin kerta toisensa jälkeen kyllästyy helposti.

Kaverit:
 Mulla on paljon ystäviä ja kavereita ja perhettä joiden kanssa pidän yhteyttä säännöllisesti. Käydään leffoissa , illanvietoissa teatterissa keikoilla yms.
 Juoksukavereita mulla on paljon. Järjestän ja osallistun mielelläni yhteislenkkeihin , siellä tutustuu samanhenkisiin ihmisiin. Porukassa on helpompi lenkkeillä.

Tässä monia syitä tai tapoja, millä olen saanut itseni liikkeelle. Onko sulla omia tapoja ja keinoja millä saat itsesi liikkeelle? Oisko jotain vinkkejä?
 Tällä hetkellä fiiliksellä mennään . Viikon päästä maraton ja ensi viikolla kevyitä treenejä ja hiilari ja neste tankkausta , kehon huoltoa ja hierontaa.
Kivaa viikonloppua!

2 kommenttia:

olis mukavaa saada kommentteja!

Lomat ja flunssa lusittu, takaisin arkeen mars!

Moikka! Täällä taas. Oli yllättävän rankkaa palata töihin joululoman ja sairastelun jälkeen. Jaksoin kyllä työt, mutta illat olin aikalailla...