Lukijat

sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Kormu run 2018

Moi! Siinä se viikko taas hurahti. Kivasti on mennyt, ilman suurempia yllätyksiä. Suunnittelin kevyemmän viikon ja sellaisen tein. Toki puolimaraton oli pitkä treeni, mutta muuten juoksin vain yhden rauhallisen alle tunnin aamulenkin. Olen venytellyt, tehnyt joogaa ja pilatesta ja pientä lihaskuntotreeniä . kävin myös kerran hierojalla, mikä teki todella hyvää. Lihaskuntotreenin pitää taas kiinnittää enemmän huomiota, se on jäänyt liian vähälle.
Lauantaina oli luvassa vuoden ensimmäinen lappujuoksu, Kormu runtästä tapahtuman sivuille. Juostiin siellä viime vuonna Tiinan kanssa ja tänä vuonna saatiin Ullakin mukaan. Oli suunnitelmissa juosta n. 2h30 min ja juuri siihen päästiin. Kormu run on mainio pieni maalaisjuoksu tapahtuma melko lähellä pääkaupunkiseutua. Aikuisten sarjassa oli 120  juoksijaa 10km kävely ja juoksu sarjoissa ja 21.1km juoksu sarjassa. Aikuisten tapahtuman jälkeen starttasi lapset omissa sarjoissaan. Tunnelma oli mainio ja kodikas. Viime vuonna ihastuttiin tapahtumaan niin paljon, että pyysin blogiyhteistyötä uudelleen ja pääsinkin juoksemaan tapahtumaan ilmaiseksi. Tapahtuma on kyllä muutenkin edullinen.
Tässä pieni raportti pitkänä lenkkinä (maraton lähestyy) juoksemastani puolimaratonista kormussa.
Aamu valkeni harmaana ja tuhruisena. Tiina raportoi lopen mökiltään, että yöllä oli ollut ukkosmyräkkää ja sadetta, mutta se oli jo tauonnut.
Joogasin aamujoogan 30 min,   söin puuroa ja leipää ja join kahvia. Puin juoksuvaatteet päälle ja pakkasin vaihtovaatteet ja monenlaista vaatetta varalle jos juoksukeli olisikin huono. Lähdin ajelemaan kohti lopen kormuun kylää hyvissä ajoin. Olin kymmenen maissa koululla jossa kisatoimisto oli ja startti sekä maali myös.
Menin pukuhuoneena toimivaan luokkahuoneeseen ja pian Ulla ja tiinakin tuli paikalle.
Porukkaa oli muutenkin kivasti. Viime vuonna juoksimme vuorotahtia Reetan ja hänen miehensä kanssa ja olemme seuranneet toisiamme instagramissa. Olikin kiva tavata hänet pukuhuoneessa ennen lähtöä.
Lähtö oli klo 11.00. Kaikki lähdettiin samaan aikaan
. Fiilis oli hyvä. Höpöteltiin mukavia ja juoksu kulki rauhalliseen tahtiin suunnitelmien mukaan. Reitti on suurimmaksi osaksi hiekkatietä ja melko tasainen profiililtaan

. Puolimaraton juostaan kahtena kierroksena. Matkalla bongattiin paljon erilaisia eläimiä, alpakoita, vuohia ja lampaita, kukko kiekaisi jossain vaiheessa ja jänikset pomppivat edessämme.  Kun vauhti on rauhallinen, ehtii katselemaan ympärilleen ja juttelemaan  ihanien ihmisten kanssa juomapisteillä
. Ekalla kierroksella takanamme oli vielä porukkaa, mutta tokalla kierroksella saimme lönkytellä keskenämme. Juteltiin ja fiilisteltiin leppoisaa tunnelmaa. Ilma oli lopult ihanteellinen, ei liian kuuma, eikä kylmä.Aukeilla paikoilla tuuli melko kovasti, muuten oli tosi kiva keväinen keli.
. Ulla otti pienen loppukirin ja Tiina siinä perässä, minä pääsin maaliin kisan viimeisenä. Tapahtumassa on mielestäni hyvä taso, sinne voisi hyvinkin tulla hitaampiakin juoksijoita. Se sopii hyvin rauhallisemmallakin tahdilla meneville. Varmasti myös kovaa pääsee, onhan reitti tasainen vaikkakin suurimmaksi osaksi hiekkatietä. Mä tykkään Kormu runista ja yritän olla viivalla taas ensi vuonna! Mulle tämä juoksu oli sopiva harjoitus 19.5 olevaan maratoniin. Fiilis oli helppo ja hyvä. Vähän tuntuu kaukaiselta ajatukselta, että alle kuukauden päästä juoksisin saman matkan kahteen kertaan.. Mutta onhan tässä treenattu ja kunnon pitäisi olla ihan hyvä. Ei enkka vauhdissa, mutta alle 5h pitäisi olla mahdollinen kyllä, eikä edes vaikea. Mutta senhän näkee sitten 19.5 maratonilla Helsingissä.
Hymyilyttää vieläkin kun ajattelen eilistä.
Tapahtuma on hyvin toteutettu ja kaikki sujui hyvin. Lopen mieskuoroa kaipasin viime vuodesta vaikka teatterin näyttelijätkin olivat hauskoja lähdössä ja reitin alussa.
Nyt on lähdettävä nukkumaan, huomenna taas uusi viikko! Palaan taas. Kivaa viikkoa sulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Helsinki City Double Kuukauden päästä, olenko valmis?

Moi! Täällä ollaan taas! Viikko hujahti vauhdilla. Treenit on sujuneet hyvin, mutta niistä tarkemmin huomenna tai maanantaina kun vedän vi...