sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Omatoimi ultra 50km

 Moi!

Mulla jäi jotenkin tyhjä olo syksyn juoksujen jälkeen. Fiilis on ollut hyvä, mutta jotain jäi puuttumaan. Päätin juosta vielä yhden pitkän juoksun tänä vuonna. Se juoksu oli eilen.

Juoksin 50km omatoimi ultrajuoksun. Menin rauhassa ja suurimmaksi osaksi matkaa nautin menosta, toki loppuvaiheessa oli vähän vaikeampaa. Tässä rapsaa eiliseltä:

Lähdin aamulla vähän yli 7 juoksemaan kirpsakkaan pakkasaamuun.
Juoksin 10km tässä kodin lähellä, kuunnellen podcastia ja nauttien aamusta. Muuten sujui hyvin, mutta mun maha jäätyi totaalisesti. 10km jälkeen kävin kotona huoltotauolla ja vaihdoin paidan. Lisäsin t paidan ja pitkähihaisen päälle paksumman mutta hengittävän hupparin ja se toimi hyvin ohuen juoksu takin alla. Jalassa Mulla oli pitkät kalsarit ja talvijuoksu trikoot. Nekin toimi muuten hyvin, mutta kalsarien kuminauha oli löystynyt ja ne valui jatkuvasti vetäen juoksu housuja mukanaan. Todella ärsyttävää.

Juoksin juoma, vessa ja vaatteiden vaihto tauon jälkeen Tikkurilaan jossa tapasin Mian.juostiin 5km yhdessä ja vessa tauon jälkeen treffattiin Pia, Tiina ja Emilia. Lähdettiin kohti vantaan jokea. Juostiin pukinmäkeen päin. Oli kirpsakka mutta kaunis keli. Aurinkokin pilkisteli ja piristi mieltä. Joen varsi on kaunis ja melko tasainen, siksi ehdotin tätä reittiä.
Pukinmäessä kurvattiin mun vanhemmille jotka oli järkänneet hyvät väli tarjoilut. Lähdettiin takaisin joen varteen.

Juostiin vähän matkaa Savelan suuntaan, sillalla, lähellä siirtolapuutarha mökki aluetta vaihdettiin puolta ja otettiin suunta takaisin päin. Juoksu sujui hyvin. N 30km meni tosi helposti, sitten tuli vaihtelevia kolotuksia, mutta ei mitään pahempaa. 40km kohdalla alkoi jalka jo painaa, mutta fiilis oli hyvä.
Juostiin haltialan tilan vierestä ja siitä kaarrettiin kohti tikkurilaa. Maraton tuli täyteen, tuulettelin ja fiilis nousi. Jouduin välillä jo kävelemään, mutta olo oli kuitenkin hyvä. Missään vaiheessa ei tuntunut siltä etten jaksaisi. Välillä mietin, miksi keksin näitä, mutta koko matkan oikeasti nautin juoksusta. Tiedän jo kokemuksesta, ettei nää pitkät voi olla kokoajan helppoja, mutta rauhassa omaan tahtiin edeten ja kavereitten seurasta voimaa ammentaen se sujui hyvin!  Mulla jäi 3km vajaaksi kun oltiin perillä Tikkurilassa. Jatkoin sen täyteen yksin, koska ei sitä 47km voinut jättää

. Tiina ja Pia odotti mua urheilutalolla ja fiilisteltiin juoksua hetken aikaa ja lähdettiin kotiin. 6h28min oli juoksun kokonais aika, mutta sammutin kellon aina pysähdellessä.

Olen tyytyväinen juoksuun ja nyt voin siirtyä ylimenokauteen hyvillä mielin. Kyllä nää pitkät matkat vaan on mun juttu! Vaikka kuinka mietin, etten jatkaisi ultrajuoksuja, mieli palaa niihin. Eli jotain pitkiä on varmasti ensi vuonnakin tulossa, ainakin näitä omatoimisia.

Nyt venyttelen hetken ja menen nukkumaan. Hyvää yötä ja kivaa uutta viikkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olis mukavaa saada kommentteja!