maanantai 12. heinäkuuta 2021

Loma!

 Moi! Täällä sitä ollaan kesälomalla. Tällä hetkellä naputtelen tätä vanhempieni mökin terassilla Hartolassa. Aurinko paistaa ja on lämmin, löysin onneksi varjoisan paikan jossa kirjoittaa.


Olen seuraavat 3 viikkoa lomalla. Miehelläni on samaan aikaan loma ja lähdimme tänne mökille heti perjantaina loman startattua. Suunnitelmia ei oikein muuta ollut kuin hotelliyö jyväskylässä tällä viikolla. Tutustutaan paikkaan kahdestaan ja syödään hyvin yms. Jyväskylä on meille kummallekin melko tuntematon ja valikoitui osittain siksi kohteeksi ja toinen syy oli se, että täältä Hartolassa on sinne alle 100km. Mennään sinne moottoripyörällä, mun hienosto takalisto ei tykkää kovin pitkistä pratkämatkoista. Lauantaina sovittiin kaverien kanssa, että mennään heidän mökilleen Kangasniemelle suoraan  jyväskylästä kun sinne on taas sopiva n 60km matka ja oltiin löyhästi sovittu mökki vierailusta etukäteen. Ollaan Kangasniemellä To-la, ehkä sunnuntaihin.

 Perjantai iltana soitti kummityttöni äiti Mikkelistä ja kyseli kesälomani suunnitelmia. Sovittiin, että he tulevat meille Vantaalle viikon päästä Ma-ke, eli silloin koti piipahdus. Käydään ainakin lintsillä.  Ehdin myös pestä pyykkiä yms.

Eli ei olla suunniteltu liikaa, rakennetaan lomaa fiiliksellä ja ilman stressiä.

Tää loma on muutenkin erikoinen, kun kummatkin pojat on aikuisia. Nuorempikin täytti 18v helmikuussa, eikä tarvitse lapsen vahtia. Hän on miltei koko kesän töissä ja asustelee meillä ja välillä tyttökaverillaan. On haikeaa mutta tosi hienoa kun pojat ovat itsenäisempiä ja pärjäävät omillaan. Soitellaan kyllä usein. Isompi poika jää lomalle viikon päästä ja on halukas viettämään osan lomasta meidän kanssa, mikä on tosi kivaa!

Koska vietämme lomaa kaksin, on helpompi koostaa lomaa ihan oman mielen mukaan, lomakohteetkin ihan omien fiilisten ja mielenkiinnon mukaan. Toki otamme pojat aina mukaan kun haluavat tulla.

Täällä mökillä on myös vanhempani miltei koko ajan. Mutta täällä on tilaa ja on kiva puuhailla heidänkin kanssaan. He ovat ikiliikkujia ja saankin heidät helposti mukaan fillaroimaan tai kävelylle.

Käytiin juhannuksena miehen kanssa kalassa parikin kertaa ja se oli niin kivaa, että sitä tulee tehtyä tällä lomalla paljon. Mä en oo ennen jaksanut keskittyä kalastamiseen kovinkaan kauaa, mutta nyt onkin ollut kiva nauttia ihanista ilmoista veneillen ja rauhassa virvelöiden.



Löydettiin ihana pikku saari missä on laavu ja siellä ollaan tehty jo monet ruuat.

Eli ihanaa rauhallista fiilistelyä luvassa. Tehdään paljon tai vähän ihan miltä tuntuu.

 Juoksun ja urheilun kanssa vähän sama juttu. Seuraan ohjelmaa fiilistellen, välillä vähän muokaten sitä. Kilsoja lisäilen vielä vähitellen, masokistin unelma lähestyy vääjäämättä. Viime viikolla kilometrejä tuli ennätykselliset 61km, en ainakaan muista milloin olisin juossut noin paljon viikon aikana. Lähelle kyllä, n 45-50km Keskimäärin viikossa. Olin vielä töissä torstaihin, eli lomalla varmasti helpommin saa kilsoja kasaan. Toki jos väsyttää tai tuntuu ettei kulje niin en väkisin runttaa menemään. Kehonhuoltoa ja lihaskuntoa aion tehdä myös ja jonkin verran pyöräilyä ja kävelyä. Suppailua haluaisin testailla, viime kesänä kävin kerran kokeilemassa ja se oli kivaa.  Ja jos jotain muuta kivaa aktiviteettia tulee eteen tartun niihin mielelläni.

Miltä sun kesä näyttää? Missä vietät ja mitä teet?

Kesäloma fiiliksiä päivittelen tänne taas jossain vaiheessa, instasta löydät @juoksujalkavipattaa tililtä päivittäin fiiliksiä ja paloja mun lomasta.

Ihanaa kesää sulle! Mä palaan pian taas! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!