sunnuntai 2. syyskuuta 2018

pitkästä aikaa kovempi kymppi ,midnight run 2018

Moi! Viikonloppu alkaa olemaan ohi. Kiva viikonloppu takana, vaikkakin jotain flunssaa tms on ehkä yrittämässä iskeä minuun. Lauantain meni rauhassa, kävin kummitytön poikaa hoitamassa puolitoista tuntia, että kummityttöni sai järjesteltyä tavaroita takaisin kaappeihin (asuivat ulkomailla 3kk). Ihana 11kk poju.
Loppupäivä meni levossa. Aika kova väsymys ja päänsärky vaivasi lähes koko päivän. Onneksi päänsärky helpotti ja pääsin hyvissä ajoin helsinkiin hakemaan midnight runin osallistuja pakettia. Kävin kahvilla ja sämpylällä ja istuskelin ihan rauhassa. Menin senaatintorille ajoissa ja tunnelma alkoi nousta.
Sade alkoi yltymään ja menin vaihtamaan vaatteet sisätiloihin. Löysin Muutamia tuttuja ja istuskeltiin katoksen alla rappusilla ja kulutettiin aikaa. Vein kamat säilytykseen ja lähdettiin tapahtuma alueelle senaatintorille.
Kävin bajamajassa ja työnnyin lähelle 4a lähtöryhmän aluetta. Osallistuin alkulämmittelyyn joka teki hyvää. Tunnin alitus on ollut mielessä jo jonkin aikaa. Olo oli kuitenkin aika nuutunut ja ajattelin juosta hyvältä tuntuvalla vauhdilla, mutta mahdollisimman kovaa.
Lähtölaukaus pamahti, mutta meni kauan ennen kuin päästiin lähtemään liikkeelle, koska porukkaa oli paljon. Luulen, että 55-59 min aikatavoite oli yleisin ja siksi ryhmä varmaan oli isoin
.Alku oli ruuhkainen melkein kolmeen kilsaan asti.Ohittelin niin paljon kuin pystyin, silti juoksu oli tökkivää ja hankala pitää vauhtia yllä. Ylämäissä pääsin ohi, kun monet menivät sivuun ja kävelivät. Alamäissä yritin rullata niin hyvin kuin pystyin. Fiilis oli hyvä. Oli mahtava juosta isossa porukassa, vaikka omaa aikaa juokseminen olikin aika vaikeaa. Olisi ehkä pitänyt lähteä kovemmassa ryhmässä, niin olisi päässyt alusta asti omaan rytmiin kiinni.  Reitillä oli paljon kannustusta ja kaikenlaista ohjelmaa. Join kahdella juomapisteellä kummassakin vähän urheilujuomaa ja enemmän vettä, osan vedestä kaadoin päähän, oli aika lämmin. Alkuvaiheessa mun aloittelijoiden lenkeillä käyneet siskokset (sori, nimet on unohtuneet) kävi moikkaamassa ja jossain vaiheessa juoksin myös lenkeilläni monesti mukana olleen Petran kanssa ja loppu vaiheessa Helinäkin löysi minut. Olo oli puoleen väliin asti hyvä. Sitten iski kurkkukivun, mutta se ei kovasti haitannut juoksua. Kovemmassa vauhdissa tuntui kurkussa pahalta, muuten kyllä pystyin juosta omaa juoksua. Ruuhkat ja  useat ylämäet vikuttivat enemmän siihen , että aika jäi vähän tavoitteesta. 1h1 min 20s oli loppuaika. tosin jouduin kiertelemään ohituksissa sen verran, että mun kello näytti matkaksi 10.22km. Mun kellon mukaan siis 10km oli tasan tunti.
Olen tyytyväinen. Vauhti ei päätä huimaa, mutta pääsin melko hyvää vauhtia vaikka oli ruuhkia ja mäkiä. Tapahtuma on tosi kiva.On kynttiläkujia ja kauniisti valaistettu öinen kaupunki. Olisi kiva mennä joskus ruotsiin juoksemaan midnight run tai midnattsloppet miksi sitä siellä siellä kutsutaan.
Tänään olo on ollut väsähtänyt edelleen, selkä oli tosi jäykkä asfaltti pinkomisen jäljiltä . Käytiin Tiinan kanssa sauvakävelemässä kuusijärvellä vajaa tunti ja n. 5km. teki hyvää!
Lenkin jälkeen käytiin munkki kahvilla kuusijärven kahvilassa.
Nyt iltaa kohden kurkku on kipeytynyt ja olo on ihan vetämätön. Toivotaan, ettei tauti iske. Nyt lähden viemään poikaa tikkurilaan, bussi vie sieltä takaisin vekaranjärvelle.
Oikein kivaa viikkoa sulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!