Lukijat

sunnuntai 11. helmikuuta 2018

hyötyliikunta haaste ja viikon liikunnat

Moikka! Viikko hujahti taas kuin siivillä. Haastoin tällä viikolla instagramissa ihmiset hyötyliikkumaan. Se on mulle tosi mieluisaa ja helppoa tällä hetkellä.Aina en ole jaksanut tai viitsinyt liikkua kovinkaan paljon. Nyt kun liikun muutenkin paljon, hyötyliikunnasta on tullut  mulle tosi tärkeää ja mukavaa. Suurin osa mun liikunnoista, jos juoksua ja venyttelyä ei lasketa on kävely.
Kävelen keskimäärin 4 kertaa viikossa 3-6km , osan työmatkaa.Kävely on helppoa ja sen voi hyvin yhdistää työmatkaan, ei siis erikseen tarvitse lähteä vaan voi joko mennessä tai tullessa hypätä bussista aikaisemmin tms , että saa käveltyä osan matkaa.
Kävelyssä ei tuu edes niin kova hiki, että tarvitsisi käydä suihkussa ennen töitä. Kävely on myös siitä hyvä, että se ei rasita ja haittaa muuta liikuntaa kovinkaan paljon. Minusta ainakin on ihan helppo lähteä illalla vielä liikkumaan, vaikka olisi kävellyt Osan työmatkasta.
Mun arkiliikunta on usein aamulla ennen töitä ja se tekee ihan mielettömän hyvää mun mielelle ja jaksan töissä paremmin.
Tykkään myös kävellä kauppaan,jos menen vähän pitemmällä olevaan kauppaan, lähikauppa on niin vieressä, ettei sinne muulla voisi mennäkään kuin kävellen. Kun pistää repun selkään ja kävelee takaisin kaupasta ostoksien kanssa, siinä saa lihaskuntotreeniäkin samalla.Sulaan aikaan pyöräilen myös osan matkoista, mutta kävely on jotenkin mun juttu. Rappuset kävelen mielelläni, mutta mulla niitä kertyy epäsäännöllisesti, ettei siitä kerry kovin hyvin hyötyliikuntaa. Mutta jos asut esim 3 ssa kerroksessa ja kävelet vaikka joka toisen kerran rappuset ylös hissin sijasta, se tekee helposti paljon.
Haastan myös sut lisäämään arki/hyötyliikuntaa vaikka helmikuun loppuun. Ja haastamaan kaveritkin mukaan! Se on kivaa ja tulee liikuttua helposti! Miten sä hyötyliikut/harrastat arkiliikuntaa? Olisiko sulla jotain muita ideoita miten voisi arkiliikkua?
Mun tän viikon hyöty/arkiliikunta on ollut työmatka kävelyä 4.nä päivänä yht. 2h30min . Yhden kerran kävelin myös yhteensä 2.9km kauppaan ja takaisin.Kerran kävelin rappuset kolmanteen kerrokseen ja alas myös . 
Liikuntaa tuli muutenkin tällä viikolla ihan mukavasti. 2 juoksu lenkkiä,
yht 12.5km ja yksi hiit treeni , yksi  vatsa peppu- treeni ja 2h25 min kehonhuoltoa. Kävelyä hyötyliikuntkävelyjen lisäksi vielä 35 min lenkki kaverin ja koiriensa kanssa ja tänään 30 min tampereella. 
Oltiin vuorokausi miehen ja siskoni ja hänen miehensä kanssa tampereen kylpylässä, muuten en liikkunut kuin kahteen kertaan lillumiset kylpylässä, hierovat suihkut ja porealtaat, kylmäallas ja sauna teki lihaksille hyvää.
Rentoutuminen hyvässä seurassa oli myös mahtavaa. Tuli syötyä paljon ja juotuakin jonkin verran, mutta fiilis on ollut tänään hyvä. Tällä jaksaa taas arkeakin paremmin.
Tartutko haasteeseen?
Kivaa uutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

huh mikä reissu! Helsinki City Double

Moi! Täällä sitä ollaan, muina ultrajuoksijoina. Hitto, mä tein sen! Juoksin eilen 63.3km! Tässä rapsaa eiliseltä, se on varmasti sekava ja ...