sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

viime viikon treenit ja arvonnan voittajan julkistus

Moi! Kirjoitin keskiviikkona juoksun aloittamisesta ja julkistin arvonnan josta voi voittaa kaksi osallistumista Naisten Kympille. Nyt arvonta on suoritettu ja voittaja on Mintsu! Onnea kovasti, laitan viestiä sulle pian!.
Keskiviikon postauksessa en kertonut tän viikon liikunnoista, eli nyt kerron koko viikon liikunnat ja muut tärkeimmät jutut.
Nyt on aika lähelle kuukausi aikaa maratonille. Treenit on sujuneet hyvin ja tämän viikon kilsamäärätkin oli tosi hyvät!
Maanantaina kävelin töistä 6km kotiinpäin. Oli tosi kuuma toppatakissa, kun lämpö nousi yllättäen 13 asteeseen. Illalla mentiin siskon ja isomman pojan kanssa paloheinän kuntoportaisiin treenaamaan. 40 min eestakaisin eri tyyleillä
. Suurimmaksi osaksi kävellen, välillä spurtaten, välillä loikkien ja lopussa tehtiin pojan kanssa hyppyjä, jotka todellakin tuntui!
tiistaina menin töihin vasta 9.15 ja hyppäsin miehen kyytiin sitsemän jälkeen ja juoksin ala-tikkurilasta pukinmäkeen vanhempien juokse suihkuun. 6.4km mukavaa hölkkää reppu selässä
. Kävin nopeasti suihkussa ja pukeuduin ja lähdin töihin.
keskiviikkona sama juttu, nyt vaan kiersin vähän ja kilsoja kertyi 7.4.
Tällä kertaa myös söin aamiaisen vanhemmillani ja isä heitti mut töihin. Illalla venyttelyä 40 min ja 30 min pilates
Torstaina menin ajoissa töihin ja kävelin 3km kotimatkasta, ehdin tehdä ruuan ja vähän siivoilla ennen kuin lähdin keskustaan Forumin stadiumiin. Siellä oli pieni kenkien valitsemis opastus ja sitten lähdimme ensimmäiselle Naisten Kympin yhteislenkille. Oli mukavasti porukkaa ja iloinen puheensorina kuului koko kävely-hölkkälenkin ajan. Hölkättiin aina 3 min ja 1 min käveltiin, tällä tekniikalla mentiin n. tunti ja matkaa kertyi 7km.
Oli tosi mukavaa! seuraava aloittelijoille suunnattu lenkki on 29.4.
Perjantaina mulla oli vapaapäivä ja hoidin aamulla asioita. 10.30 oli sovittu laktaattitesti Liikuntamyllyyn jonka teki Pasi Päällysaho. Testi aloitettiin ottamalla laktaatti arvo sormen päästä (pieni pistos sormeen ja verestä testi.) sitten juoksin 8x 200m aina yhtä vauhtia, sitten taas verikoe ja huikka vettä ja vähän hengittelyä ja vähän nopeampaa vauhtia. Juoksin kuutta eri vauhtia. Aloitin 7.6 ja viimeinen vauhti oli 6 vauhtia. Mun oli tarkoitus juosta vielä yhtä nopeampaa vauhtia, mutta 6 vauhdissa jonkin aikaa juostuani alkoi sydän tykyttämään kovaa, vaikka ei vauhti ollut mahdottoman kova. Mulla tulee välillä sydämen tykytyksiä.Ne kestää vähän aikaa ja menee itsestään ohi. Olen puhunut niistä lääkärille, mutta hän ei kokenut niiden olevan mitenkään vaarallisia. Nyt sydän tykytti ja nosti sykkeen 222 hetkessä. Juoksin kuitenkin pari kiekkaa vielä , mutta ihan vääristynythän siitä lopusta tuli kun sykse oli 204. Pysähdyin ja syke laski hetkessä. Ihan kuin mitään ei olisi ollutkaan. Testi lopetettiin ja odotan testin tuloksia. Alku sujui hyvin ja Pasi kertoi, että niistä saadaan ihan kelpo tiedot
. Aion mennä lääkäriin tykytysten takia, olisi hyvä saada selvyys mistä ne tulee.
Illalla juhlittiin mun synttäreitä mieheni , isomman poikani ja siskoni kanssa. Hyvää ruokaa ja juomaa, olipa kivaa!Nuorempi poika ei halunnut syömään meidän kanssa , vaan meni mielummin kaverien kanssa.
La oli lepopäivä. Kävin rentouttavassa hieronnassa, minkä sain mieheltä lahjaksi. illalla 45 min venyttelyä.
sunnuntaina oli luvassa pitkä lenkki. Järkkäsin pitkän lenkin jossa oli tarkoitus juosta 3h. Laitoin tapahtumaan myös mahdollisuuden juosta lyhyemmän 2h lenkin jos 3h oli liian pitkä. Porukkaa tuli kivasti ja osa juoksi 16-17km ja 2h ja muutama meistä juoksi lisälenkin. Tosi ihana ilma ja oli tosi kivaa, että sain porukkaa mukaan , yksin pitkät lenkit ei oo mun juttu, porukassa ne menee kuin huomaamatta.
Kiersin vielä kotimatkalla pikku lenkin ja mulle tuli 25.5km 3h8 min. Tosi hyvä lenkki ja tuntemukset kropassa oli hyvät!
tämän viikon juoksukilometrit oli 53.2! Pisin lenkki tänä vuonna ja parhaimmat viikkokilometrit myös! Ensi viikolla olisi tarkoitus tehdä taas porrastreeni ja ehkä yksi rauhallinen juoksu, paljon venyttelyä ja jotain lihaskuntotreeniä. Lauantaina on Kormu run jossa juoksen kavereiden kanssa puolimaratonin pitkänä lenkkinä.
Treenit on siis hyvällä mallilla. Testistäkin huomasi, että mun vauhdit on hiipuneet, mutta peruskestävyys on parantunut vajaan kahden vuoden takaiseen testiin verrattuna. Maratoniin lähden kuitenkin hyvällä fiiliksellä, enkkaa ei tule, mutta toivon hyvää fiilistä ja toimivaa kroppaa.
Mites sun viikko on sujunut? Mä palaan taas! kivaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!

Lomat ja flunssa lusittu, takaisin arkeen mars!

Moikka! Täällä taas. Oli yllättävän rankkaa palata töihin joululoman ja sairastelun jälkeen. Jaksoin kyllä työt, mutta illat olin aikalailla...