maanantai 2. huhtikuuta 2018

juoksua , kehonhuoltoa, jumppaa ja lepoa = ihanan pääsiäisen resepti

Moi! Siinähän se pääsiäinen hurahti. Oli tosi mukavat 4 päivää. Liikuntaa tuli suunnitelman mukaan paljon, mutta lepäsin ja otin rennosti myös.
Viime viikko oli eka määräviikko, eli viikko jolloin lisään juoksukisoja viikon aikana. Koska hcm maraton tästä tapahtuman sivuille lähestyy niin on tärkeää lisätä kilsoja, ettei 42km ole sitten 19.5 liikaa kropalle. En tietenkään juokse 42 km lenkkejä mutta pidennän ja lisään lenkkejä h hetken lähetessä. Tän viikon tavoite oli 40-50km,  jota kyllä laajensin 35-50km kun pelkäsin etten ehdi pääsemään tavoitteeseen.. Juoksinhan ekan lenkin vasta torstaina. Mutta pääsiäisenä oli hyvää aikaa juosta ja kelit ja fiilis mahtavat niin juoksukilsojen  kerääminen ei ollut hankalaa. Sunnuntaina tuli sitten täyteen 41. 6km. Oon tosi tyytyväinen! Hyvin lähti käyntiin maraton treenin viimeiset 7 viikkoa. Tai siis maraton on jo 46 päivän päästä!
Tällä viikolla tavoite on 45-50km. Uskon sen olevan mahdollinen. Huhtikuun tavoite kilometrit on 150-180. On myös tarkoitus tehdä kovempia treenejä, mutta lepoa ja kevyempiä viikkojakaan en unohda. Seuraa juoksujalkavipattaa fb sivuja klik niin näät milloin mulla on yhteislenkkejä, niitä tulee viikottain, olis kiva nähdä sutkin siellä!
Tässä pääsiäisen tärkeimmät:
Pe : yhteislenkki klo 10.30 sotungin koululta. Ilma oli ihan loistava ja porukkaa runsaasti. 19.3km meni helposti rupatellessa.
Mulla oli niin hyvä ja helppo fiilis, että houkuttelin muita mukaan vielä lisä keikalle, että tulisi puolimaraton täyteen. Muutama lähtikin ja saatiin mukavasti 21.2km täyteen. Oli yllättävän helppo ja kevyt askel ja tunne. Aikaa meni 2h 37min.kuvia otettiin ja nautittiin keväisestä kelistä.
La: päätettiin miehen kanssa tehdä poronkäristystä, eikä lähikaupasta löytynyt kuin tosi kallista niin otin repun selkään ja kävelin reilun puolitoista kilsaa ostarille kauppaan. Takaisin kävelin melko painavan repun kanssa ja matkaa kertyi n. 3.5km. Kotona tein 30 min pilateksen ja 45 min venyttely ja liikkuvuus treenin. Kun oltiin syöty ihanaa käristystä perunamuusin, salaatin ja puolukka hillon kanssa siivoilin vähän ja otin pienet puolen tunnin päiväunet. Herättyäni tein 15 min Koko kropan treenin.  Suihkun jälkeen lähdettiin miehen kanssa kavereille jossa vietettiin iltaa puoleen yöhön jonka jälkeen uni kyllä maistui!
Su: aamulla heräsin ajoissa ja ehdin tehdä 30 min joogaa ennen aamiaista
. Katselin vielä vähän tv:tä ja kävin kaupassa. Yhteislenkki oli vasta klo 12.00. Lähdin juoksemaan kohti tasakalliontietä, mutta ehdin juosta puoleen väliin kun lenkeilläni ennenkin käynyt Jarkko nappasi minut yllättäen kyytiin. Ihan hyvä, koska olin vähän pyörryksissä suunnista :) tällä kertaa oli vähän pienempi porukka, mutta olipas taas kivaa!
Polkulenkit tuovat mukavaa vaihtelua treeneihin. On paljon erilaisia ärsykkeitä keholle ja mieli lepää.
Yhdessä Juostiin reilu 10km ja mulle tuli yhteensä 13km alku lenkin ja loppu kierroksen jälkeen. Viikko kilsat siis 41.6km.
Illalla otettiin rennosti ja herkuteltiin. Tein vielä 30 min terve selkä treenin ennen nukkumaan menoa.
Ma: aamusta tein 30 min joogan ja vein pojan Tikkurilaan kurssille yhdeksäksi. Itse menin siskolle aamukahville.
Kymmenen aikaan menin kummitytölleni hoitamaan puolivuotiasta vauvelia. Olen ennenkin vaunutellut ja höpsötellyt pikku miehen kanssa mutta nyt olin ekaa kertaa yksin hoitamassa muutaman tunnin häntä.
Olipas meillä Kivaa! Oli vain niin kova lumipyry, etten jaksanut kävellä kuin 15 min raahaten vaunuja. Tyydyin siihen ja menin itse sisään kun vauva nukkui.
Kävin vielä siskolla ennen kuin hain pojan ja mentiin kotiin. Illalla kävelin rauhallisesti lumisohjossa 50 min ja venyttelin 15 minuuttia.
Oikein ihana pääsiäinen minulla, miten sulla meni?
Nyt lähden nukkumaan, palaan taas! Kivaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Lomat ja flunssa lusittu, takaisin arkeen mars!

Moikka! Täällä taas. Oli yllättävän rankkaa palata töihin joululoman ja sairastelun jälkeen. Jaksoin kyllä työt, mutta illat olin aikalailla...