sunnuntai 19. toukokuuta 2019

huh mikä reissu! Helsinki City Double

Moi! Täällä sitä ollaan, muina ultrajuoksijoina. Hitto, mä tein sen! Juoksin eilen 63.3km! Tässä rapsaa eiliseltä, se on varmasti sekava ja rönsyilevä, mun ajatukset on vieläkin ihan sekavat. Yrittäkää saada selvää ;) oon siis juossut lokakuussa wihalla 50km, mutta siitä ei saanut virallista tulosta, sillä ei sinänsä ollut mulle mitään merkitystä, 50km oli mun ensimmäinen ultra ja tää sitten vielä vähän pitempi😊
Perjantai iltana se iski, paniikki. Mitä hittoa mä oon tekemässä, en varmasti jaksa koko matkaa juosta. Pyörin ympäriinsä ja mietiskelin kaikkia vaihtoehtoja mitkä voi mennä vikaan. Grillailtiin talonyhtion pihalla ja pakkasin seuraavan päivän kamat valmiiksi. Sain rauhoiteltua itseni ja nukahdin ja nukuin hyvin. Heräsin ajoissa, istuskelin ja venyttelin vähän ja söin skyrin jossa oli hilloa ja siemeniä ja banaanin , kourallisen pähkinöitä ja join lasillisen smoothieta ja vettä. Sitten vielä kuppi kahvia ja 4 palaa suklaata ja lähdin parkkipaikalle jossa sisko perheineen odotti. Lähdimme kohti eläintarhan kenttää, missä järjestettiin minimaraton. Pojat touhuili kaikenlaista ja minä kerkesin käydä vessassa (join puoli litraa vichyä kentällä) pari kertaa ja sitten lähdettiin siskon ja 4v siskonpojan kanssa juoksemaan 1km minimaratonia.
Isompi poika ja isänsä lähtivät myöhäisemmässä ryhmässä. Käveltiin ja hölköteltiin ja iloinen poika sai mitalin maalissa ja oli tyytyväinen. Odoteltiin varjossa isompaa poikaa maaliin ja kun hetki oltiin heidän kanssa maalialueella, lähdin vip tiloihin valmistautumaan omiin juoksuihini.
Näin vip tiloissa tuttuja juteltiin ja fiilisteltiin tunnelmaa. Pari muutakin oli lähdössä samalle matkalle ja juteltiin suunnitelmista, miten meinaavat edetä ja millä vauhdilla yms. Join 4dl smoothieta, koska en ehtinyt syömään ruokaa (vähän tyhmästi tein, unohtui koko ruoka, aamulla lähtiessä) ja söin puolikkaan proteiinipatukan. join myös vissyä vähän ja loput puolen litran pullosta join matkalla lähtöalueelle. Oli tosi lämmin ja päätin ottaa juomapullovyön ja pullon mukaan .
Nähtiin Ullan kanssa ja asetuttiin ensimmäiseen lähtöryhmään. Jännitys oli ihan mahdoton, jotenkin tuntui ihan utopistiselta olla lähdössä puolimaratonille joka oli se lyhyempi reissu. Lähdettiin rauhassa etenemään ja löydettiin melko pian hyvä rytmi. mun tarkoitus oli juosta 2h20-2h30 haarukkaan ja aloitettiin 2.27 loppuaikaan tähtäävää vauhtia. Tuntui helpolta. Juoksin ja nautin tunnelmasta. Join joka juomapisteellä puoli mukia urheiujuomaa ja puoli mukia vettä ja kaadoin mukillisen vettä päähän ja paidan sisään. Otin myös väleissä pieniä hörppyjä omasta pullosta ja otin reitin aikana 2 geeliä ja 2 siripiriä. Jossain puolen välin aikaan lähdin vähän kovempaa vauhtia, ulla tuli omaa rauhallisempaa tahtia, hänelle kuumuus oli vähän liikaa. Oli kummallekin parempi mennä omaa vauhtia. Nostin vauhtia, mutta himmasin sen verran, että vauhti pysyi tavoite ajoissa. maalissa ajassa 2.21. Tosi hyvävoimaisena ja tyytyväisenä helpon juoksun jälkeen.
Vip tiloissa nähtiin taas tuttuja ja fiilisteltiin, söin proteiinivanukkaan ja puolikkaan proteiinipatukan ja 2dl smoothieta. Vissyä join taas puoli pulloa ja puolet matkalla lähtöön. Kävin vessassa, pesin naaman ja laitoin aurinkorasvaa, vaihdoin sukat ja kengät ja housut, koska lyhyet sortsit hankasi reisiä. Hain laastarit reisiin ja lähdettiin lähtöalueelle. Nähtiin Sannan ja Sadun kanssa ja asetuttiin 5.30 ja 5.00 jänisten väliin. Nyt ei enää jännittänyt. Mä juoksisin sen verran kuin kykenisin. Aurinko paahtoi kuumasti lähdön aikaan ja otin taas oman pullon vyöhön mukaan.
Mentiin vähän yli ja alle 7min km vauhtia. Oltiin sadun kanssa sovittu, että pidetään alussa suht hyvää vauhtia, että sitten on mahdollista hiljentää lopussa. Sanna joutui jättäytymään jossaina vaiheessa, kun hän oli juossut vain vähän viimeaikoina. Me jatkettiin sadun kanssa. Jossain 10km kohdalla Sisko ja mies ja poika kaverinsa kanssa oli tsemppaamassa.
Mulla alkoi tuntumaan jaloissa 12km kohdalla ja sanoin sadulle, että hän saa sitten mennä kun siltä tuntuu. Hölköteltiin ja höpöteltiin ja välillä vaan hölköteltiin. Taas join puoli kuppia urheilujuoma ja puoli vettä ja heitin vettä päälleni joka pisteellä, kahdella juomapisteellä otin vain vettä. Otin suolakiteitä suuhuni pari kertaa ja geelejä otin 4 ja kaksi Jennyn antaamaa energia blockia ja 3 siripiriä. Otin suolakurkkuja joka pisteellä kun niitä sai. Jalat oli tönköt ja olin tosi iloinen kun ice power piste tuli, tytöt suihkuttivat ice poweria jaloille. Se helpotti jonkin verran ja sain juostua helpommin. Kauppatorin kohdilla sanoin Sadulle, että hän voi mennä, kun mulla jalat painoi ja hän oli niin energisen oloinen. Hän lähti hiljalleen nostamaan tahtia ja minä laitoin viestin siskolle, että nyt hidastuu tahti, olin päättänyt, että puolikkaan (eli mulla oli silloin maraton takana) jälkeen lisään kävelyä. Menin kävelyä ja hölkkää sekoitellen ja juomapisteillä aloin heittämään kylmää vettä myös jaloille, se tuntui hyvältä.Kansalaistorilla sisko,mies ja poika kaverins kanssa oli taas tsemppamassa. Siitepölyt tukkeutti nenää ja keräsi limaa kurkkuun ja yskitti välillä . Laskeskelin, että pystyn hyvin pääsemään maaliin alle 6h vaikka kävelisin enimmäkseen. Pidettiin niin hyvää tahtia puolikkaaseen asti (2h31min) Olin siis juossut maratonin yhteensä alle 5h mikä on mulle hyvä aika. Vajaa 15km ennen maalia alkoi sattumaan reisiin ja se vaikeutti juoksua, etureidet oli ihan tukossa. Näin Sadun venyttelemässä vajaan kolmenkympin kohdalla. Oltiin kumpikin iloisia kun kohdattiin. Loppuun juostaisiin yhdessä, tai edettäisiin jollain tavalla. Kummallakin oli jalat kipeät ja jumissa. Edettiin kävelyä ja hölkkää sekoitellen, Sadun jalat kesti paremmin hiljista hölkkää ja mä kävelin välillä ja hölkkäsin hänet kiinni ja sitten hölkättiin yhdessä ja taas kävelyä. Näin me päästiin eteenpäin ja 38km kohdalla onnittelin Satua ekasta maratonista. Loppu alkoi häämöttää ja fiilis keventyä. Stadionille juostiin käsi kädessä ja tuuletettiin maalissa. Vitsit me tehtiin se! Sadun eka maraton ja mun eka virallinen ultra. 63.3km ja minimaraton 1km päälle. Maraton aika oli 5h 25 ja yhteensä 7h45min. Itku tuli kun poika juoksi vähän matkaa mukana (ajoin hänet takaisin katsomoon) ja huusivat mulle tsemppejä. Sain ruusuja ja olin ihan fiiliksissä koko ihanasta tunnelmsta. Haettiin mitalit ja hyvästelin Sadun ja menin vip tiloihin saunomaan. Pia joka oli juossut myös tuplan oli paikalla ja juteltiin hetki tunnelmista. Ihan mahti fiilis , vaikka jalat oli ihan tönköt ja olin ihan poikki.
Sisko,mies ja pojat oli odottelemassa stadionin ulkopuolella ja lähdettiin kävelemään ratikkapysäkille
vielä pystyi hyppäämään ultrajuoksun jälkeen.

. Käytiin burger kingissä, missä mä jaksoin syödä vain vähän ranskalaisia ja join limua. Lähdettiin siitä kotiin ja sisko lähti omaansa . Kotona piti vielä mennä suihkuun kun olo oli vähän heikko ja huomasin palaneeni aikalailla. Otin särkylääkkeen koipiani varten ja nukuinkin hyvin.
Tämän päivän olen fiilistellyt ja köpötellyt hiljalleen. Mun jalat on ihan tukkeessa. Söin varmasti liian vähän eilen. Energiat riitti juoksuun, mutta nyt varastot on tyhjät. Tänään on ollut nälkä, mutta en ole pystynyt syömään kuin vähän kerrallaan. Olen makaillut ja olo on ollut vetämätön. No kyllä se tästä! Fiilis on kuitenkin tosi hyvä! Nyt lepään ja annan kehon palautua.
Mä meen nyt nukkumaan , kivaa viikkoa sulle!
*kuulun hcrd street teamiin ja olen saanut osallistumisen ja pääsyn vip tiloihin.

11 kommenttia:

  1. Edelleen Mertsipoweria! Hurja olet, onnea! Ei varmasti ollut helppo reissu, vielä kun pukkasi noin kuuman päivän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei ollut helppoa, mutta ei niin vaikeatakaan kuin pelkäsin. Hyvät puolet jäi parhaiten mieleen.kannatti lähteä. kiitos paljon!

      Poista
  2. Hattu...päästä. Arvostan tuplaajia. Ihailen viisautta, joka näkyy alkumatkan rauhoittamisessa. Minulla on vielä tavoiteltavaa. Perässä tullaan... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jos ei himmais, en uskoisi, että jaksaisi maaliin.. Mä en ainakaan jaksa juosta täysillä 64km 😂 treenejä vaan, kyl se onnistuu😁

      Poista
  3. Onnea! Löysin blogisi Juoksija-lehden perusteella ja mukavia juttuja olet kirjoittanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kun tulit kurkkimaan, toivottavasti tuut uudelleenkin!

      Poista
  4. Hei, mun piti onnitella mahtavasta suorituksesta jo ajat sitten, mutta ilmeisesti mun kommenttini mihinkään Bloggeria käyttäviin blogeihin eivät ole viime aikoina tulleet perille. Selaimen vaihto onneksi näköjään auttoi. Mutta siis, aivan mielettömän urakan teit ja kyllä nyt on palautuminen ja vähän löhöilykin ansaittu! Mäkin selvisin ensimmäisestä puolimaratonistani, kolme tuntia siihen meni mutta oli niin hauskaa, että kokeilen varmasti joskus uudestaan!

    VastaaPoista

olis mukavaa saada kommentteja!