sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Aurinkoa, kauniita maisemia ja hyvää fiilistä hcm 2018

Moi! No nyt se on juostu, hcm 2018! Viime vuoden hankaluuksien jälkeen tavoite oli hyvän fiiliksen juoksu ja ajallisesti 5 tunnin alitus. Tässä rapsaa hyvin menneestä juoksusta, fiilikset on vieläkin niin mahtavat eli kirjoitus saattaa rönsyillä. Sori jo etukäteen.
Lauantaina heräsin ajoissa, kun piti heittää poika töihin hcm Expoon kahdeksaksi. Kun tulin kotiin, söin puuroa, banaania 5 riisikakkua muutaman rypäleen, appelsiinimehua ja kahvia. Joogasin treenaa kotona. ComIn jooga Flown 30 min. Se avasi ja herätteli hyvin kroppaa.
Laitoin pyykkikoneen päälle ja katselin vähän telkkaria. Yhdentoista maissa ei ollut nälkä yhtään ja söin vain kaksi exposta saamaani supernäkkäriä juustolla ja meetvurstilla.
Aamupäivän aikana  join 2kuppia kahvia, 2,5dl vissyä, 3dl tuoremehua ja 4dl vettä. Jännitys alkoi yltymään ja lähdin hyvissäajoin kisahallille jossa Pia odotteli. Olemme samassa hcr street teamissa ja mentiin yhdessä vip  tiloihin Sonera stadionille.
Laitoin varusteita kuntoon, join smoothien, söin pienen suklaapatukan ja lakun ja kiinnitin numerolapun rintaan. Lidl Caprit ja tapahtumapaita sekä aurinko lippa valikoitui varusteiksi kengiksi valitsin uudemmat  eli nb 1500. Join vielä reilu tunti ennen lähtöä toisen parin desin smoothien ja join puoli pulloa vissyä.
Lähtöalueelle lähtiessäni nappasin vesipullon (puolilitraa) ja 2dl pillimehun  mukaan. Pillimehun join kävellessäni lähtöpaikalle ja vesipullon nappasin mukaan.
Porukkaa oli mukavasti ja aurinko paistoi kuumasti, vaikkei asteita ollut varmaan kuin 19.
Lähdin matkaan 5 tunnin jänisten edessä. Tarkoitus oli juosta n. 7 min kilsoja, mutta 6.45-6.50 tuntui hyvältä ja sillä menin. Kaadoin välillä vettä päähän Pullosta ja hörppäilin pieniä huikkia. Ensimmäisen juomapisteen ohitin kun vesipullossa oli hyvin vettä. Vauhti tuntui helpolta pitää, juoksin jopa kaikki mäet melko tasaista vauhtia. Kymppiin asti tuntui, että pitäisi mennä pissalle, mutta sitten se helpotti. Seuraavilla juomapisteillä kävelin koko juomapisteen läpi, nappasin alussa urheilujuomaa ja kaadoin vettä kahdesta mukista pulloon. Join urheilujuoman siinä kävellessä ja pari hörppyä vedestä. Aina ennen juomapistettä kaadoin lämmennyttä vettä pullosta päähän ja otin suolaa suuhun. Geelejä otin jo 5 km kohdalla kun alkoi heikottaa ja 12 km kohdalla seuraavan ja 18 km kohdalla seuraavan. Muuten hyvä, mutta mulla ei ollut kuin 3 geeliä mukana. Jotenkin ajattelin että geelejä jaetaan jo enemmin, mutta geelipiste oli vasta 30km kohdalla. Siripiri, vesi, karkea merisuola ja kolmella pisteellä suolakurkkua teki hyvää. N 23-25km energiat oli alhaalla ja tuntui tahmealta, se oli ainut kohta missä mietin olinko tyhmä kun taas lähdin maratonille. Muuten fiilis oli mainio! Juttelin ihmisten kanssa ja ihastelin kauniita maisemia. Sisko oli ekan kerran tsemppaamassa lauttasaaressa


ja mieheni kanssa kauppatorilla. Vitsit että tekee hyvää nähdä rakkaitaan matkalla. Mies ja sisko oli vielä kansalaistorilla fiilistelemässä. Toisella kierroksella kävelin mäet, muuten pidin hyvää rentoa tahtia yllä. 3km ennen maalia tein pienen fiilis videon instastooriin. Mietin paria kilsaa ennen maalia miten hyvin mun juoksu oli sujunut. Ei seinää, ei suurempia kipuja eikä muitakaan ongelmia. Takapuolen jumi tuntui loppumatkasta muttei haitannut. Vilkuttelin ihmisille iloisesti, paitsi siinä 23-25 km kohdilla. Kaunis ilma oli houkutellut ihmisiä paljon matkan varrelle. Kun stadion näkyi, mietin etten ehkä jaksa loppukiriä tehdä, jotenkin energiat oli taas vähissä. Mutta kun kaarsin stadionille niin poikani 19v ja hänen muutama kaverinsa nousi seisomaan katsomossa ja kajauttivat jalkapallo kannustuslaulun minulle suunnatuilla sanoilla.
Vitsi oli mahtavaa! Tuuletin ja kyynelet valui pitkin poskia. Olipahan näyttävä ja kuuluva maaliin tulo! Olin maalissa hyvässä kunnossa ja mietinkin, että kovempaakin olisi voinut mennä, mutta nyt oli tarkoitus fiilistellä ja palauttaa juoksun ilo kisoihinkin. Se onnistui mahtavasti ja 5h alittui hyvin, netto aika oli  4.52.
Aikalailla sama aika kuin ekalla maratonilla neljä vuotta sitten. Nyt leijun ihanassa maraton kuplassa ja köpöttelen jäykillä jaloilla ja palailen takaisin juoksuun kun siltä tuntuu. Tosin kävely hölkkä lenkki on suunniteltu jo torstaille. Se on viimeinen naisten Kympin yhteislenkki. Kisahallilta klo 18.00. Sunnuntaina on luvassa naisten kymppi jonka tod näk kävelen. Muuten annan kropalle aikaa palautua ilman paineita.
Mä palaan taas! Kivaa viikkoa sulle!


7 kommenttia:

  1. Olen itsekin tänä keväänä taas alkanut (tai ainakin koettanut kovasti) pingertää lenkkipoluilla. Helteet vähän tyssäsivät vauhtia, kun ilma seisoi ja hiki virtasi ilman juoksuakin. Mutta ehkä tästä inspiroituneena taas!

    https://aatenarikka.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu jos juoksu maistuu! Kannattaa ilmoittaa itsensä johonkin tapahtumaan niin on joku tavoite! Ja hyvä jos mä saan inspiroitua muitakin!

      Poista
  2. Kuulostaapa tosi hyvältä! Hienoa, että tavoitteesi toteutuivat. Ja ihanaa kuulla, miten poikasi oli mukana koitoksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ehkä enkkaakin jossain vaiheessa kokeilen hätyytellä, kunhan treenaan niitä kohti. Pitää olla realistiset tavoitteet. Joo pojan tulo kavereidensa kanssa oli huikeeta!

      Poista
  3. Kiva postaus! Ja onnea vielä hienosta kisasta :)

    VastaaPoista
  4. Kiitti! Oli ja on niin hyvä fiilis kun kaikki meni niinkuin suunnittelin. Nyt mietin mihin seuraavaksi :)

    VastaaPoista
  5. Onnea suorituksesta :) Ehdin vasta nyt lueskelemaan muiden fiiliksiä HCM:ltä ja kirjoittelemaan omiakin blogiin!

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!